reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

A jak przyrosty wagu kupki siuski? Bo podobno jak dobrze przerasta to nie ma sensu dawać mm
A to u Was byly kolki?

Tak, u nas były kolki i nietolerancja laktozy. W tym tygodniu dołączyliśmy kropelki przed każdym posiłkiem. Kupki ostatnio co kilka dni, a przyrost w ostatnim tygodniu 170gram, wczesniej było po 200-220. Także chyba dokarmianie na noc to dobre rozwiązanie...

reklama
Tak, u nas były kolki i nietolerancja laktozy. W tym tygodniu dołączyliśmy kropelki przed każdym posiłkiem. Kupki ostatnio co kilka dni, a przyrost w ostatnim tygodniu 170gram, wczesniej było po 200-220. Także chyba dokarmianie na noc to dobre rozwiązanie...
A skąd wiesz o tej nietolerancji laktozy? Dolaczylas delicol i jest lepiej czy jak ?
Co stosujesz na te kolki?
A noce były cały czas na cycku i brak snu czy jak ?

Ja też podobno mam jakieś zgrubienie itd. Położna niby widzi poprawę ale ja jednak umówiłam się do ginekologa. To będzie akurat 5 tygodni po porodzie a z tego co się dowiedziałam na kontrolę po cc powinno się iść właśnie tak między 4 a 6 tygodniem po zabiegu. Z resztą wolę się dowiedzieć czy wszystko jest wporzadku.

Ja za to mam ogromny problem z kręgosłupem. Niewiem do kogo się z tym zgłosić ale dopada mnie nagly, silny ból już między odcinkiem piersiowym i krzyżowym. Najgorsze jest to ze jest taki napadowy.. Ratuje mnie paracetamol w obecnej chwili, ale powiedzmy sobie szczerze - nie będę się faszerować prochami.. Może macie jakiś pomysł do kogo się z tym głosić?

Z dobrych wiadomości dziś dobilismh 4kg!💙 Z dzieciątka, które wyszło z wagą 2570g ze szpitala mamy już całkiem pokaźnego dzidziusia 🙂 a jak wasze maluchy przybierają na wadze? Ja na mojego mówię Klusek bo jest uroczy z tymi swoimi pufkami 😍
Ja bym skorzystała z fizjoterapeuty o najlepiej ze specjalizacje uroginekologiczna żeby sprawdzić czy wszystko w porządku :)

Fajnie ze dzidziuś rośnie 🥰

U mnie kiepsko, biorę antybiotyk i przeciwzapalne a piersi bola 🙄 czuje guzki mam cieple piersi stan podgorączkowy, zaczyna mnie boleć pod pachami. Od poniedziałku mąż wraca do pracy ma pracę wyjazdowa wiec od poniedziałku do piątku wgl go nie ma 😒 boje się jakoś zostać sama z małym w dodatku te piersi... nie wiem mam dola mam dość nic mnie nie cieszy. Boje się nocnych kolek
Aj tam .. jest kiepsko
Będzie coraz lepiej. Leczenie masz wdrożone? Zapalenie minie a z dnia na dzień będziesz poznawać maluszka lepiej. W jakimś sensie fakt ze zostaje się samym z dzieckiem pozwala trochę lepiej się w nie wsłuchać i wypracować rytm. Powodzenia!

Kochana, a kiedy chcesz wrócić do pracy? Wiem, że w dużych miastach, tak jak piszą dziewczyny, jest PESEL to trzeba iść zapisać. Też mam często doła, że dom zaniedbany, obiadu nie ma i jest zamawiany, do męża nawet nie ma kiedy się przytulić... Bardzo liczę na to, że to się zmieniło niedługo😔
Ja wracam od sierpnia. Tym razem dzielimy się z mężem urlopem. Ja biorę 8 miesięcy i miesiąc urlopu a on 4. Mała pójdzie do żłobka od września/października. Chłopców tez mam zlobkowych. Nam takie rozwiązanie bardzo odpowiada. Oczywiście pierwsze miesiące to choroby i obecność w kratkę ale przeżyjemy :)

