reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Ja się dziś zmotywowałam i piekę ciasto z owocami 😍 tj. biszkopt -> masa o smaku białej czekolady -> truskawki -> galaretka
Takie smaki kojarzą mi się z wiosną ☺️
Jeśli jednak chodzi o zachcianki, bo ktoś wcześniej wspominał, to jeszcze niedawno miałam ochotę tylko na słone. Teraz za to chipsy przegryzałabym czekoladą, poprawiając ogórkami kiszonymi 😂😂
Ja bym zjadła tiramisu, ale ja robię tylko takie z surowymi jajkami... 😔 Chyba, że już naprawdę mnie będzie brało to zrobię takie "oszukane". Oooo albo ciasto Rafaello bym zjadła. Albo serniczek na zimno. Dziewczyny!! Nie możemy pisać chyba o jedzeniu 🤣

reklama
Na szczęście już przestałam brudzić.
Także uspokoiłam się, natomiast znowu czeka nas celibat😏. Wolimy dmuchać na zimne.
Co do ogródka: tak, to świetna sprawa. Zwłaszcza w czasie lockdownu było to wybawienie, ale mamy bardzo duże podwórko, duży ogród i roboty przez cały okres wiosny, lata i jesieni jest co nie miara, ale bardzo to lubimy, więc dla nas to nie kłopot, a przyjemność.

Ja mieszkam w swoim domu rodzinnym i niejako przejęłyśmy z mamą schedę po babci i rośliny już odziedziczyłyśmy 😝.
Pisząc o cebulkach, miałam na myśli cebulę dymkę oraz czosnkową do jedzenia😊.
Cebulowych kwiatów mamy sporo i już nam kwitną żonkile, hiacynty mają pąki, tulipany wychodzą, krokusy też kwitną- te cebulki natomiast sadzi się jesienią w końcówce września lub początkiem października.
Mam też sporo róż i rododendronów- to akurat ja z mamą pokupowałam, bo bardzo je lubię, a z różami wbrew pozorom jest mało roboty. Są też lilie, gladiole, w kwietniu wyjmiemy z piwnicy georginie i wsadzimy do ziemi.
Tak to nic nie wysiewamy, bo po prostu sporo tego jest.

Nie wspominając o warzywach.

Trawki też mamy zamiar w tym roku mieć, bo w zeszłym ocieplaliśmy dom i ogród poszedł w odstawkę. Jak już pójdę na L4, to się wezmę za to🙂.

No ja się z nimi kłócić nie będę, bo jak widać każda poradnia wykonująca prenatalne robi to po swojemu.
Dla mnie jednak logiczne są najpierw badania krwi, potem USG.
Jak powinno być? Nie wiem, bo szczerze nie zgłębiałam aż tak tematu.
😍 wyobraziłam sobie tez ogród, jak zakwitnie to musi być coś wspaniałego! Twoja osobista oaza.
Super ze masz taki kontakt dobry z mama, często o niej piszesz :) piękna relacja

My wczoraj, po przerwie ojjjj długiej, z 4 tygodnie. Ale nie potrafię się wyluzować jak wiem, że mam tam lokatora. 😁🤣
Ja ostatnio uprawiałam seks przed punkcją czyli 22.02 😫 już mnie nosi, ale wczoraj lekarz podtrzymał zakaz współżycia. Dzisiaj rano znów miałam plamę krwi na papierze, wiec póki co ze zbliżeń absolutnie nici… dramat ☹️☹️☹️

Rany, ja mam non stop jakieś zachcianki, ale czasami ciężko je zrealizować i smutno mi potem 😂 dziś chodził za mną od rana eklerek. Zjadłam go w drodze do samochodu, bo już nie mogłam wytrzymać 🙈
Właśnie, też tak macie, że jak nie zjecie czegoś przez dłuższy czas to Wam słabo? Śniadanie zjadłam o 9, a po 12 na zakupach myślałam, że padnę. Na szczęście eklerek mnie uratował 😁
A my już po sadzeniu cebulek.
Przygotowujemy ogród do wiosny.

