reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Mogę jeszcze być dopisana to tabelki ? USG 17.11 . Prenatalne już? Ja jeszcze w lesie...
Jasne, zaraz Cię dopisuję 😉
Cześć, można jeszcze dołączyć? Trochę zajęło mi nadrobienie wszystkich postów, ale się udało 😊
Pewnie, zapraszamy 😊 na kiedy masz termin?
Dziewczyny a tak biorąc realnie moją sytuację jeśli ja wiem kiedy była owualcja i było potwierdzone na USG to czy ja mając pęcherzyk 1.49 cm i nic w środku mam 6 tydzień skończony czy ja realnie mogę się jesczze nastawiać?
Czasami to jest naprawdę różnica dnia, że pojawia się zarodek. Staraj się myśleć pozytywnie. Wierzę, że na następnej wizycie już go zobaczysz 🙏✊

reklama
Witam wszystkie nowe dziewczyny, nudnych ciąż 😍
Jejku wczoraj wieczorem nażarłam się sushi (wegańskiego, tylko takie jadam) i poszłam spać już o 21:30. Taki szalony piątkowy wieczór 😂 Mało tego, wstałam pół godziny temu czyli po 10. Teraz męczę kawę i liczę że pogoni mnie w końcu do łazienki 🙃
Mi coraz trudniej znaleźć wygodną pozycje do spania ze względu na piersi - zawsze miałam duże, ale teraz czuje się jakbym miała przed sobą dwie nabrzmiałe piłki. Na pewno zainwestuje później w poduszkę ciążową 😅
Dziś koniecznie musimy iść na jakiś spacer, trochę ruchu mi się przyda. Szkoda tylko, że jak weekend przychodzi to razem z tym musi przyjść ochłodzenie 😒
W poprzedniej ciąży świetnie sprawdzała się u mnie poduszka rogal, cudnie się na niej spało. Chyba muszę jej poszukać, odświeżyć i zacząć używać ;)

mmm brzmi pysznie! Co to za przepis?
Potrzebujemy:
-słoik ciecierzycy z biedronki, taki wysoki jest
-słoiczek pomidorów suszonych z żurawiną (też z biedrony), można kupić w paskach to będzie łatwiej kroić nie te w dużych kawałkach
-2 ząbki czosnku
-tymianek suszony, sól, pieprz

Przygotowanie:
Ciecierzycę na durszlak, przepłukać wodą i do miski.
Pomidory kroimy w drobną kosteczkę, żeby blender się tak nie zapychał. Można dodać z 3-4 kawałeczki żurawiny. Wrzuć wszystko do michy, do tego przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
Dolej trochę oleju ze słoiczka po pomidorach i blenduj na gładką masę, w razie potrzeby dolewaj jeszcze oleju ze słoiczka, wg uznania. Jak wszystko zblendujesz, dodaj soli i pieprzu do smaku, sypnij troszkę suszonego tymianku.

CHOCIAŻ GDZIEŚ CZYTAŁAM, ZE TYMIANKU W CIĄŻY NIE POWINNO SIE JEŚĆ 🙄 Więc ja dziś na pewno bez tymianku. Z ciemnym chlebem ta pasta jest przepyszna, już tak dawno nie robiłam, a był czas że jadłam kilka dni z rzędu tylko z tym kanapki 🤣

A my już po sadzeniu cebulek.
Przygotowujemy ogród do wiosny.

Jest cieplutko na dworze, ale bez słońca. Teraz miałam przerwę na śniadanie, ale zrobiło mi się niedobrze i chwilę się położyłam.

No ale zaraz wracamy na podwórko i ogród 🙂.

Napiszę Wam, że zdecydowaliśmy się dzisiaj rano na seks po 14-dniowej przerwie po zielonym świetle od obu lekarzy i mam teraz jakieś brązowe brudzenie, bo plamieniem nawet tego nie da się nazwać. No i chyba damy sobie z seksem spokój na razie.

No ale na wizycie w przyszłym tygodniu o tym powiem lekarzowi, bo na razie nie panikuję- tak się zdarza, a nic mnie nie boli oprócz cycków.

A my już po sadzeniu cebulek.
Przygotowujemy ogród do wiosny.

Jest cieplutko na dworze, ale bez słońca. Teraz miałam przerwę na śniadanie, ale zrobiło mi się niedobrze i chwilę się położyłam.

No ale zaraz wracamy na podwórko i ogród 🙂.

Napiszę Wam, że zdecydowaliśmy się dzisiaj rano na seks po 14-dniowej przerwie po zielonym świetle od obu lekarzy i mam teraz jakieś brązowe brudzenie, bo plamieniem nawet tego nie da się nazwać. No i chyba damy sobie z seksem spokój na razie.

No ale na wizycie w przyszłym tygodniu o tum powiem lekarzowi, bo na razie nie panikuję- tak się zdarza, a nic mnie nie boli oprócz cycków.
My wczoraj, po przerwie ojjjj długiej, z 4 tygodnie. Ale nie potrafię się wyluzować jak wiem, że mam tam lokatora. 😁🤣

Czy na ten liście gienekologów macie jakiś wybór województwa? Bo już sprawdziłam 11 ginekologów i nie ma ich na liście, z Podkarpacia nikogo nie mogę tam znaleźć albo mam jakąś zaćmę😂

Zaraz z w a r i u j e.
Muszę kurna zjeść kanapki, ciemny chlebek z pastą z ciecierzycy i suszonych pomidorów!
Ale nie chce mi się robić tej pasty...
Ale muszę zjeść. O jak mi to dobrze zrobi...
Boże 🤣
Boże dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tych zachcianek 😅🤩
My wczoraj, po przerwie ojjjj długiej, z 4 tygodnie. Ale nie potrafię się wyluzować jak wiem, że mam tam lokatora. 😁🤣
Mam tak samo, na początku nie mieliśmy przeciwskazan ale też nie potrafiłam się wyluzować i w sumie odkąd wiemy o ciąży kochaliśmy się raz 🥹 a potem dostałam luteinę z powodu spadku progesteronu i narazie zakaz zbliżeń. Chociaż przy moim obecnym samopoczuciu i tak nic by z tego nie było 😋

No ale ja mam darmowe, bo wiekowo się jeszcze nie łapię- dwa lata mi brakują.

No to wolę te pieniążki przeznaczyć na coś dla dziecka.
No ja mam i tyle dobrze, że wyprawkę mam praktycznie z głowy po pierwszym dziecku. Tylko pojedyńcze rzeczy dokupić więc te kilka stówek nie robią mi różnicy. Aczkolwiek teraz jak wszystko poszło w górę to naprawdę trzeba dobrze spiąć budżet. Na samego lekarza wtedy wydałam ponad 4 tysiące a gdzie reszta?

reklama
Do góry