reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Hej dziewczyny .. Przepraszam bardzo, że się nie wpisuje na listę i nie odzywam, ale jesteśmy z synkiem w szpitalu.. Odezwę się jak wyjdziemy.
Zdrówka!
Dziewczyny czy wasze bobasy tez wpadają w taką histerie w nosidle w aucie ? No jest masakra 🙈
Może jest jej gorąco? Mój jest mega grzeczny podczas jazdy. Ostatnio 2x w ciągu kilku dni jechaliśmy do mojego domu rodzinnego 200km w jedną stronę i za każdym razem spał, chwilę pooglądał co się dzieje za oknem, wciągnął mus i dalej spał. Dziś jak wracaliśmy to siedział tak cichutko, że aż zapomniałam, że ze mną jedzie (a jeździmy tylko we dwoje) 😅

Dziewczyny jakiego używacie filtru na słońce dla dziecka?
Mam również pytanie czy jeśli przeoczycie drzemkę maleństwa to też tak potem płaczę i się wygina itd i ciężko mu zasnąć.. Bo ja już się czasem zastanawiam czy boli go brzuch czy jest tak zmęczony i przeszkadzają mu te upały... Ehhh

Mam również pytanie czy jeśli przeoczycie drzemkę maleństwa to też tak potem płaczę i się wygina itd i ciężko mu zasnąć.. Bo ja już się czasem zastanawiam czy boli go brzuch czy jest tak zmęczony i przeszkadzają mu te upały... Ehhh
My mamy pharmaceris 50, mojej malej alergiczki ten nie uczula, a próbowaliśmy ze 3 różnych :).
Moja bardzo źle znosi jak ma za długie okno aktywności i jest przemęczona. Wtedy zasypianie wygląda tak jak piszesz: płacze, wygina się, ciężko jej zasnąć .. Na szczęście zdarza się to już coraz rzadziej. Jak była młodsza to prawie każda drzemka tak wyglądała, teraz już jest starsza to jest lepiej. Ale nadal muszę dość skrupulatnie pilnować jej drzemek :)

My mamy pharmaceris 50, mojej malej alergiczki ten nie uczula, a próbowaliśmy ze 3 różnych :).
Moja bardzo źle znosi jak ma za długie okno aktywności i jest przemęczona. Wtedy zasypianie wygląda tak jak piszesz: płacze, wygina się, ciężko jej zasnąć .. Na szczęście zdarza się to już coraz rzadziej. Jak była młodsza to prawie każda drzemka tak wyglądała, teraz już jest starsza to jest lepiej. Ale nadal muszę dość skrupulatnie pilnować jej drzemek :)

My mamy ten sam filtr, jestem zadowolona. Chociaż często podczas dłuższego wyjścia ponawiam smarowanie bo synek ściera go o pieluszkę.
U nas ze spaniem jest ostatnio jeszcze gorsza masakra niż była. W dzień są drzemki po 45 minut na które stajemy na głowie żeby się położył. W nocy budzi się po 45minutach i usypianie trwa za każdym razem 1-2h. Na przykład dzisiaj od północy spał łącznie 5h15minut, a jest godzina 17:30...

My mamy ten sam filtr, jestem zadowolona. Chociaż często podczas dłuższego wyjścia ponawiam smarowanie bo synek ściera go o pieluszkę.
U nas ze spaniem jest ostatnio jeszcze gorsza masakra niż była. W dzień są drzemki po 45 minut na które stajemy na głowie żeby się położył. W nocy budzi się po 45minutach i usypianie trwa za każdym razem 1-2h. Na przykład dzisiaj od północy spał łącznie 5h15minut, a jest godzina 17:30...
U nas noc od 3 tyg też się pogorszyła. Do 1 śpi ładnie a potem pobudki, często wstaje po 5. Jak o 3 nie zdążę z podaniem piersi jak się tylko przebudzi to mamy 2h przerwy.
Na szczęście i oby nie zapeszyc drzemki są super, poranna ok. 2h, potem druga ok 1h.

U nas noc od 3 tyg też się pogorszyła. Do 1 śpi ładnie a potem pobudki, często wstaje po 5. Jak o 3 nie zdążę z podaniem piersi jak się tylko przebudzi to mamy 2h przerwy.
Na szczęście i oby nie zapeszyc drzemki są super, poranna ok. 2h, potem druga ok 1h.

Dobrze, że przynajmniej drzemki się w porządku. Już teraz stale macie dwie drzemki? Zastanawiam się czy to wszystko przez pogodę, czy idą zęby ( nie widzę przesłanek ) czy kolejny skok rozwojowy (za szybko?) czy po prostu....

Dobrze, że przynajmniej drzemki się w porządku. Już teraz stale macie dwie drzemki? Zastanawiam się czy to wszystko przez pogodę, czy idą zęby ( nie widzę przesłanek ) czy kolejny skok rozwojowy (za szybko?) czy po prostu....
Przeważnie 2 drzemki. Ale też są dni że są 3, zależy ile na nich śpi. U nas wyszly dolne jedynki i jak się wybijały to budziła się co godzinę, aż w końcu 3 nocy dałam o 24 paracetamol i pospala 3h.
Mysle też że rozwój ruchowy ma teraz duży bo udało jej się stanąć na czworakach i może dlatego sobie robi 2h przerwy w nocy bo by chciała pocwiczyc... Albo po prostu tak ma 😅
A u was udaje się ćwiczyć żeby na noc zasypiał samodzielnie? Bo u nas nauka trwa :)

Przeważnie 2 drzemki. Ale też są dni że są 3, zależy ile na nich śpi. U nas wyszly dolne jedynki i jak się wybijały to budziła się co godzinę, aż w końcu 3 nocy dałam o 24 paracetamol i pospala 3h.
Mysle też że rozwój ruchowy ma teraz duży bo udało jej się stanąć na czworakach i może dlatego sobie robi 2h przerwy w nocy bo by chciała pocwiczyc... Albo po prostu tak ma 😅
A u was udaje się ćwiczyć żeby na noc zasypiał samodzielnie? Bo u nas nauka trwa :)

W życiu, żadnego usypiania w łóżeczku.... Na noc zasypia przy butelce, próbowałam w nocy jak i w dzień uśpić w łóżeczku. Trzy godziny będziesz leżeć ale spać nie pójdzie. Wezmę na ręce, śpi po tym w ciągu minuty, także nauka w ogóle się nawet nie zaczęła. A jakie miałaś objawy, że idą zęby? I w dni gdy masz dwór drzemki to ile czasu jest czuwają i o której wtedy idzie spać na noc?

reklama
My używamy filtru dermedic sunbella. Jeśli chodzi o drzemki nie pilnuje. Z reguły wypadają 3 tak po max 20 minut. Jak się jakimś cudem trafi dłuższa to są 2. Jak wstanie za wcześnie to 4 krótkie. Po niej widać że czas na spanie (ziewa i nie może się skupić na zabawach, bierze i wyrzuca) , no i smoczek do zasypiania też nam pomaga bo jak do jakoś pół roku nie miała to przy każdym usypianiu był u mnie ogromny poziom stresu. Strasznie płakała, nie mogłam jej uspokoić, teraz znów zasypia sama w łóżeczku. Wczoraj mieliśmy problem na spacerze. Musiałam ją nosić bo dostała potówek i wózku zasnąć nie mogła.

Do góry