Jest cieplutko na dworze, ale bez słońca. Teraz miałam przerwę na śniadanie, ale zrobiło mi się niedobrze i chwilę się położyłam.

No ale zaraz wracamy na podwórko i ogród 🙂.

Napiszę Wam, że zdecydowaliśmy się dzisiaj rano na seks po 14-dniowej przerwie po zielonym świetle od obu lekarzy i mam teraz jakieś brązowe brudzenie, bo plamieniem nawet tego nie da się nazwać. No i chyba damy sobie z seksem spokój na razie.

No ale na wizycie w przyszłym tygodniu o tym powiem lekarzowi, bo na razie nie panikuję- tak się zdarza, a nic mnie nie boli oprócz cycków.
Ja dziś kupiłam bratki, już nawet zaczęłam z córką sądzić, ale mnie naszło na frytki, mąż pojechał po nie, zjadłam i teraz nie mam siły się ruszyć, więc może jutro 😂 za to tydzień temu poprzycinałam sobie krzaczki i trawy, uwielbiam to ❤️ ja bym mogła robić coś w ogrodzie na okrągło, w dodatku mnie to relaksuje.
150/345
Nie wiem, jak to się dzieje, ale 1,5h już dawno minęło :p
Nadrabiasz wszystko od początku? 🤯 Szacun 😁
Dokaldnie !
Uwielbiam ten olejek ! Nie dość ze super nawilża skórę to szybko sie wchłania , nie pozostawia tłustej warstwy no i nie brudzi ubrań 😊
jest obecnie na promo w rossmanie 💪 do 31 lipca , koszt to 27 zł .
I na ile starcza ten olejek? Bo go tylko 100 ml, pewnie na krótko? 🤭

Ja dziś miałam ogromną ochotę na szarlotkę, więc...już jest w piecu. Chyba zjem z pół blachy 😂
Ale wiecie co, łapię się na tym, że jak nawet przeglądam jakieś strony i widzę jedzenie, to robi mi się niedobrze...
Mieliśmy iść na spacer, a tu co parę minut deszcz. Chyba sobie odpuścimy. Zaczekam w domku cierpliwie na szarlotkę 😉

reklama
Powiem
Rany, ja mam non stop jakieś zachcianki, ale czasami ciężko je zrealizować i smutno mi potem 😂 dziś chodził za mną od rana eklerek. Zjadłam go w drodze do samochodu, bo już nie mogłam wytrzymać 🙈
Właśnie, też tak macie, że jak nie zjecie czegoś przez dłuższy czas to Wam słabo? Śniadanie zjadłam o 9, a po 12 na zakupach myślałam, że padnę. Na szczęście eklerek mnie uratował 😁

Ja dziś kupiłam bratki, już nawet zaczęłam z córką sądzić, ale mnie naszło na frytki, mąż pojechał po nie, zjadłam i teraz nie mam siły się ruszyć, więc może jutro 😂 za to tydzień temu poprzycinałam sobie krzaczki i trawy, uwielbiam to ❤️ ja bym mogła robić coś w ogrodzie na okrągło, w dodatku mnie to relaksuje.

Nadrabiasz wszystko od początku? 🤯 Szacun 😁

I na ile starcza ten olejek? Bo go tylko 100 ml, pewnie na krótko? 🤭
fakt buteleczka jest niewielka 😉
Olejek jest troszkę bardziej gęstszy niż większość dostępnych produktów przez co pewnie i wiecej się go zużywa ale dla mnie jest bezkonkurencyjny 😉
Smarowałam się nim rano ok 7 a skóra jest dalej super nawilżona i mięciutka 😉
Obstawiam ze przy stosowaniu 2 razy dziennie cycuszki , brzuszek , bioderka i uda i w półtorej miesiąca buteleczki nie będzie 😉🤭

Ostatnia edycja:
Do góry