reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Ja chyba nie będę szalała z wyprawka.

Mam już mój ulubiony element czyli chustę do noszenia.

Będę kupować ubranka.

Pozostaje wanienka, wózek i fotelik ale na to mam już odłożone…

Butelek nie kupuje bo zamierzam karmić piersią, a przy poprzedniej dwójce nie używałam butelki do 6 miesiąca życia dziecka.
A jakbyś chciała wyjść z domu bez bobasa? :) może warto chociaż w jedna butelkę się zaopatrzyć? :)

reklama
U mnie w labie pierwszeństwo w ciąży mają kobiety w ciąży, ale po 1 trymestrze 😅 nie wiem jaki ma to sens, na szczęście ja już mam takie relacje z tymi paniami, ze przyjmują mnie poza kolejnością przed wszystkimi. Nie przeszkadza mi aż tak mocno czekanie, ale jak stoi za mną w kolejce jakiś gruźlik i kaszle mi w szyje to mnie bierze 🤢

Mam 160cm i wazę 77kg, nie czuję się świnią… 😶
Ja napisałam jak ja się czułam , absolutnie nie miałam na celu nikogo obrazić. Także przepraszam jeżeli kogoś to uraziło
Jak wyżej było napisane waga zawsze była dla mnie zmora a brzuch kompleksem.

Te pierwsze badania co jest ich tak dużo? Mi wczoraj brała 4 fiolki 😵

Co do wyprawki to większość mam po córce. Z dużych rzeczy tylko dostawka i fotelik do kupienia. Pewnie w 3 trymestrze kupimy. Jak będzie dziewczynka to ciuchy też wszystkie mam.

Ja miałam ze sobą kartę ciąży 😉

Też ja sobie nie wyobrażam na nfz prowadzić ciąży. Mój lekarz nfz nie dość, że gbur to totalna olewka jeśli chodzi o ciążę, a jednak kobieta w ciąży chce czuć się zaopiekowana. Dla mnie to ważne czuć się bezpiecznie, a nie jak na taśmie produkcyjnej i co ma być to będzie.

Glukoza do 92 powinna być w ciąży 😉
Tak te 1. Już mam stresa. Boże mam nadzieje ze nie zemdleje tam. Ja przy swoich już mam odlot a co dopiero przy 4.

A ja wszystko zawsze oddaje po dzieciach i muszę wszystko kupić na nowo i bardzo mnie to cieszy 😂🤍
Ja póki co nie rozglądam się jeszcze za takimi rzeczami. Tzn bardzo mnie korci nie powiem ale szczerze to trochę się boje..
Wstępnie ustaliliśmy z narzeczonym, ze wszystkie te duże rzeczy kupimy jakoś pod koniec lipca jak on będzie miał urlop, do tego czasu zrobimy rozeznanie ;)
Trochę pieniędzy mamy odłożonych, ale wiem, ze moi rodzice jako dziadkowie chcą w prezencie kupić wózek także jeden z większych wydatków odejdzie ;)

reklama
Do góry