reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Hej :)
Jestem tu nowa, termin na koniec listopada :)

Mam pytanie do mam po in vitro:czy wiecie może czy jest opcja wyboru porodu SN czy CC? Ostatnio usłyszałam że niby po Ivf można mieć cesarkę, jesli kobieta o to wnosi, ale nie mogę znaleźć żadnego potwierdzenia, a rekomendacje PTG w tym temacie są sprzed kilku lat.

reklama
No i dopadł mnie okropny ból gardła, córka w szkole pierwszy tydzień i już coś przyniosla… jestem mega osłabiona i drapie gardło, do tego mały katar. Przez to ze mam cukrzyce nie mogę pic miodu, a sam imbir bez miodu mi przez gardło nie chce przejść:( tantum verde średnio działa, a te „cukierki” na gardło dla kobiet w ciąży to nie wiem czy kiedyś chociaż leżały obok tabletek na gardło;) nic nie pomagają!
Ratuuuunkuuu zwariuje zaraz, 8 miesiac a tu tak mnie rozłożyło:(
Na gardło najlepsze są goździki. ..poczytaj w necie .... i nas stosujemy i działają. .. i przy ciąży raczej nie zaszkodzą 😊😊😊

Mam w swoim otoczeniu trzy pary po in vitro, w każdym przypadku poród był SN (ostatni w kwietniu), więc chyba rekomendacje nie są aktualne...
Hej :)
Jestem tu nowa, termin na koniec listopada :)

Mam pytanie do mam po in vitro:czy wiecie może czy jest opcja wyboru porodu SN czy CC? Ostatnio usłyszałam że niby po Ivf można mieć cesarkę, jesli kobieta o to wnosi, ale nie mogę znaleźć żadnego potwierdzenia, a rekomendacje PTG w tym temacie są sprzed kilku lat.

No i dopadł mnie okropny ból gardła, córka w szkole pierwszy tydzień i już coś przyniosla… jestem mega osłabiona i drapie gardło, do tego mały katar. Przez to ze mam cukrzyce nie mogę pic miodu, a sam imbir bez miodu mi przez gardło nie chce przejść:( tantum verde średnio działa, a te „cukierki” na gardło dla kobiet w ciąży to nie wiem czy kiedyś chociaż leżały obok tabletek na gardło;) nic nie pomagają!
Isla i glimbax na gardło. Tez odrobine mleka masła czosnku i miodu i to tez mega działa. (Tego miodu dosłownie łyżeczka mała na kubek mleka)

Podoba mi się motywujący komentarz żeby na wyjście ze szpitala mama wzięła ubrania sprzed ciąży :))))
Mi się bardzo sprawdziło podczas porodu ze miałam papcie miękkie w formie baletek bo nie spadało to jak zwykle wsuwane i miałam cały czas na sobie. Później tez w nich chodziłam po oddziale a pod prysznic gumowe klapki zwykle.
Do porodu warto mieć oddzielna mniejsza torbę która powinien się zając tata (jak restrykcje pozwolą). Ja miałam w podpisanych woreczkach strunowych dwa zestawy ubran dla malucha (56 i 62 z pieluszkami) no i dla mnie kilka drobiazgów na poród. Tłumaczyłam mężowi co gdzie jest ale tez było podpisane bo męska pamięć do takich spraw jest krótka. Reszta rzeczy w dużej (taka kabinowa wys 55) walizce na oddział.
Ja przy wyjściu ze szpitala byłam spuchnięta wiec nie każde buty by się nadawały, na szczęście było lato i wyszłam w klapkach. Teraz będzie jak będzie październik, na razie najszersze są nike.

Dzisiaj powoli się przymierzałam do pakowania torby i troche się przeraziłam. Same pieluchy, podkłady na łózko i podpaski poporodowe zajęły większość torby, a gdzie do tego ubrania dla mnie i małego, reczniki, klapki i kosmetyki. Nie ma szans do jednej torby się spakować. Chyba będe mięc dwie takie małe, sportowe.
Ja tak samo mam dwie pakowałam się z lista ze szpitala i tam miała być jedna większa i jedna mniejsza u mnie już wszystko spakowane jedno szczęście teraz już tylko leżę 😊😊

Załączniki

• CF38FB4A-A772-426C-8651-1030BC2B2378.jpeg
    CF38FB4A-A772-426C-8651-1030BC2B2378.jpeg
    145,7 KB · Wyświetleń: 112
Normalnie high five. Moja córka pierwszy tydzień przedszkola, od piątku gorączka i katar, w poniedziałek już była prawie zdrowa a ja? Masakra od poniedziałku śliny przełknąć nie mogłam, w dodatku pogłębił mi się refluks i niestety skończyło się na wymiotach. Nawet woda mnie podrazniala.
Gardło płukałam listerine, psikalam co chwilę argentum tt, no i tantum Verde w pastylkach do ssania. Nie powiem ciepła woda z miodem ratuje mi życie. Ja imbiru nie lubię.
Finalnie biorę antybiotyk od dwóch dni plus paracetamol 500mg rano i wieczorem (uspokoiły się wymioty) I już jest dużo lepiej. Zdrówka💛

reklama
Witajcie:)
Nie udzielam się zbytnio na tym forum,ale potrzebuję rady.
Mam w poniedziałek ginekologa.. ale nie wiem czy czekać czy już jutro isc do lekarza rodzinnego.. otóż... w zeszły weekend zaczal mnie swedziec brzuch... wszyscy mowili,że to normalne bo skóra się naciąga. (Jestem w ciąży mnogiej) ale w tygodniu zaczely nogi swedziec (uda,łydki) ręce... I to nie ciągiem. Głównie wieczorem lub w nocy. Smarowalam kremem na rozstępy Hipp ale już od paru dni nie smaruje..Nawet aloes nie pomaga. Co myślicie?

Załączniki

• 20210909_165726.jpg
    20210909_165726.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 86
  • 20210909_170126.jpg
    20210909_170126.jpg
    784 KB · Wyświetleń: 90
  • 20210909_170654.jpg
    20210909_170654.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 83
Do góry