reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

My jedziemy do Sopotu
Kwotę 500zl wydaliśmy jako zadatek za pobyt bo jest tam realizowany bon turystyczny
Bonem można płacić w niektórych miejscach takich jak restauracje, hotele, zoo, basen.
Tyle ze bon wazny jest tylko do końca września inaczej przepadnie

Właśnie dlatego się teraz zastanawiam bo czas się kończy. Dobrze, że mówisz o tym zoo, basenach itp., muszę się rozejrzeć po okolicy 😉

reklama
My mamy Zafiro smart 2.0., najtańsze nie jest ale jest regulowane na czym mu zależało bo posłuży dłużej. My akurat byliśmy w sklepie mierzyc różne rodzaje bo każdemu w czym innym jest wygodnie. Ja jestem z Poznania i tu jest super sklep razem z doradztwem. Ale też wypożyczają nosidła. Więc może jak chcecie tylko na wyjazd to wypożyczenie będzie dla was lepsza i tańsza opcja.
Czy możesz napisać co to za sklep w Poznaniu? 😊

Bonem można płacić w niektórych miejscach takich jak restauracje, hotele, zoo, basen.
To jest bardzo ogólnie powiedziane. Zbyt ogólnie. W praktyce bardzo ciężko takie miejsce znaleźć, a jak już się znajdzie to wejście przez biuro turystyczne... Np w parku dinozaurów w Łebie tak jest. Mnie brak pomysłu, dokąd można z niemowlęciem się udać. Tym bardziej, że u nas z racji posiadania zwierząt, odpada nocleg gdziekolwiek 😕

Dziewczyny, pomocy! Wyjeżdżamy na tydzień, a w miejscu w którym będziemy nocowali nie ma możliwości dostawki dla dziecka ani żeby spał z nami. Nie mam łóżeczka turystycznego a nie wiem czy jest sens kupować, tym bardziej, że raczej się już nie przyda. W czym mogę kłaść go tam spać? Czytałam o jakiś łóżeczkach namiocikach, miałyście styczność? Albo jakiś może inny pomysł?

To jest bardzo ogólnie powiedziane. Zbyt ogólnie. W praktyce bardzo ciężko takie miejsce znaleźć, a jak już się znajdzie to wejście przez biuro turystyczne... Np w parku dinozaurów w Łebie tak jest. Mnie brak pomysłu, dokąd można z niemowlęciem się udać. Tym bardziej, że u nas z racji posiadania zwierząt, odpada nocleg gdziekolwiek 😕

U mnie w mieście jedyne miejsca gdzieś można zrealizować bon to dwa hotele. Podobno można pójść na drogi obiad i zapłaci bonem ( jeśli ma się znajomości oczywiście!)

Dziewczyny, pomocy! Wyjeżdżamy na tydzień, a w miejscu w którym będziemy nocowali nie ma możliwości dostawki dla dziecka ani żeby spał z nami. Nie mam łóżeczka turystycznego a nie wiem czy jest sens kupować, tym bardziej, że raczej się już nie przyda. W czym mogę kłaść go tam spać? Czytałam o jakiś łóżeczkach namiocikach, miałyście styczność? Albo jakiś może inny pomysł?
Hmmm my wcześniej jak jeździliśmy to mala spała w gondoli zdjetej z kol, ale teraz jak jest większa i wstaje to chyba tylko łóżeczko turystyczne wchodzi w grę. Może popytaj po znajomych, może mają pożyczyć na jeden wyjazd. My dostaliśmy w spadku po znajomych. Jedynie że tam jest mega cienki matrac więc ostatnio żeby nie kupowac nowego to wzięliśmy z jej łóżeczka. Wiem że z Lidla są całkiem ok za 180zl łóżeczka turystyczne ale zawsze to dodatkowy wydatek

My mieliśmy podobną sytuację ze starszakiem w jedynym z noclegów. Tylko oczywiście zdalismy sobie sprawę już na miejscu. Łóżko nie było małżeńskie tylko 2 zsuwane, a pośrodku wielka decha wsam raz na dziecko 😐 Oczywiście o tym nie informowano. Całe szczęście ja przy każdym z noclegów, bo my to raczej robimy dłuższe objazdowki pytałam się czy to na pewno parter i młody spał w wózku. Tam właśnie się nauczył przesypiac noce 😂 Spał w spacerówce, bo innego wyjścia nie mieliśmy.

To może też położę go w spać w spacerówce, nie liczę na to, że prześpi noc, ale może będzie mniej pobudek 🤣. Planowaliśmy, że będzie spał z nami, ale okazało się, że będzie tam rozkładana wersalka, niezbyt szeroka, także dobrze, że wiem o tym tydzień wcześniej. Z tym, że faktycznie zostaje mi coś kupić albo wypożyczyć.

reklama
A miala któraś z Was styczność z takim czymś?

Do góry