Jeśli chodzi o powrót tego co było to nie wróci ale będzie lepiej! ;))) czas tez się znajdzie tylko trochę teraz trzeba się poświecić :) ja odczułam różnice jak chłopcy mieli 7 i 4 latka. To już w zasadzie samograj. Ale z każdym rokiem jest łatwiej/inaczej. Aż do momentu decyzji na trzecie 🤣🤣🤣

A skąd wiesz o tej nietolerancji laktozy? Dolaczylas delicol i jest lepiej czy jak ?
Co stosujesz na te kolki?
A noce były cały czas na cycku i brak snu czy jak ?

Na podstawie objawów lekarz tak stwierdził, zresztą my z mężem też mamy nietolerancje. Dołączyłam Delicol i Espumisan, jest lepiej, nie płacze tak dużo, noce są spokojniejsze, więc chyba pomaga. Wczesniej noce cały czas na cycku i bez snu. Chwilę pojadl, zasnął, chciałam odłożyć to ryk i tak całe noce. Dzisiaj w nocy się obudził, dałam cycka, zjadł, przytulił się o poszedł spać...

Ja wracam od sierpnia. Tym razem dzielimy się z mężem urlopem. Ja biorę 8 miesięcy i miesiąc urlopu a on 4. Mała pójdzie do żłobka od września/października. Chłopców tez mam zlobkowych. Nam takie rozwiązanie bardzo odpowiada. Oczywiście pierwsze miesiące to choroby i obecność w kratkę ale przeżyjemy :)

Jeśli chodzi o powrót tego co było to nie wróci ale będzie lepiej! ;))) czas tez się znajdzie tylko trochę teraz trzeba się poświecić :) ja odczułam różnice jak chłopcy mieli 7 i 4 latka. To już w zasadzie samograj. Ale z każdym rokiem jest łatwiej/inaczej. Aż do momentu decyzji na trzecie 🤣🤣🤣

Haha 😁. To szybciutko wracasz. Planuje od grudnia i też Mały pójdzie do żłobka, innej możliwości nie ma. Chyba czas już się zapisać 😉.

Na podstawie objawów lekarz tak stwierdził, zresztą my z mężem też mamy nietolerancje. Dołączyłam Delicol i Espumisan, jest lepiej, nie płacze tak dużo, noce są spokojniejsze, więc chyba pomaga. Wczesniej noce cały czas na cycku i bez snu. Chwilę pojadl, zasnął, chciałam odłożyć to ryk i tak całe noce. Dzisiaj w nocy się obudził, dałam cycka, zjadł, przytulił się o poszedł spać..
A w jakich ilościach dajesz delicol i espumisan? Espumisan 40 czy 100?

reklama
Nie.

Też dokarmiam od urodzenia ze względu na niska masę urodzeniowa. Syn ciągnął tyle o ile.. Teraz już też ciągnął coraz mniej, poza tym z taką ilością pokarmu i tak trzeba było go dokarmiac.. Jeśli mała się zainteresowała to może u was jeszcze nie wszystko stracone? Jak będziesz ja przystawiać i będzie chętna chociaż pobudzać to może ta lajtacja u was pójdzie do przodu? Trzymam za was kciuki bo u Nas to już chyba nie da rady...
U nas niestety nie wygląda to dobrze...
Jestem na diecie bez białka krowiego, a mała i tak chyba nie toleruje mojego mleka (ściągniętego i dawanego butlą).
Mleka malusio - dziś jak odstawiłam herbatę na laktacje i ********** to ściągałam tylko Ok 30-40 ml :/
Dodatkowo dostałam jakiegoś uczulenia i wyglada mi na to że to od silikonu z laktatora :/
Staram się przestawić sobie w głowie, że to nie koniec świata ale jakoś cały czas jest mi przykro, że nie dałam rady jej karmić i że ona nie chce mojego sutka.

Do góry