reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Nie 😅 albo jeszcze nie
W każdym razie zdjęcia do cotygodniowych porównań robię rano kiedy jeszcze mam płaski brzuch i jest to wiarygodne 🤣

Robicie coś takiego? Ja w pierwszej ciąży robiłam co tydzień żeby sobie porównywać jak brzuszek rośnie 🥰 i na pełne miesiące też
No to ja mocno pierdzę xD.
Po prostu mam gazy.

Eee, ja robiłam zdjęcia, bo zanim zaszłam, to po prostu byłam na diecie odchudzającej.
Dosłownie schudłam 8 kg i zaszłam 😂.
Także teraz już nie mam motywacji do zdjęć.

A miałam do naszego wyjazdu schudnąć kilkanaście kilo, a raczej zostanę na tych -8 kg 😜.

To miały być piękne zdjęcia w czasie wakacji, ja miałam pięknie wyrzeźbiony brzuch prężyć xD. Tja…Teraz nawet nie wiem, czy polecimy💁🏻‍♀️.

reklama
Pogadam w piątek na tej wizycie w klinice odnośnie mocnych bólów głowy.
Dziś obudziłam się z lekkim, ale mam tendencje do mocnych napięciowych bólów- przypominają czasem migreny.

Na mnie paracetamol działa, jakbym cukierki łykała.
Muszę omówić tę sprawę, bo będę w czarnej doopie, jak mnie złapie ten mocny ból zaczynający się w prawym oku.
Kochana sprawdź poziom b12, jak jest niski to tez bóle głowy są (szczególnie te, z którymi się budzimy).

Nie 😅 albo jeszcze nie
W każdym razie zdjęcia do cotygodniowych porównań robię rano kiedy jeszcze mam płaski brzuch i jest to wiarygodne 🤣

Robicie coś takiego? Ja w pierwszej ciąży robiłam co tydzień żeby sobie porównywać jak brzuszek rośnie 🥰 i na pełne miesiące też
przeszło mi to przez myśl ale nie wiem czy w moim przypadku ma to sens 😂 mam wrzodziejące zapalenie jelita grubego i często jest tak ze potrafię mieć brzuch jak w połowie ciązy a na następny dzień płaski jak deska 🙈 wzdęcia straszne albo jelito spuchnięte 🤰

Jutro będę u lekarza to zapytam jakie leki można brać w razie przeziębienia i dam Ci znać. Przy katarze pomocne są inhalacje, nie wiem czy masz taki sprzęt w domu? My mamy od kiedy córka poszła do przedszkola i przydaje się bardzo 😅 plus fajnie działa balsam na lekki oddech, z tym, że to trzeba doczytać czy można w ciąży. Ja ostatnio smarowalam tym siebie i córkę i teraz do mnie dotarło, że oczywiście nie sprawdziłam, czy mogę 🤦 no i do weryfikacji olejki eteryczne, bo też fajnie nos odtykają. Zobacz sobie u pana tabletki "katarkiller", ale nie wiem jakie można w ciąży, a jakie nie. W każdym razie chodzi o sam pomysł z podpaską. Jutro też dopytam czy można wdychać w ciąży, bo córce teraz nie robiłam z obawy, że nie można.

No i super, że to USG wcześniej 🥳 na piersi nie wiem, czy teraz się sprawdzi, ale mi bardzo pomagały okłady z kapusty przy zastojach jak karmiłam 😉
Sprzętu niestety nie mam, ale mogę zrobić normalne inhalacje takie babcine nad miska 😀 podobno można z mięty o rumianku bo dobrze działają. Wiem, ze to na pewno nie zaszkodzi a pomoc może. Oby bo mi chyba nos odpadnie :( jutro tez postaram się skontaktować ze swoją ginekolog bo jak nie daj Bóg najdzie mi znów gorączka w nocy to już nie wiem co robić 😭

Zastanawiam się czy jutro nie zapytać o to przed USG. Bo niby lekarz dobry, powinien się znać... (Będę prowadzić ciążę u innego niż poprzednio). Ale nie wiem czy bym chciała słuchać tego serca skoro tyle się teraz czyta, że się nie powinno...
Naprawdę tak sie teraz mówi? Nie miałam pojęcia. A kiedyś ja miałam z synem co tydzień usg do 24tyg

No to ja mocno pierdzę xD.
Po prostu mam gazy.

Eee, ja robiłam zdjęcia, bo zanim zaszłam, to po prostu byłam na diecie odchudzającej.
Dosłownie schudłam 8 kg i zaszłam 😂.
Także teraz już nie mam motywacji do zdjęć.

A miałam do naszego wyjazdu schudnąć kilkanaście kilo, a raczej zostanę na tych -8 kg 😜.

To miały być piękne zdjęcia w czasie wakacji, ja miałam pięknie wyrzeźbiony brzuch prężyć xD. Tja…Teraz nawet nie wiem, czy polecimy💁🏻‍♀️.
A gdzie mieliście lecieć?

przeszło mi to przez myśl ale nie wiem czy w moim przypadku ma to sens 😂 mam wrzodziejące zapalenie jelita grubego i często jest tak ze potrafię mieć brzuch jak w połowie ciązy a na następny dzień płaski jak deska 🙈 wzdęcia straszne albo jelito spuchnięte 🤰
Ja myślę, że tak czy siak warto. Może po prostu poluj na dzień bez wzdęć 🤭
Naprawdę tak sie teraz mówi? Nie miałam pojęcia. A kiedyś ja miałam z synem co tydzień usg do 24tyg
Ale nie chodzi o USG tylko o dopplera 😉
Nie chcę tak ofen, ale Ameryka Środkowa.
Ulala 🤯 wakacje marzeń! 🤩

reklama
Do góry