reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Ja ugotowałam gar rosołu ❤️
Z kurczaka po rosole będę robić sałatkę:
Kurczak
Curry
Ananas
Kukurydza.

Mniam🤤

Mam szczera nadzieje ze w drugim trymestrze poczuje się lepiej bo wkurza mnie już to leżenie. Czyje się, że łóżko mnie przyciąga, a tyle rzeczy do zrobienia zanim dziecko się urodzi.

reklama
A my już po sadzeniu cebulek.
Przygotowujemy ogród do wiosny.

Jest cieplutko na dworze, ale bez słońca. Teraz miałam przerwę na śniadanie, ale zrobiło mi się niedobrze i chwilę się położyłam.

No ale zaraz wracamy na podwórko i ogród 🙂.

Napiszę Wam, że zdecydowaliśmy się dzisiaj rano na seks po 14-dniowej przerwie po zielonym świetle od obu lekarzy i mam teraz jakieś brązowe brudzenie, bo plamieniem nawet tego nie da się nazwać. No i chyba damy sobie z seksem spokój na razie.

No ale na wizycie w przyszłym tygodniu o tym powiem lekarzowi, bo na razie nie panikuję- tak się zdarza, a nic mnie nie boli oprócz cycków.
Cudownie macie z tym ogródkiem ❤️ Też mi się marzy, u mnie na balkonie nic nie chce rosnąć, bo mam balkon na zachód. Po warzywa jeżdżę latem do rodziców, już nie mogę się doczekać aż zacznę zwozić soczyste pomidory! 🤤
My raz odbyliśmy stosunek od kiedy dowiedziałam się o ciąży u mnie nie wystąpiły plamienia, ale słyszałam, że to częste w ciąży.
My wczoraj, po przerwie ojjjj długiej, z 4 tygodnie. Ale nie potrafię się wyluzować jak wiem, że mam tam lokatora. 😁🤣
Mam dokładnie tak samo, też miałam problem z wyluzowaniem przez purchlaczka który dojrzewa we mnie! Szkoda, że upić się nie można byłoby łatwiej wyluzować 😂

Czy wy też macie taką suchą skórę? Ja od 2 tygodni zauważam, że jest coraz gorzej, używam balsamu, który ma w sobie też olej i nie widzę poprawy. Używałam go też przed ciąża i był mega, ale chyba teraz potrzebny mi inny kosmetyk. Może macie jakieś balsamy do polecenia?

Ja ugotowałam gar rosołu ❤️
Z kurczaka po rosole będę robić sałatkę:
Kurczak
Curry
Ananas
Kukurydza.

Mniam🤤

Mam szczera nadzieje ze w drugim trymestrze poczuje się lepiej bo wkurza mnie już to leżenie. Czyje się, że łóżko mnie przyciąga, a tyle rzeczy do zrobienia zanim dziecko się urodzi.
U mnie też gar rosolu gotowy, zazwyczaj robie w niedziele, ale dzis mnie naszla ochota 🙂 Tak ta sałatka jest pycha 😋

Dzięki :-)
Nie ze wszystkimi się znamy, więc się przedstawię: mój termin to ponoć 25 listopada, to moja druga ciąża z in vitro, poprzednia zakończyła się poronieniem zatrzymanym. Moja beta wynosiła wczoraj trochę ponad 2600, na USG widać pęcherzyk w odpowiednim miejscu. I to na razie tyle, podchodzę do tego day by day :-)
Postaram się kiedyś Was nadrobić ;-)
@Madame JS jest dobra w nadrabianiu setek stron 😁😁😁

Potrzebujemy:
-słoik ciecierzycy z biedronki, taki wysoki jest
-słoiczek pomidorów suszonych z żurawiną (też z biedrony), można kupić w paskach to będzie łatwiej kroić nie te w dużych kawałkach
-2 ząbki czosnku
-tymianek suszony, sól, pieprz

Przygotowanie:
Ciecierzycę na durszlak, przepłukać wodą i do miski.
Pomidory kroimy w drobną kosteczkę, żeby blender się tak nie zapychał. Można dodać z 3-4 kawałeczki żurawiny. Wrzuć wszystko do michy, do tego przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
Dolej trochę oleju ze słoiczka po pomidorach i blenduj na gładką masę, w razie potrzeby dolewaj jeszcze oleju ze słoiczka, wg uznania. Jak wszystko zblendujesz, dodaj soli i pieprzu do smaku, sypnij troszkę suszonego tymianku.

