reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2023

Spojrzałam jeszcze w starą kartę ciąży, wtedy lekarz podał mi, że na katar mogę xylorin albo otrivin. Sprawdziłam w internecie, przy obu lekach zapis "Nie należy stosować leku w czasie ciąży." 🤯🤦

reklama
Też coś czytałam o tym leku i jeśli po wyjściu ze szpitala dalej będą mnie męczyć mdłości to zapytam swojej lekarki, jestem umowna na 17.03 do niej. Co do torekanu kojarzę że z córką też go brałam chyba 3 dni bo już też nie dawałam sobie rady z wymiotami i lekarka mi przepisala i wszystko było ok, tylko wtedy miałam jakieś większe zaufanie do lekarzy a teraz staram się wszystko sprawdzać co przepisują itd stąd też moje zmartwienie tym torekanem ale myślę że te 3 czy 4, dawki nie wyrządza krzywdy.
Aha, jeszcze co do dopplera nie dopisałam. Chodzi o włączenie i słuchanie akcji serca? Jeśli tak to w poprzedniej ciąży lekarz mi włączył na pierwszej wizycie. Z resztą chyba na każdej kolejnej też. Dopiero później się dowiedziałam, że się niby nie powinno... W każdym razie córka zdrowa 😉

Ale chaotycznie dziś piszę 🙈 słuchajcie mam takie wzdęcia, że masakra. Jakbym już co najmniej w połowie ciąży była 🤣

Aha, jeszcze co do dopplera nie dopisałam. Chodzi o włączenie i słuchanie akcji serca? Jeśli tak to w poprzedniej ciąży lekarz mi włączył na pierwszej wizycie. Z resztą chyba na każdej kolejnej też. Dopiero później się dowiedziałam, że się niby nie powinno... W każdym razie córka zdrowa 😉
Tak tak właśnie o to chodzi. Mi w pierwszej ciąży nikt tak wcześnie nie dawał słuchać serca, tak samo nie podawano tętna tylko było mówione że jest czynność serca ale to było 8 lat temu więc mogło się coś zmienić ...

A pierdzisz xD?

Bo ja nie dość, że mam zaparcia, to gazy też mam straszne 😜.
Nie 😅 albo jeszcze nie
W każdym razie zdjęcia do cotygodniowych porównań robię rano kiedy jeszcze mam płaski brzuch i jest to wiarygodne 🤣

Robicie coś takiego? Ja w pierwszej ciąży robiłam co tydzień żeby sobie porównywać jak brzuszek rośnie 🥰 i na pełne miesiące też

Nie 😅 albo jeszcze nie
W każdym razie zdjęcia do cotygodniowych porównań robię rano kiedy jeszcze mam płaski brzuch i jest to wiarygodne 🤣

Robicie coś takiego? Ja w pierwszej ciąży robiłam co tydzień żeby sobie porównywać jak brzuszek rośnie 🥰 i na pełne miesiące też
Ja na pełne miesiące

Tak tak właśnie o to chodzi. Mi w pierwszej ciąży nikt tak wcześnie nie dawał słuchać serca, tak samo nie podawano tętna tylko było mówione że jest czynność serca ale to było 8 lat temu więc mogło się coś zmienić ...
Zastanawiam się czy jutro nie zapytać o to przed USG. Bo niby lekarz dobry, powinien się znać... (Będę prowadzić ciążę u innego niż poprzednio). Ale nie wiem czy bym chciała słuchać tego serca skoro tyle się teraz czyta, że się nie powinno...

reklama
Dziewczyny może to tak jest,że po wielkiej radości przychodzą obawy i lęk....😐Ja też dziś załapałam jakieś obawy...taki niepokój...wkręcam sobie jak nic i to jest straszne bo raz i tak nie mam wpływu na pewne rzeczy a dwa są objawy delikatne,beta rośnie a jednak...
Zawsze tak jest, ale trzeba myśleć pozytywnie i na pewno będzie dobrze!!

Ja mam wszystkie objawy ciąży, a jej nie mogą znaleźć 😬😆

Do góry