reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Ja chyba nie będę szalała z wyprawka.

Mam już mój ulubiony element czyli chustę do noszenia.

Będę kupować ubranka.

Pozostaje wanienka, wózek i fotelik ale na to mam już odłożone…

Butelek nie kupuje bo zamierzam karmić piersią, a przy poprzedniej dwójce nie używałam butelki do 6 miesiąca życia dziecka.
A jakbyś chciała wyjść z domu bez bobasa? :) może warto chociaż w jedna butelkę się zaopatrzyć? :)

reklama
U mnie w labie pierwszeństwo w ciąży mają kobiety w ciąży, ale po 1 trymestrze 😅 nie wiem jaki ma to sens, na szczęście ja już mam takie relacje z tymi paniami, ze przyjmują mnie poza kolejnością przed wszystkimi. Nie przeszkadza mi aż tak mocno czekanie, ale jak stoi za mną w kolejce jakiś gruźlik i kaszle mi w szyje to mnie bierze 🤢

Mam 160cm i wazę 77kg, nie czuję się świnią… 😶
Ja napisałam jak ja się czułam , absolutnie nie miałam na celu nikogo obrazić. Także przepraszam jeżeli kogoś to uraziło
Jak wyżej było napisane waga zawsze była dla mnie zmora a brzuch kompleksem.

Te pierwsze badania co jest ich tak dużo? Mi wczoraj brała 4 fiolki 😵

Co do wyprawki to większość mam po córce. Z dużych rzeczy tylko dostawka i fotelik do kupienia. Pewnie w 3 trymestrze kupimy. Jak będzie dziewczynka to ciuchy też wszystkie mam.

Ja miałam ze sobą kartę ciąży 😉

Też ja sobie nie wyobrażam na nfz prowadzić ciąży. Mój lekarz nfz nie dość, że gbur to totalna olewka jeśli chodzi o ciążę, a jednak kobieta w ciąży chce czuć się zaopiekowana. Dla mnie to ważne czuć się bezpiecznie, a nie jak na taśmie produkcyjnej i co ma być to będzie.

Glukoza do 92 powinna być w ciąży 😉
Tak te 1. Już mam stresa. Boże mam nadzieje ze nie zemdleje tam. Ja przy swoich już mam odlot a co dopiero przy 4.

A ja wszystko zawsze oddaje po dzieciach i muszę wszystko kupić na nowo i bardzo mnie to cieszy 😂🤍
Ja póki co nie rozglądam się jeszcze za takimi rzeczami. Tzn bardzo mnie korci nie powiem ale szczerze to trochę się boje..
Wstępnie ustaliliśmy z narzeczonym, ze wszystkie te duże rzeczy kupimy jakoś pod koniec lipca jak on będzie miał urlop, do tego czasu zrobimy rozeznanie ;)
Trochę pieniędzy mamy odłożonych, ale wiem, ze moi rodzice jako dziadkowie chcą w prezencie kupić wózek także jeden z większych wydatków odejdzie ;)

reklama
Do góry