reklama
Alcia tak samo. Ja nie mam jakiejś presji w tym temacie. Syn rozgadał się dopiero jak miał 3,5 roku. Teraz mi nie daje żyćA Wasze dzieci już takie mocno rozgadane? Dużo zrozumiałych słów mówią? Nasz dużo mówi, ale po swojemu, pojedyncze proste słowa mu się udają
Unficzka
Fanka BB :)
Alcia tak samo. Ja nie mam jakiejś presji w tym temacie. Syn rozgadał się dopiero jak miał 3,5 roku. Teraz mi nie daje żyć
Z późnym mówieniem jest taki plus, że im później zaczną mówić tym później zaczną pyskować
A ja mam taką anegdotkę z wczoraj w związku z mówieniem synek zasnął na noc i po jakiejś godzinie, może 1,5 słyszę jak zaczyna mówić przez sen "robak! Robak!" Obudził się, usiadł, spojrzał na mnie i "mama, robak" Nie bał się, nie krzyczał, ot robaczek jakiś mu się przyśnił i mi o tym powiedział
A robaczki widujemy w ogródku, stąd wie o czym mówi
A robaczki widujemy w ogródku, stąd wie o czym mówi
Cześć dziewczyny, miło słyszeć że u was dobrze nasza biega już dość długa ale do mówienia jej się nie spieszy. Dużo mowi po swojemu ale tak żeby zrozumieć to mniej, takie standarodwe mama, baba, naśladowanie zwierzęta. I ulubione "nie ma" i "nie", obecnie odpowiedź na wszystko.
Jesteśmy za to po regresie snu który niby przewidują na 1,5 roku. U nas miesiąc wcześniej... Co to były za ciężkie czasu. Z 3 tyg wstawała o 4 a potem 1,5tyg w których 8 na 10 dni było z nocna impreza tak od 23 do 4... Lub od 1 do 6.
A tak to w żłobku super, cieszy się jak tam idzie, kocha piaskownice i kamienie jest mega śmieszna. Choruje chyba klasycznie, chociaż 2 jelitowka już za nami...
Powiem wam że dla mnie ten okres, mimo humorów, krzyków i walki o swoje jest 1000% razy fajniejszy niż taki niemowlakowy. Jak się przyjdzie sama z siebie przytulić to człowiek zapomina wszystko
Jesteśmy za to po regresie snu który niby przewidują na 1,5 roku. U nas miesiąc wcześniej... Co to były za ciężkie czasu. Z 3 tyg wstawała o 4 a potem 1,5tyg w których 8 na 10 dni było z nocna impreza tak od 23 do 4... Lub od 1 do 6.
A tak to w żłobku super, cieszy się jak tam idzie, kocha piaskownice i kamienie jest mega śmieszna. Choruje chyba klasycznie, chociaż 2 jelitowka już za nami...
Powiem wam że dla mnie ten okres, mimo humorów, krzyków i walki o swoje jest 1000% razy fajniejszy niż taki niemowlakowy. Jak się przyjdzie sama z siebie przytulić to człowiek zapomina wszystko
Truskawka_1990
Cześć Dziewczyny, czy Wasze Maluchy chętnie myją ząbki? Jakich używacie szczoteczek? Czy taka soniczna zachęci bardziej do mycia niż klasyczna? Mój Synek raczej niechętnie współpracuje podczas mycia… Bardziej sam chce myć, czyli pogryzie, pociućka i rzuci. Jak to jest u Was?
Unficzka
Cześć Dziewczyny, czy Wasze Maluchy chętnie myją ząbki? Jakich używacie szczoteczek? Czy taka soniczna zachęci bardziej do mycia niż klasyczna? Mój Synek raczej niechętnie współpracuje podczas mycia… Bardziej sam chce myć, czyli pogryzie, pociućka i rzuci. Jak to jest u Was?
My póki co mamy zwykłą z Rossmana. Z myciem jest różnie, na ogół chwilę da żeby mu umyć, a później musi sam... No i mamy tylko 10 zębów
Truskawka_1990
My mamy 8
Ania936
U nas tak samo, nie chce dać sobie myć. Myje sam, czyli gryzie ta szczoteczkę używamy tego zestawu elmex z rossmanna.Cześć Dziewczyny, czy Wasze Maluchy chętnie myją ząbki? Jakich używacie szczoteczek? Czy taka soniczna zachęci bardziej do mycia niż klasyczna? Mój Synek raczej niechętnie współpracuje podczas mycia… Bardziej sam chce myć, czyli pogryzie, pociućka i rzuci. Jak to jest u Was?
Mi się wydaje że nawet jak tylko pogryzie to już coś daje niż kompletnie nic.
reklama
Unficzka
U nas tak samo, nie chce dać sobie myć. Myje sam, czyli gryzie ta szczoteczkę używamy tego zestawu elmex z rossmanna.
U nas tak samo, nie chce dać sobie myć. Myje sam, czyli gryzie ta szczoteczkę używamy tego zestawu elmex z rossmanna.
Też tak uważam, zawsze po tych zębach nawet sam parę razy przejedzie szczoteczką to też już jest coś