reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Dziewczyny, moja ręka po dzisiejszym pobraniu krwi, nawet nie wiem czym smarować bo boli :hmm:
Ja polecam jeszcze na wzmocnienie ścian naczyń krwionośnych witaminę C z rutyną.

Co prawda nie po tak nieumiejętnym pobieraniu krwi, ale niedawno zaczęły mi się robić na nogach (zwłaszcza jednej) same z siebie siniaki.
Zaczęłam zażywać witaminę C z rutyną i teraz po 3 miesiącach widzę dużą poprawę.
Nawet pobieranie krwi jest dla mnie łatwiejsze.

reklama
A dziękuje że pytasz.
U mnie dobrze , mało tutaj jestem ale podczytuje Was. Ogarniam w pracy wszystko bo planuje od 22.03 iść już na chorobowe. Jak już pójdę sobie to będę codziennie się odzywać ❤️
Czekam z niecierpliwością na pierwszą wizytę która jest 20.03 , mam nadzieje ze wszystko dobrze.
Od wczoraj mam mega wzdecia , przelewanie w jelitach i gazy 🤭💩

A jak tam u Ciebie ? 🥰🥰
Też już odliczam dni do L4🤭.

Przybijam piątkę, bo gazy to ja mam od zeszłego tygodnia.
To efekt wyższego stężenia progesteronu👍🏻.

mam nadzieje i wiarę że wszystko będzie dobrze. Ja bym myślała tez o wizycie w 3 gabinecie za dzień lub dwa ale czy to coś tu zmieni jak weekend idzie….
Zazdroszczę wam tych wizyt ale cieszę się z Wami razem :) ja dziś dostałam list ze szpitala że moja 1 wizyta będzie 20 go kwietnia. Na tutejsza służbę zdrowia to i tak szybko ale to pewnie przez to że mój lekarz pierwszego kontaktu wysłał im list i informacje na temat ost kłopotów ze zdrowiem. Wiec takie pocieszenie że mimo wszystko to dobrze. Pocieszam się tym że będzie już może już dużo widać i słychać….muszę po prostu grzecznie czekać i ufać że wszystko będzie tj jest dobrze 😊
I zamówiłam sobie dziś detektor tętna płodu wiec później będę dzidziusia podsłuchiwać ;) myślicie już o imionach ? Czy któraś myśli ze to może być ciąża bliźniacza ?
Bardzo bym chciała aby była to dziewczynka, ale czuje każdą cząstką swojego ciała, że będzie to chłopak. 😂 Jeśli jednak byłaby dziewczynka, to miałaby na imię Larysa, w skrócie Lara. ❤️ Z chłopakiem mógłby być większy problem, mi bardzo podoba się Maksymilian ale mojemu partnerowi niekoniecznie 😔

Też już odliczam dni do L4🤭.

Przybijam piątkę, bo gazy to ja mam od zeszłego tygodnia.
To efekt wyższego stężenia progesteronu👍🏻.
A kiedy planujesz iść ?

Najgorzej w pracy jak jestem, nie można swobodnie pierdnąć 😂 od jutra do poniedziałku biorę urlop bo nie czuje się komfortowo w pracy ze wzdęciami i gazami
A jak sobie z nimi radzisz ? 🧐

A kiedy planujesz iść ?

Najgorzej w pracy jak jestem, nie można swobodnie pierdnąć 😂 od jutra do poniedziałku biorę urlop bo nie czuje się komfortowo w pracy ze wzdęciami i gazami
Ja tez mam wzdęcia. I dzis jeszcze zjadłam danie z planu doetetycznego z czerwona fasola 🙈 (pusty łeb) nigdy mnie nie wydukała fasola, no ale teraz. Ech. Mimo ruchu, basenu z dzieckiem- nadal mam balon zamiast brzucha. Wczoraj było lepiej jak wypiłam herbatę z plastrem imbiru

Ja tez mam wzdęcia. I dzis jeszcze zjadłam danie z planu doetetycznego z czerwona fasola 🙈 (pusty łeb) nigdy mnie nie wydukała fasola, no ale teraz. Ech. Mimo ruchu, basenu z dzieckiem- nadal mam balon zamiast brzucha. Wczoraj było lepiej jak wypiłam herbatę z plastrem imbiru
Ogólnie fasola powoduje wzdecia, jak widać ogranizm zaczął się już przestawiać 🤭
Ja po każdym posiłku nawet dietetycznym od wczoraj mam wzdecia i gazy . Czekam właśnie na wizytę u lekarza to zapytam czy mogę ćwiczyć i jak intensywnie.
Boje się ze taka herbata się nie przyjmie , mam nawet problem żeby beknąć bo mi wszystko do gardła podchodzi
Ech 😂

Ogólnie fasola powoduje wzdecia, jak widać ogranizm zaczął się już przestawiać 🤭
Ja po każdym posiłku nawet dietetycznym od wczoraj mam wzdecia i gazy . Czekam właśnie na wizytę u lekarza to zapytam czy mogę ćwiczyć i jak intensywnie.
Boje się ze taka herbata się nie przyjmie , mam nawet problem żeby beknąć bo mi wszystko do gardła podchodzi
Ech 😂
Tez bałam, ze się nie przyjmie, bo generalnie nie znoszę imbiru, ale jakoś poszło 😂 generalnie fasola powoduje wzdęcia, ale normalnie nie u mnie. Dostanę wzdęć po coli, ale nie po fasoli 🤷‍♀️ no, ale teraz to potrafie dostać po wszystkim 😂

A kiedy planujesz iść ?

Od kwietnia idę.

Jak sobie radzę😅?
Większość dnia i tak siedzę sama, to sobie swobodnie pierdzę 🙃.
Mam ten komfort, że koleżanki z pokoju w ciąży nie są i siedzą w labo.

reklama
A to moje typy

Załączniki

• 4E354E19-FFCB-44B1-864F-9924DFA74651.png
    4E354E19-FFCB-44B1-864F-9924DFA74651.png
    31,8 KB · Wyświetleń: 111
  • 20D0E44D-A435-4C8A-A1FB-924804B9D984.png
    20D0E44D-A435-4C8A-A1FB-924804B9D984.png
    31,4 KB · Wyświetleń: 108
Do góry