reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Dziewczyny a macie takie jakby twardnienia brzucha? Czasem w nocy się zdarza, że budzę się bo czuje jak mi brzuch twardnieje 🫣 biorę luteinę 2x dziennie, ale zastanawiam się czy powinnam to skonsultować z lekarzem 😩
ja nie mam. mama moja miała w drugiej ciąży, różnica między nami 14 lat, więc dobrze pamiętam, tylko nie wiem w którym trymestrze i lekarz mówił, że to nie jest dobre. i wtedy w domu nic nie robiła. chyba pierwszy trymestr to był i groziło jej poronienie, bo wtedy dostała duphaston i się uspokoiło.

reklama
Dziewczyny a macie takie jakby twardnienia brzucha? Czasem w nocy się zdarza, że budzę się bo czuje jak mi brzuch twardnieje 🫣 biorę luteinę 2x dziennie, ale zastanawiam się czy powinnam to skonsultować z lekarzem 😩
W necie znalazłam, że jeśli brzuch twardnieje na początku ciąży i nie ma plamień, to prawdopodobnie za dużo aktywności, zaburzenia elektrolitowe lub rozciągające się więzadła. ale trzeba poinformować lekarza, żeby on ustalił przyczynę

W necie znalazłam, że jeśli brzuch twardnieje na początku ciąży i nie ma plamień, to prawdopodobnie za dużo aktywności, zaburzenia elektrolitowe lub rozciągające się więzadła. ale trzeba poinformować lekarza, żeby on ustalił przyczynę
No właśnie zapomniałam kupić sobie magnez i już łykać. Pomaga przy późniejszych bólach.

dziękuje za odpowiedz. Skonsultuje to w takim razie ze swoim lekarzem

Dzień dobrek 🤗 ja tak samo jak i wy słabo noc przespałam,3 razy budziłam się na sikuu biegiem oczywiście jak zawsze 😂 a jak już zasnęłam to śniły mi się małe kocięta 🤔 obudziłam się to od razu do narzeczonego ze musimy kotka kupić bo tak mnie zauroczyły te kotki 😂 obudziłam się o 5 rano i przeglądałam z godzinę wózki i powiem wam ze tyle tego jest ze masakra🫣 nie mam pojęcia kompletnie czy lepiej kupować później samą gondole czy 3 w 1 .. słyszałam opinie ze lepiej kupić gondole osobno i spacerówkę już później porządna taką jaką się chce bo wiadomo ze spacerówki dłużej się używa niż gondoli ale sama nie wiem,przeraża mnie to ze tyle tego jest ..

Dzień dobrek 🤗 ja tak samo jak i wy słabo noc przespałam,3 razy budziłam się na sikuu biegiem oczywiście jak zawsze 😂 a jak już zasnęłam to śniły mi się małe kocięta 🤔 obudziłam się to od razu do narzeczonego ze musimy kotka kupić bo tak mnie zauroczyły te kotki 😂 obudziłam się o 5 rano i przeglądałam z godzinę wózki i powiem wam ze tyle tego jest ze masakra🫣 nie mam pojęcia kompletnie czy lepiej kupować później samą gondole czy 3 w 1 .. słyszałam opinie ze lepiej kupić gondole osobno i spacerówkę już później porządna taką jaką się chce bo wiadomo ze spacerówki dłużej się używa niż gondoli ale sama nie wiem,przeraża mnie to ze tyle tego jest ..
3 w 1 ma gorsze foteliki. a fotelik powinien być z atestami. my na pewno kupujemy isofix. i chyba zacznę od gondoli, a później dokupię spacerówkę. na gondolę mniej kasy przeznaczę niż na spacerówkę. i później będzie w Google fraza "ranking spacerowek" żeby wybrać dobrą jakościowo w przystępnej cenie

@OlaFasola1234, bardzo się cieszę.
Takie wieści z wizyt, to ja mogę na okrągło czytać 😍.

Na szczęście od zeszłej soboty skończyło się to wstawianie pomiędzy 3 a 4.
Budzę się tak, jak normalnie między 6:30-7:00.
Za to sny mam tak realistyczne i to śnią mi się całe historie.

Dziś z rana weszłam w wózki i ten nasz, który chcemy to Junama Diamond czarno-złoty.
Przepadłam.

3 w 1 ma gorsze foteliki. a fotelik powinien być z atestami. my na pewno kupujemy isofix. i chyba zacznę od gondoli, a później dokupię spacerówkę. na gondolę mniej kasy przeznaczę niż na spacerówkę. i później będzie w Google fraza "ranking spacerowek" żeby wybrać dobrą jakościowo w przystępnej cenie
Też nie jest to zły pomysł,tez właśnie rozważam czy nie wydać mniej na gondole i później kupić jakąś fajną spacerówkę 🙈 albo tez myślałam żeby kupić gondole razem z spacerówką ale większa uwagę zwrócić na spacerówkę niż gondole 😝 mam spory mętlik dobrze ze jeszcze czas na decyzje

reklama
Heeeej! No cóż, jestem bardzo szczęśliwa i wizyta była mocno wzruszająca, troszke łezki poleciały. Wszystko jest w porządku, główka, raczki, nóżki są, serce bije i to nawet 160 bpm. Nawet mam nagrane jak się zarodek rusza. No cudo poprostu. Jeśli chodzi o długość, to ma 2,3 cm. Według moich obliczeń dzisiaj 8+6 ale według usg 9+0 (jeden dzień starszy) wiec wszystko wszystko dobrze. Mam założona kartę ciąży. A teraz tylko cierpliwości mi będzie trzeba, bo dopiero 27 kwietnia mam iść na prenatalne a do mojego gina 28. Nie wiem jak wytrzymam miesiąc xd
Mój dzidziutek mocno trzyma kciuki za resztę gromadki ❤️
Boziu jaki duży dzidziuś 🥹❤️ cudowne wieści, ogromnie się ciesze i mam nadzieje, ze za tydzień w czwartek usłyszę to samo 😭❤️

Do góry