reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja mam wagę jak na początku ciąży. 59 kg przy 168 cm wzrostu. Na początku poszło 2 kg na plus, na ostatniej wizycie waga znów jak na początku ciąży. Brzuch mam spory (druga ciąża), aczkolwiek ręce, nogi chude. Lekarz nic nie mówił o nieprawidłowośc wagi. Mała ma 280 g, rozwija się książkowo. Z synkiem zaczynałam z wagi 48 kg, przytyłam 16 kg w ciągu całej ciąży. O ile wyniki macie dobre i maleństwo rozwija się prawidłowo nie sugerujcie się wagą. To kwestia indywidualna.
Tak masz rację ja przy wzroście 164 ważę 54kg a startowałam z 53kg. Lekarz nic nie mówi ze waga za mała i zebym wiecej jadła [emoji2368]

reklama
Ja mam wagę jak na początku ciąży. 59 kg przy 168 cm wzrostu. Na początku poszło 2 kg na plus, na ostatniej wizycie waga znów jak na początku ciąży. Brzuch mam spory (druga ciąża), aczkolwiek ręce, nogi chude. Lekarz nic nie mówił o nieprawidłowośc wagi. Mała ma 280 g, rozwija się książkowo. Z synkiem zaczynałam z wagi 48 kg, przytyłam 16 kg w ciągu całej ciąży. O ile wyniki macie dobre i maleństwo rozwija się prawidłowo nie sugerujcie się wagą. To kwestia indywidualna.
U mnie dalej -5kg wczoraj sie ważyłam. Akurat mnie to cieszy bo do chudzielców nie należę i nie zaszkodzi mi na pewno jak przytyje tylko kilka kg. Oooby.

Ja mam -4,5kg od początku ciąży i waga waha się +/- 1 kg, w zależności od dnia. Mam na dziś skończone 18t4d. Ruchów też niestety jeszcze nie czuję (łożysko na przedniej ścianie). Czasami czuję jakby łaskotanie od środka, ale nie mam pewności, czy to dzieciątko :)

Dziewczyny, mam pytanie do tych, które są na zwolnieniu lekarskim. Czy normalnie ZUS wypłaca wam pieniądze w terminie? Jestem na zwolnieniu od kwietnia, do tej pory nie dostałam ani grosza, nie mam już za co żyć. ZUS twierdzi, że pracodawca wysłał wszystko co trzeba tylko trzeba czekać Czy ktoś ma też taki problem?

Dziewczyny, mam pytanie do tych, które są na zwolnieniu lekarskim. Czy normalnie ZUS wypłaca wam pieniądze w terminie? Jestem na zwolnieniu od kwietnia, do tej pory nie dostałam ani grosza, nie mam już za co żyć. ZUS twierdzi, że pracodawca wysłał wszystko co trzeba tylko trzeba czekać Czy ktoś ma też taki problem?
Dostaje co miesiac w takim samym terminie jak miałam wypłate. Nie wiem czy to nie zależy od kadrowej jakoś. Moja bratowa miała taki problem własnie z wypłatami na L4 i u niej w pracy kadrowa coś źle robiła, za późno wysyłała wnioski czy coś takiego, nie pamiętam.

Hej, ja teraz dostaje wynagrodzenie tego samego dnia jak wcześniej, do tej pory nie miałam ani jednego dnia opóźnienia

reklama
Do góry