reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Zastanawiam się, czy nie jestem wyrodną matką🫣.
Chcę kupić używany, bo szkoda mi 3 koła na taki, jaki chcę😅.

Tak żydzę na dziecku, a ono jeszcze w łonie.
to jesteśmy 2 które będą miały używany :-) ja przy pierwszych dwóch miałam tez używany… i go nie używałam bo moje dzieci nienawidziły gondoli 🫣🫣

reklama
Mnie chyba udziela się tutejsze myślenie o ciążach, bo - to coś jak z pierwszeństwem w kolejce - w życiu jeszcze bym nie pomyślała o wyprawce. Oczywiście rozumiem to doskonale, bo wiele z Was ma już dzieci i wszystko zawsze dobrze się toczyło, więc nie ma powodu, żeby nie snuć planów na przyszłość. Dla mnie to jest abstrakcja. Jeśli bym nawet dotrwała do prenatalnych, to i tak ze strachem w oczach miałabym śmiałość zacząć cokolwiek kompletować... 🥺
Zresztą u nas to jest jeszcze szerszy problem - my w ogóle musimy zmienić mieszkanie. I absolutnie nie śmiemy o tym jeszcze myśleć. Bo co potem zrobimy we 2 z metrażem, którego nie potrzebujemy? Ceny wzrosły strasznie i jeśli to nie będzie konieczne, przeprowadzka nie ma sensu.
u mnie z mieszkaniem taka sama sytuacja, mieszkamy w małym mieszkaniu, nie chcemy się przeprowadzać ale zrobić generalny remont, na ten moment wizja tego mnie przeraża 😒

Ale to leci 😱 3 miesiąc, kiedy? 🤔 dopiero co test robiłam
MASAKRA

Załączniki

• 3BC71896-EEFB-430C-8FBA-B2906D08A528.png
    3BC71896-EEFB-430C-8FBA-B2906D08A528.png
    44,6 KB · Wyświetleń: 113
  • 15DA1D00-8049-4AD5-BF3E-17C471E4B83B.png
    15DA1D00-8049-4AD5-BF3E-17C471E4B83B.png
    31,6 KB · Wyświetleń: 106
Zapraszam. Mam sernik z musem z gruszki i jakieś owocowe 😂

Tak miałam w pierwszej ciąży. Było mi to obojętne. Ale jak już się dowiedziałam, że chłopiec to się człowiek przyzwyczaił do myśli o synku. A tu dziewczynka.
Aczkolwiek teraz nie mam ciśnienia na chłopca. Jak będzie - to super. Będzie parka. Jeśli nie - też fajnie - będą dwie córeczki tatusia 😁😍
Sama robiłaś? Jak zrobić mus z gruszki? Zainteresowałas mnie, do tej pory robiłam tylko musy z owocow „z krzaczka” typu truskawki, maliny itd.

Mnie chyba udziela się tutejsze myślenie o ciążach, bo - to coś jak z pierwszeństwem w kolejce - w życiu jeszcze bym nie pomyślała o wyprawce. Oczywiście rozumiem to doskonale, bo wiele z Was ma już dzieci i wszystko zawsze dobrze się toczyło, więc nie ma powodu, żeby nie snuć planów na przyszłość. Dla mnie to jest abstrakcja. Jeśli bym nawet dotrwała do prenatalnych, to i tak ze strachem w oczach miałabym śmiałość zacząć cokolwiek kompletować... 🥺
Zresztą u nas to jest jeszcze szerszy problem - my w ogóle musimy zmienić mieszkanie. I absolutnie nie śmiemy o tym jeszcze myśleć. Bo co potem zrobimy we 2 z metrażem, którego nie potrzebujemy? Ceny wzrosły strasznie i jeśli to nie będzie konieczne, przeprowadzka nie ma sensu.
U mnie dość podobna sytuacja, bo mamy dwa pokoje, co prawda duże i z niemowlakiem spokojnie się zmieścimy, ale jednak dla 2-3 latka chciałabym mieć osobną przestrzeń a nie wiem jak z takim maluchem przeżyję remont 🙈 dlatego wypadałoby podszykowac już teraz, ale… no właśnie. A co jeśli się nie utrzyma, jak mam wtedy zyc w domu z pustym pokojem dla dziecka?😔 sama nie wiem co robić.

to jesteśmy 2 które będą miały używany :-) ja przy pierwszych dwóch miałam tez używany… i go nie używałam bo moje dzieci nienawidziły gondoli 🫣🫣
ja też będę miała używany, Junamę używaną można kupić za 2000 zł i tyle chce wydać nie więcej :cool2: ale co będzie to zobaczymy ;)

U mnie dość podobna sytuacja, bo mamy dwa pokoje, co prawda duże i z niemowlakiem spokojnie się zmieścimy, ale jednak dla 2-3 latka chciałabym mieć osobną przestrzeń a nie wiem jak z takim maluchem przeżyję remont 🙈 dlatego wypadałoby podszykowac już teraz, ale… no właśnie. A co jeśli się nie utrzyma, jak mam wtedy zyc w domu z pustym pokojem dla dziecka?😔 sama nie wiem co robić.
Z drugiej strony - sporo jest par, które były np. zaskoczone ciążą i ogarnęły spokojnie przeprowadzkę później - kredyt, wybór domu, remont... Więc chyba to możliwe. U nas w sumie miejsca jest dosyć, ale jest to jednak piąte piętro bez windy.

Sama robiłaś? Jak zrobić mus z gruszki? Zainteresowałas mnie, do tej pory robiłam tylko musy z owocow „z krzaczka” typu truskawki, maliny itd.

Niesety nie, brat bliźniak mi przywiózł 😍😍😍 natomiast moje teściowa robi musy i ona właśnie z gruszki, pigwy, jabłka i śliwek potrafi zrobić takie super gładziutkie.

Ja mam już wózek po córce trzeba go będzie trochę odświeżyc ;)
My jesteśmy w trakcie budowy i te pieniądze idą nie wiadomo kiedy zresztą dla mnie to też głupoto wydawać kupę kasy na wózek który posłuży kilka miesięcy ... Kupiłam za to lepsza spacerówkę :)

reklama
Z drugiej strony - sporo jest par, które były np. zaskoczone ciążą i ogarnęły spokojnie przeprowadzkę później - kredyt, wybór domu, remont... Więc chyba to możliwe. U nas w sumie miejsca jest dosyć, ale jest to jednak piąte piętro bez windy.
i to wnoszenie wózka... ja na szczęście na 1 piętrze ale na samo wnoszenie wózka do mieszkania mi słabo, pewnie będę do auta chować po spacerze.
Ja mam już wózek po córce trzeba go będzie trochę odświeżyc ;)
My jesteśmy w trakcie budowy i te pieniądze idą nie wiadomo kiedy zresztą dla mnie to też głupoto wydawać kupę kasy na wózek który posłuży kilka miesięcy ... Kupiłam za to lepsza spacerówkę :)
my właśnie mamy w lecie stawiać taki dom z bali, ale coś czuję że nasze plany przesuną się na za rok, chociaż fajnie by było z fasolką mieszkać w domku już :D

Do góry