reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Ten tydzień u nas był istnym horrorem. Ja, mąż i Ala wysokie gorączki, zapalenie gardła takie że ja przez kilka dni prawie nic nie jadłam i nie piłam, bo ból był nie do zniesienia. W tym wszystkim szalejący starszak, bo jego nie wzięło i mała z dużą potrzebą noszenia na rękach. Niestety mamy pierwszy antybiotyk bo migdalki u małej wyglądały fatalnie. Nie pamiętam kiedy tak chorowałam.

Ten tydzień u nas był istnym horrorem. Ja, mąż i Ala wysokie gorączki, zapalenie gardła takie że ja przez kilka dni prawie nic nie jadłam i nie piłam, bo ból był nie do zniesienia. W tym wszystkim szalejący starszak, bo jego nie wzięło i mała z dużą potrzebą noszenia na rękach. Niestety mamy pierwszy antybiotyk bo migdalki u małej wyglądały fatalnie. Nie pamiętam kiedy tak chorowałam.
O kurcze, bardzo współczuję i przesyłam dużo mocy! Oby już było tylko lepiej! Dużo zdrowia dla was!

Też życzę dużo zdrówka 🙂.
U nas na szczęście wszyscy zdrowi, zresztą nawet zwykłe przeziębienia trzymają się od nas z dala 😉.
Martwi mnie inna rzecz. Od czego niemowlaki mogą intensywnie trzeć oczy i nosek? Utrzymuje się już dłuższy czas, na pewno nie chodzi o spanie, jakaś alergia? To chyba też byłoby coś na skórze?

U nas na szczęście wszyscy zdrowi, zresztą nawet zwykłe przeziębienia trzymają się od nas z dala 😉.
Martwi mnie inna rzecz. Od czego niemowlaki mogą intensywnie trzeć oczy i nosek? Utrzymuje się już dłuższy czas, na pewno nie chodzi o spanie, jakaś alergia? To chyba też byłoby coś na skórze?
A długo to trwa, w sensie minute czy 15?? Bo u nas to jak mała zaczyna trzeć oczy i nos to oznaka zmęczenia. Ale to tak potrze 30s i co kilka minut zdarza się jej to powtarzać.

A długo to trwa, w sensie minute czy 15?? Bo u nas to jak mała zaczyna trzeć oczy i nos to oznaka zmęczenia. Ale to tak potrze 30s i co kilka minut zdarza się jej to powtarzać.

No właśnie trwa parę/parenascie sekund i później spokój. Za jakiś czas powtórka. Wykluczam zmęczenie bo często tak robi po dobrze przespanej nocy albo drzemce. Często też to obserwuję jak siedzi i je, ale z niczym tego nadal nie łącze, bo nie ma znaczenia co je.

A to mojej przy jedzeniu też się zdarza, jest cudownie jak je kaszkę bo wtedy jest caaaala brudna. Myślę że może po prostu zaswedzi go nosek i tyle :)

Pocieranie oczu i noska może być też przy ząbkowaniu u nas to samo pociera dość często ale zeby ida jeszcze doszła lekkie zaczerwienienie pod oczami może od śliny? Obserwuje

reklama
Do góry