CHOCIAŻ GDZIEŚ CZYTAŁAM, ZE TYMIANKU W CIĄŻY NIE POWINNO SIE JEŚĆ 🙄 Więc ja dziś na pewno bez tymianku. Z ciemnym chlebem ta pasta jest przepyszna, już tak dawno nie robiłam, a był czas że jadłam kilka dni z rzędu tylko z tym kanapki 🤣
mniaaaami, brzmi pysznie i jaka prosta! Następnym razem jak będę na zakupach biorę składniki i robię :) dziękuje 😘

Cudownie macie z tym ogródkiem ❤️ Też mi się marzy, u mnie na balkonie nic nie chce rosnąć, bo mam balkon na zachód. Po warzywa jeżdżę latem do rodziców, już nie mogę się doczekać aż zacznę zwozić soczyste pomidory! 🤤
My raz odbyliśmy stosunek od kiedy dowiedziałam się o ciąży u mnie nie wystąpiły plamienia, ale słyszałam, że to częste w ciąży.

Mam dokładnie tak samo, też miałam problem z wyluzowaniem przez purchlaczka który dojrzewa we mnie! Szkoda, że upić się nie można byłoby łatwiej wyluzować 😂

Czy wy też macie taką suchą skórę? Ja od 2 tygodni zauważam, że jest coraz gorzej, używam balsamu, który ma w sobie też olej i nie widzę poprawy. Używałam go też przed ciąża i był mega, ale chyba teraz potrzebny mi inny kosmetyk. Może macie jakieś balsamy do polecenia?
Tutaj wcześniej któraś z dziewczyn wrzucała info o tym olejku Mustela i faktycznie jest świetny. Skóra jest nawilżona ale nie brudzi tak ubrań 😊

A my już po sadzeniu cebulek.
Przygotowujemy ogród do wiosny.

Jest cieplutko na dworze, ale bez słońca. Teraz miałam przerwę na śniadanie, ale zrobiło mi się niedobrze i chwilę się położyłam.

No ale zaraz wracamy na podwórko i ogród 🙂.

Napiszę Wam, że zdecydowaliśmy się dzisiaj rano na seks po 14-dniowej przerwie po zielonym świetle od obu lekarzy i mam teraz jakieś brązowe brudzenie, bo plamieniem nawet tego nie da się nazwać. No i chyba damy sobie z seksem spokój na razie.

No ale na wizycie w przyszłym tygodniu o tym powiem lekarzowi, bo na razie nie panikuję- tak się zdarza, a nic mnie nie boli oprócz cycków.
faaaaajnie :( ja już chyba miesiąc w celibacie. Mi narazie odradzono współżycie i powiem szczerze ze ciężka sprawa to jest.

@Lady With Cats a jakie kwiatuchy sadzicie teraz ? Tez mam ogród od roku bo przeprowadzce do innego mieszkania ale jakoś tak nie mam pomysłu co posadzić… myślałam o trawach i bambusach ;p ale mam ochotę na kwiatuszki

reklama
mniaaaami, brzmi pysznie i jaka prosta! Następnym razem jak będę na zakupach biorę składniki i robię :) dziękuje 😘
Proszę bardzo i smacznego. 😘 Ja sobie przypomniałam ten smak właśnie i nie ma opcji, że tego dziś nie zrobię. Specjalnie kupię taki chlebek z ziarnami do tego, bo na razie jadę na grahamie. 😁 Już nie mogę się doczekać aż zjem. Swoją drogą bardzo mnie zadziwia to, że nagle jak na pstryk coś się przypomni do jedzenia i nie ma żadnej siły żeby to zwalczyć. Trzeba to zjeść i koniec. Zastanawiam się też czy ta ochota na słone, kwaśne, wiąże się z płcią dzidzi 😁

Do góry