Ona jada oddzielnie. Podzielę się ze swojego talerza tylko warzywami. Zup właściwie nie jadamy, bo raczej nikt się tym u nas w domu nie naje, a ja dwudaniowych dań nie robię.Dostaje to co ty jesz. Ale ty chyba jesz przyprawione no nie? Np zupkę
reklama
No taka dieta jest trudna ja podziwiam takie kobiety... Bo samej mi ciężko a to dopiero trzeci dzień... Nam dali póki co nutramigen ale boję się że nie będzie chciał tego jeść... Ja ściągam mleko więc na butelce od dawna.Byłam na diecie przez pół roku i dochodzily ciągle nowe produkty. U niego było tak że jak coś zjadłam i go nakarmiłam to bardzo szybko wychodziły mu zmiany na ciele. Mleko było pewne, bo mój mąż tez miał takie wątpliwości i jak miał pół roku posmarował mu dosłownie patyczkiem do uszu umoczonym maślanką przedramie. Ręką napuchala tak że rączki zginąć nie mógł. Jak zjadłam ziemniaki to od razu miał przez całe cialo czerwone pregi jak tygrys. Koniec końców ciągle coś odpadało i jadłam soczewice, wieprzowine, indyka i kilka warzyw. Moj syn w tym temacie był ciężkim przypadkiem. Do tej pory ma 5 klasę na mleko i orzechy. Część uczulen przeszła jak miał rok, inna 2 lata, 3 lata trzymało jajko. Ja byłam zbyt wyczerpana by karmić kp( bardzo szybko chudłam i mdlałam) i po 6 miesiącach przechodziliśmy bardzo powoli na Neocate. Równo jak skończył 8 miesięcy nakarmiłam go po raz ostatni, bo już nawet wolał butelkę. Tyle że on z cyckiem miał już tylko relacje by się najeść, nie potrzebował w ten sposób bliskości, bo tylko ciepło ode mnie podrażniało mu wrażliwą skórę na polikach.
Unficzka
Fanka BB :)
Podajecie wode do picia dzieciom?
Podaję, ale szczerze mówiąc zbyt chętnie jej nie pije, woli mleko...
Taką zwykłą przegotowaną? Zaczęłam małemu rozszerzać dietę i pomyślałam że może wodę też trzeba.Podaję, ale szczerze mówiąc zbyt chętnie jej nie pije, woli mleko...
Ja podaję Żywca niegazowanego. Wiem, że dzieciom nie można wysoko mineralizowanej, bo malutkie nerku sobie nie poradzą. Przegotowaną dawałam raz, ale tu mamy tak twardą, że wolę kupić butelkowaną. Wodę powinno podawać się od początku RD ile tylko dziecko chce.Taką zwykłą przegotowaną? Zaczęłam małemu rozszerzać dietę i pomyślałam że może wodę też trzeba.
My mamy katarekJakie macie aspiratory do nosa? Mój Haxe się popsuł i chyba nie chcę już takiego samego. Potrzebuję głównie do codziennej pielęgnacji noska.
Unficzka
Fanka BB :)
Taką zwykłą przegotowaną? Zaczęłam małemu rozszerzać dietę i pomyślałam że może wodę też trzeba.
Butelkową Żywiec Zdrój, niegazowaną. Mieszkamy w kamienicy, rury są stare i pomimo filtrów jakoś nie ufam jakości tej mojej wody z kranu .
reklama
Ja za 2 tyg planuje zacząć podawać jak bede wprowadzać rozszerzanie diety. Będzie miała wtedy 5,5mc. Planowalam dawać taką przefiltrowana albo butelkowa. Ale muszę doczytać czy taka przefiltrowana np z dzbanka dafi moznaTaką zwykłą przegotowaną? Zaczęłam małemu rozszerzać dietę i pomyślałam że może wodę też trzeba.