reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Dziewczyny, moja ręka po dzisiejszym pobraniu krwi, nawet nie wiem czym smarować bo boli :hmm:
Ja polecam jeszcze na wzmocnienie ścian naczyń krwionośnych witaminę C z rutyną.

Co prawda nie po tak nieumiejętnym pobieraniu krwi, ale niedawno zaczęły mi się robić na nogach (zwłaszcza jednej) same z siebie siniaki.
Zaczęłam zażywać witaminę C z rutyną i teraz po 3 miesiącach widzę dużą poprawę.
Nawet pobieranie krwi jest dla mnie łatwiejsze.

reklama
A dziękuje że pytasz.
U mnie dobrze , mało tutaj jestem ale podczytuje Was. Ogarniam w pracy wszystko bo planuje od 22.03 iść już na chorobowe. Jak już pójdę sobie to będę codziennie się odzywać ❤️
Czekam z niecierpliwością na pierwszą wizytę która jest 20.03 , mam nadzieje ze wszystko dobrze.
Od wczoraj mam mega wzdecia , przelewanie w jelitach i gazy 🤭💩

A jak tam u Ciebie ? 🥰🥰
Też już odliczam dni do L4🤭.

Przybijam piątkę, bo gazy to ja mam od zeszłego tygodnia.
To efekt wyższego stężenia progesteronu👍🏻.

mam nadzieje i wiarę że wszystko będzie dobrze. Ja bym myślała tez o wizycie w 3 gabinecie za dzień lub dwa ale czy to coś tu zmieni jak weekend idzie….
Zazdroszczę wam tych wizyt ale cieszę się z Wami razem :) ja dziś dostałam list ze szpitala że moja 1 wizyta będzie 20 go kwietnia. Na tutejsza służbę zdrowia to i tak szybko ale to pewnie przez to że mój lekarz pierwszego kontaktu wysłał im list i informacje na temat ost kłopotów ze zdrowiem. Wiec takie pocieszenie że mimo wszystko to dobrze. Pocieszam się tym że będzie już może już dużo widać i słychać….muszę po prostu grzecznie czekać i ufać że wszystko będzie tj jest dobrze 😊
I zamówiłam sobie dziś detektor tętna płodu wiec później będę dzidziusia podsłuchiwać ;) myślicie już o imionach ? Czy któraś myśli ze to może być ciąża bliźniacza ?
Bardzo bym chciała aby była to dziewczynka, ale czuje każdą cząstką swojego ciała, że będzie to chłopak. 😂 Jeśli jednak byłaby dziewczynka, to miałaby na imię Larysa, w skrócie Lara. ❤️ Z chłopakiem mógłby być większy problem, mi bardzo podoba się Maksymilian ale mojemu partnerowi niekoniecznie 😔

Też już odliczam dni do L4🤭.

Przybijam piątkę, bo gazy to ja mam od zeszłego tygodnia.
To efekt wyższego stężenia progesteronu👍🏻.
A kiedy planujesz iść ?

Najgorzej w pracy jak jestem, nie można swobodnie pierdnąć 😂 od jutra do poniedziałku biorę urlop bo nie czuje się komfortowo w pracy ze wzdęciami i gazami
A jak sobie z nimi radzisz ? 🧐

A kiedy planujesz iść ?

Najgorzej w pracy jak jestem, nie można swobodnie pierdnąć 😂 od jutra do poniedziałku biorę urlop bo nie czuje się komfortowo w pracy ze wzdęciami i gazami
Ja tez mam wzdęcia. I dzis jeszcze zjadłam danie z planu doetetycznego z czerwona fasola 🙈 (pusty łeb) nigdy mnie nie wydukała fasola, no ale teraz. Ech. Mimo ruchu, basenu z dzieckiem- nadal mam balon zamiast brzucha. Wczoraj było lepiej jak wypiłam herbatę z plastrem imbiru

Ja tez mam wzdęcia. I dzis jeszcze zjadłam danie z planu doetetycznego z czerwona fasola 🙈 (pusty łeb) nigdy mnie nie wydukała fasola, no ale teraz. Ech. Mimo ruchu, basenu z dzieckiem- nadal mam balon zamiast brzucha. Wczoraj było lepiej jak wypiłam herbatę z plastrem imbiru
Ogólnie fasola powoduje wzdecia, jak widać ogranizm zaczął się już przestawiać 🤭
Ja po każdym posiłku nawet dietetycznym od wczoraj mam wzdecia i gazy . Czekam właśnie na wizytę u lekarza to zapytam czy mogę ćwiczyć i jak intensywnie.
Boje się ze taka herbata się nie przyjmie , mam nawet problem żeby beknąć bo mi wszystko do gardła podchodzi
Ech 😂

Ogólnie fasola powoduje wzdecia, jak widać ogranizm zaczął się już przestawiać 🤭
Ja po każdym posiłku nawet dietetycznym od wczoraj mam wzdecia i gazy . Czekam właśnie na wizytę u lekarza to zapytam czy mogę ćwiczyć i jak intensywnie.
Boje się ze taka herbata się nie przyjmie , mam nawet problem żeby beknąć bo mi wszystko do gardła podchodzi
Ech 😂
Tez bałam, ze się nie przyjmie, bo generalnie nie znoszę imbiru, ale jakoś poszło 😂 generalnie fasola powoduje wzdęcia, ale normalnie nie u mnie. Dostanę wzdęć po coli, ale nie po fasoli 🤷‍♀️ no, ale teraz to potrafie dostać po wszystkim 😂

A kiedy planujesz iść ?

Od kwietnia idę.

Jak sobie radzę😅?
Większość dnia i tak siedzę sama, to sobie swobodnie pierdzę 🙃.
Mam ten komfort, że koleżanki z pokoju w ciąży nie są i siedzą w labo.

reklama
A to moje typy

Załączniki

• 4E354E19-FFCB-44B1-864F-9924DFA74651.png
    4E354E19-FFCB-44B1-864F-9924DFA74651.png
    31,8 KB · Wyświetleń: 104
  • 20D0E44D-A435-4C8A-A1FB-924804B9D984.png
    20D0E44D-A435-4C8A-A1FB-924804B9D984.png
    31,4 KB · Wyświetleń: 102
Do góry