reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Można kupić adapter do stelarzu wpinać nosidło i nie trzeba wozić .
Ale to tylko taki mój typ na już , więcej się nie rozglądałam
Dziewczyny bo ja zielona w temacie wiec proszę się nie śmiać 😀 to jak kupuje wózek np 3 w jednym to osobno fotelik do auta dalej muszę kupić ?

Dziewczyny bo ja zielona w temacie wiec proszę się nie śmiać 😀 to jak kupuje wózek np 3 w jednym to osobno fotelik do auta dalej muszę kupić ?
Nie polecam wersji 3w1, bo tam zazwyczaj słabe foteliki są. Lepiej kupić wózek 2w1 i osobno dobry fotelik z testami i dopasowany do samochodu 😉

A ciąża bez widocznego brzucha to nie ciąża? 😅 Ja ostatnio korzystałam też z tego, że nie muszę czekać w kolejce. Szczerze mówiąc gorzej czuję się aktualnie niż gdy byłam w poprzedniej ciąży z brzuchem i teraz bardziej mi ten przywilej potrzebny niż za 5 miesięcy.
A już pomijam fakt, że widoczny brzuch to ja miałam w 8 miesiącu 🙈
Pewnie, że ciąża. Ze wszystkim się zgadzam. Ja po prostu myślę, że gdybym nie omdlewała w ewidentny sposób, to pewnie bym kolejki nie ucinała. Ale to tylko ja. Zobaczymy, gdy znajdę się w takiej sytuacji...
Sporo jest chorób i niepełnosprawności niewidocznych gołym okiem, to fakt, i często takie osoby też czasem mają problem z wyegzekwowaniem swoich praw...
Na tych wszystkich obrazkach z pierwszeństwem jest w sumie zawsze kobieta z brzuchem, a nie np. sylwetka kobiety z zarodkiem w środku ;-) Stąd pewnie społeczna percepcja idzie w tym kierunku.

Ja miałam ze sobą kartę ciąży 😉
Aż się zainteresowałam tematem. Bo ja to raczej takiej karty nie dostanę ;-)
Ale widzę, że można sobie wyrobić kartę pierwszeństwa ZUSie, jeśli się chce, i potem używać w kolejkach. Ciąża, małe dziecko albo dużo starszych dzieci - w tych sytuacjach działa. Ale jeszcze nigdy nie widziałam jej w naturze.

Ja nawet jeszcze nie myślałam o wózku, foteliku itd.
Macie jakieś modele upatrzone?
U mnie w temacie wózka nie ma dyskusji, na stówkę będzie bugaboo, żaden inny wózek dla mnie nie istnieje :) teraz wyszedł fox 5, wiec pewnie na tego padnie ;)
Są, są. Ale w modzie głównie bransoletki...
A orientujesz się czy cokolwiek działa? Moja mama zaraz będzie jechała to by mi wzięła, bo u nas nie ma totalnie nic w tym temacie 😳

reklama
Mi się bardzo podoba Thule Urban Glide, plus, że ma hamulec przy rączce i jest to mega wygoda. I mój wózek musi być dostosowany do „terenów” uwielbiamy górskie szlaki.

Do góry