reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Dziewczyny, pytanie. Jak liczy się te tygodnie ciąży 😂 Jak dziś pokazuje mi 4+1 to znaczy, że jestem w piątym tygodniu ciąży, tak? Bo ten piąty mi idzie, a cztery już skończyłam?
Gdzieś kiedyś czytałam, że dla ginekologa ważne jest ile tygodni mamy skończone, a my zazwyczaj liczymy te rozpoczęte. 🤔 Poprawcie mnie jeśli źle myśle 😓

reklama
Dziewczyny, pytanie. Jak liczy się te tygodnie ciąży 😂 Jak dziś pokazuje mi 4+1 to znaczy, że jestem w piątym tygodniu ciąży, tak? Bo ten piąty mi idzie, a cztery już skończyłam?
Gdzieś kiedyś czytałam, że dla ginekologa ważne jest ile tygodni mamy skończone, a my zazwyczaj liczymy te rozpoczęte. 🤔 Poprawcie mnie jeśli źle myśle 😓
Ja właśnie tego nie ogarniam 😂

Ja dziś z rana znów stres, te hemoroidy mnie wykończą, a z biegiem ciąży będzie jeszcze gorzej bo mogą być gorsze zaparcia i większe problemy z tym...
I jeszcze zauważyłam biała, rzadka wydzielinę, zastanawiam się czy taka powinna być w ciąży. Już fioła można dostać.

Heeej, gratulacje Kochana ❤️

To teraz zajmij czymś głowę i czekaj spokojnie na wyniki a my tu wszystkie trzymamy kciuki 🤞🤞

Dziewczyny czy któraś z Was która dodatkowo przyjmuje progesteron zauważyła u siebie nasilenie objawów? ja mam wrażenie że odkąd przyjmuje luteinę to moje mdłości osiągnęły apogeum 😱 chyba że to zwykły zbieg okoliczność
Ja biorę duphaston, ale nie czuje by moje objawy się przez to nasiliły a łykam go już 1,5 tyg. Mdłości są delikatne wlasnie jak wstaje rano przed śniadaniem, i jedynie ta ochota na kalafiora wczoraj mnie naszła, a poza tym wszystko normalnie ;)
Aaaa no i dalej moje nieszczęście od samego początku śmierdzi mi żółty ser który kocham 😭😭😭😭🤣

Dzień dobry dziewczyny ❤️
Ja poszłam spac o 21 i spałam cała noc 😂
A dzisiaj jest mój dzień, moje 26 urodziny 🎉🍰
Wszystkiego najlepszego 😘😘
Dokładnie tak jest, jak piszesz, czyli zwyczajowo mówisz, ze jesteś w piątym, a gina mówisz: 4+1 lub skończone 4

Ja dziś z rana znów stres, te hemoroidy mnie wykończą, a z biegiem ciąży będzie jeszcze gorzej bo mogą być gorsze zaparcia i większe problemy z tym...
I jeszcze zauważyłam biała, rzadka wydzielinę, zastanawiam się czy taka powinna być w ciąży. Już fioła można dostać.
Tak, biały śluz jest okej, dopiero jakiś żółty, zielony czy brązowy może niepokoić. Wszędzie gdzie czytałam, to biało/ żółtawy jest Ok ☺️

reklama
Do góry