reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Ja od wczoraj czuje cały czas strach. Próbuje na wszystkie sposoby to stłamsić. Tłumacze sobie, że to nie jest dobre dla mojego dziecka. Wszystko bezskuteczne. Dosłownie spina mi się cały brzuch od stresu. Nie wiem jak ja tak będę funkcjonować :-(

reklama
Ja od wczoraj czuje cały czas strach. Próbuje na wszystkie sposoby to stłamsić. Tłumacze sobie, że to nie jest dobre dla mojego dziecka. Wszystko bezskuteczne. Dosłownie spina mi się cały brzuch od stresu. Nie wiem jak ja tak będę funkcjonować :-(
Jeśli to Cię jakoś pocieszy nie jesteś sama. Nie śpię od 4. Niedługo zbieram się na wizytę i jestem dosłownie sparaliżowana. Łzy same lecą mi z oczu. Chyba nigdy w życiu się tak nie bałam jak dziś. Tez sobie tłumacze, ze jeszcze nie ma powodu do obaw, ze przecież beta w normie i nie u każdego musi rosnąć tak spektakularnie, ale to nic nie daje. W głowie mam najgorsze scenariusze. To straszne :( nie wiem nawet jak nawet Cię podnieść na duchu bo sama siebie niw potrafię :(

Bardzo Wam współczuje ze tak mocno to przeżywacie :(
trzymajcie się, dziewczyny! I oby kolejna dobra wiadomość pomogła Wam zmienić nastawienie na bardziej pozytywne, żeby mniej się stresować a bardziej cieszyć z tego czasu! 🥺

Dziewczyny to chyba jakaś plaga ja od dwóch dni też cała w strachu,beta ładnie rośnie,w przyszłym tyg.pierwsza wizyta a ja sobie wkręcam różne rzeczy ,czy będzie zarodek itp.mssskra.Spsnie to jakość koszmar ...niedosc że latam 3-4 razy do ubikacji to jeszcze wierce się nie mogę spać od 4-5na nogach🤦Organiam złe myśli a i tak za chwilę wraca strach a w sumie nie ma narazie żadnego powodu

Jeśli to Cię jakoś pocieszy nie jesteś sama. Nie śpię od 4. Niedługo zbieram się na wizytę i jestem dosłownie sparaliżowana. Łzy same lecą mi z oczu. Chyba nigdy w życiu się tak nie bałam jak dziś. Tez sobie tłumacze, ze jeszcze nie ma powodu do obaw, ze przecież beta w normie i nie u każdego musi rosnąć tak spektakularnie, ale to nic nie daje. W głowie mam najgorsze scenariusze. To straszne :( nie wiem nawet jak nawet Cię podnieść na duchu bo sama siebie niw potrafię :(
O której masz wizytę? Trzymam kciuki

Dziewczyny, ja mam przeczucie, że Wasze wizyty rozwieją i odgonią te czarne myśli😗.
Będzie dobrze.
Nie nastawiajcie się na najgorsze, jeśli nie macie krwawień, mocnych bólów, to powinno być wszystko w porządku.

Jak widać mam dzisiaj dobry humor.
Przed jutrzejszą wizytą na nic się nie nastawiam, mogę stwierdzić, że mam umiarkowany optymizm.

Ja już po wizycie ❤️ zarodek 5mm i bijące serduszko ❤️ 6+5 tydzień ciązy , choć lekarz mówi że jakby z dzień młodsza ale to nie robi różnicy
Cudownie 🥰
Moje dzisiejsze wyniki:Zobacz załącznik 1506665Zobacz załącznik 1506664
Na tym póki co kończę badania krwi i czekam na wizytę za dwa tygodnie :)
Piękny przyrost ❤️
Cześć Laseczki, jednak byłam dzisiaj u ginekologa i wszystko w najlepszym porządku ❤️ biło serducho 119 uderzeń na minutę, jeśli chodzi o wielkość zarodka to tez odpowiednio, 0,82cm ❤️
Wg badania 6+5, a wg OM 6+4 wiec tez żadna różnica ❤️ jestem taka szczęśliwa!

Mimo wszystko, z racji tego ze na początku ciąży mocno plamilam a nawet raz krwawilam, to nie mogę się doczekać początku drugiego trymestru, kiedy przestane się obawiać …

Buziaki dla Was ! Zostawiam foteczke mojej Fasolci
Jaaa ale niespodzianka 🤩 wcisnęłaś się jednak na wczoraj? jaka duża fasolka już 🥰 cudowny widok
W nocy trafiłam z niewielkim plamieniem do szpitala, kiedy badał mnie ginekolog, powiedział, że według USG ciąża jest młodsza, i wynosi 5 tyg i 2 dni, lub rozwija się nieprawidłowo. Rano mają mi pobrać krew i mocz do badań, oraz zrobić powtórne USG czy pęcherzyk się powiększa. Powiedział, że tak naprawdę za tydzień okaże się czy wszystko ok. Nie wiem co o tym myśleć 🤦
Trzymam kciuki żeby wszystko było ok 🙏
Dzień dobry, szósty tydzień rozpoczęłam snem, w którym zaczęłam okropnie krwawić żywą krwią. Zapowiada się świetny dzień 😩
Sny śnią się na odwrót 😉

@Lili88 @Kylyyy1408 @wiolaho dziewczyny pozwólcie sobie na ten strach, to normalne, że się boicie. Nie walczcie z tym, bo każda walka z emocjami kończy się spotęgowaniem ich. Postarajcie się też po prostu układać w głowie też dobre scenariusze 😉 wierzę z całych sił, że u Was jest wszystko ok, na pewno wizyty podniosą Was na duchu 💪

@Kylyyy1408 trzymam kciuki za dziś ✊

Któraś jeszcze wizytuje dzisiaj?

reklama
Do góry