reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

U mnie w województwie na prenatalne jeździ się do zupełnie innych lekarzy niż prowadzący- wszyscy trzej są na tej liście, którą @Lili88 wkleiła kilka dni temu.
W programie wpisane są dwie konkretne poradnie i moi dwaj lekarze prowadzący pytali, do której chcę jechać, to wypiszą do konkretnej skierowanie.

No i zarówno w zeszłym roku, jak i w tym procedura wygląda tak samo- tydzień wcześniej badania, następnie USG.
U mnie też prenatalne u innego lekarza, więc to dla mnie dodatkowy stres. Moja gin. wypisała skierowanie i dała namiary, gdzie mam dzwonić.

reklama
Dziewczyny a tak biorąc realnie moją sytuację jeśli ja wiem kiedy była owualcja i było potwierdzone na USG to czy ja mając pęcherzyk 1.49 cm i nic w środku mam 6 tydzień skończony czy ja realnie mogę się jesczze nastawiać?
Dopóki pęcherzyk nie przekroczy 20 mm zawsze jest szansa ze na dniach się maleństwo pojawi 💪
Czasami obraz usg zależy od sprzętu , czasami od zdolności lekarza … lokalizacji pęcherzyka …
Pamiętaj tez ze owszem możesz wiedzieć kiedy była owulacja ale zagnieżdżenie już nie koniecznie 😉 a to tez trwa kilka dni .
Musisz uzbroić się w cierpliwośc i za kilka dni udać się ponownie do lekarza 😊
Trzymamy kciuki aby dzieciątko się pojawiło ♥️

U mnie w województwie na prenatalne jeździ się do zupełnie innych lekarzy niż prowadzący- wszyscy trzej są na tej liście, którą @Lili88 wkleiła kilka dni temu.
W programie wpisane są dwie konkretne poradnie i moi dwaj lekarze prowadzący pytali, do której chcę jechać, to wypiszą do konkretnej skierowanie.

No i zarówno w zeszłym roku, jak i w tym procedura wygląda tak samo- tydzień wcześniej badania, następnie USG.
racja, mój prowadzący tez skierował mnie do innej lekarki na prenatalne

Zaraz z w a r i u j e.
Muszę kurna zjeść kanapki, ciemny chlebek z pastą z ciecierzycy i suszonych pomidorów!
Ale nie chce mi się robić tej pasty...
Ale muszę zjeść. O jak mi to dobrze zrobi...
Boże 🤣

Jak masz zaparcia, spróbuj zjeść jedno jabłko dziennie chociaż. I może kiszonki wcinaj, kapustę i ogórki. Ja na razie mam spokoj, a miałam takie że krew z tyłka leciała ... Woda to podstawa chociaż ja piję za mało... Popatrz sobie co ma dużo błonnika i dorzuć do dietki. ☺️ Ja już nie jem jasnego pieczywa, lepiej ciemne przy zaparciach.
dzieeeki! Właśnie słyszałam o jabłku i kupiłam sobie musy w saszetkach jabłkowe ale nie zadziałało :( wody pije bardzo dużo
Kiszonki to jest jakaś myśl 😎 dzięki!!!!

Dzień dobry !
Współczuję wam tych wczesnych pobudek😵‍💫
Ja to mam taki sen, że mąż ma powiedziane- w razie wojny, wynieść w bezpieczne miejsce 🤣
Nic mnie nie rusza dla tego wstalam 15 minut temu 🤣 i nie jest to jednorazowy wybryk 🤣
Miłego dzionka! Pozdrawiam z moim 8+3 ❤️

Dopóki pęcherzyk nie przekroczy 20 mm zawsze jest szansa ze na dniach się maleństwo pojawi 💪
Czasami obraz usg zależy od sprzętu , czasami od zdolności lekarza … lokalizacji pęcherzyka …
Pamiętaj tez ze owszem możesz wiedzieć kiedy była owulacja ale zagnieżdżenie już nie koniecznie 😉 a to tez trwa kilka dni .
Musisz uzbroić się w cierpliwośc i za kilka dni udać się ponownie do lekarza 😊
Trzymamy kciuki aby dzieciątko się pojawiło ♥️
No właśnie wiem że to wiele czynników jest. Z cierpliwością właśnie jest kiepsko 9 dpo miałam już pierwszy cień na teście. Dziękuję za odpowiedź postaram się wam nie męczyć już 😀

reklama
Witam wszystkie nowe dziewczyny, nudnych ciąż 😍
Jejku wczoraj wieczorem nażarłam się sushi (wegańskiego, tylko takie jadam) i poszłam spać już o 21:30. Taki szalony piątkowy wieczór 😂 Mało tego, wstałam pół godziny temu czyli po 10. Teraz męczę kawę i liczę że pogoni mnie w końcu do łazienki 🙃
Mi coraz trudniej znaleźć wygodną pozycje do spania ze względu na piersi - zawsze miałam duże, ale teraz czuje się jakbym miała przed sobą dwie nabrzmiałe piłki. Na pewno zainwestuje później w poduszkę ciążową 😅
Dziś koniecznie musimy iść na jakiś spacer, trochę ruchu mi się przyda. Szkoda tylko, że jak weekend przychodzi to razem z tym musi przyjść ochłodzenie 😒

Do góry