reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny, wczoraj zamówiłam detektor tętna, dziś już dotarł :) Rano próbowałam wyszukać tętna, udało się 2 razy, ale to dosłownie na moment, bo dzieciątko uciekało i raz było po jednej, a za chwilę już po drugiej stronie :) Chociaż też nie mam 100% pewności, czy to na pewno było serduszko. Ale i tak, przeżycie niesamowite :)

reklama
Dziewczyny, wczoraj zamówiłam detektor tętna, dziś już dotarł :) Rano próbowałam wyszukać tętna, udało się 2 razy, ale to dosłownie na moment, bo dzieciątko uciekało i raz było po jednej, a za chwilę już po drugiej stronie :) Chociaż też nie mam 100% pewności, czy to na pewno było serduszko. Ale i tak, przeżycie niesamowite :)
Z tygodnia na tydzień będzie coraz mocniejsze :))) dopiero przy trzeciej ciąży się zdecydowałam i bardzo sobie chwale. Zwłaszcza ze chyba nie będzie problemów ze sprzedażą na olx potem. Ja tez będę chciała już na koniec KTG sobie domowe zorganizować. Pokrótce czytałam ze można pożyczyć taki zaawansowany sprzęt i położna dostaje wyniki do konsultacji. Jeśli ograniczy to wizyty w szpitalu to fajnie. Chyba ze skończę z cesarka to obędzie się bez ktg

Ja przykładam detektor bardzo nisko. W zasadzie na lini włosów. Serduszko znalazłam niemal odrazu. Dla upewnienia się, przyłożyłam detektor do mojego serca. I tętno dziecka jest szybkie, a moje wolne.

Też zamowilam dwa dni temu i u mnie narazie nie dotarł [emoji51] jest jeszcze szansa na jutro a jak nie przyjdzie to dopiero we wtorek bo w poniedziałek święto i dzień wolny. Miałam cichą nadzieję ze dotrze do weekendu żeby z mężem sprawdzić [emoji16]

U mnie z synem był hit, bo ciąża nie miała skończonych 11 tyg i już usłyszałam że chłopak, bo tyle tego się merdało między nogami, że lekarka uznała że na pewno warg sromowych z tego nie będzie [emoji23]
Ja z poprzednim synem dowiedziałam się w 13 tygodniu. A teraz już prawie 18 skończony i nie chce się pokazać.

Ja przykładam detektor bardzo nisko. W zasadzie na lini włosów. Serduszko znalazłam niemal odrazu. Dla upewnienia się, przyłożyłam detektor do mojego serca. I tętno dziecka jest szybkie, a moje wolne.
A kiedy zaczęłaś przykładać? ja mam dziś 14t6d. Też przykładałam nisko, i jak udało się chwilę posłuchać (było ok 140), to za chwilę uciekało i już było 30 :) Więc chyba dzieciątko szalało, a też nie chciałam dłużej męczyć :)
Jak często przykładasz detektor?

Też zamowilam dwa dni temu i u mnie narazie nie dotarł [emoji51] jest jeszcze szansa na jutro a jak nie przyjdzie to dopiero we wtorek bo w poniedziałek święto i dzień wolny. Miałam cichą nadzieję ze dotrze do weekendu żeby z mężem sprawdzić [emoji16]
Mieszkasz w UK? :) Trzymam kciuki, żeby dotarł :) U mnie to była szybka akcja. Już od jakiegoś czasu mówiłam mojemu, że chcę zamówić, ale jakoś nie mogłam się zebrać. No i on mi wczoraj mówi, żebym posprawdzała w jakichś sklepach medycznych stacjonarnie, to on po prostu podjedzie i kupi od razu. W żadnym sklepie nie było, więc na szybko znalazłam na Allegro i była oferta, że jak zamówię do 14.00, to wysyłka jeszcze tego samego dnia (a była 13.20). Ale to nie był model, który chciałam :p I znalazłam w końcu ten, co chcę, zadzwoniłam do sklepu z pytaniem, czy byłaby jakakolwiek szansa na wysyłkę jeszcez tego samego dnia, bo sklep czynny do 14.00. A pani mi mówi, że niestety nie, bo kurier już był i odebrał i że wyślą następnego dnia. Po czym 3 minuty później oddzwoniła, że skontaktowała się z magazynem i kurier będzie za ok 30 min :D Więc mega szybka akcja, zamówienie, płatność, a dziś po 9.00 przyjechał kurier z paczką :)

Z tygodnia na tydzień będzie coraz mocniejsze :))) dopiero przy trzeciej ciąży się zdecydowałam i bardzo sobie chwale. Zwłaszcza ze chyba nie będzie problemów ze sprzedażą na olx potem. Ja tez będę chciała już na koniec KTG sobie domowe zorganizować. Pokrótce czytałam ze można pożyczyć taki zaawansowany sprzęt i położna dostaje wyniki do konsultacji. Jeśli ograniczy to wizyty w szpitalu to fajnie. Chyba ze skończę z cesarka to obędzie się bez ktg
Taak, ja też czytałam o tym KTG i też o tym myślę, bo ja szpitali to mimo wszystko unikam jak ognia :) Po wypadku leżałam w szpitalu ponad pół roku i teraz mam taki uraz.. Tak więc mam nadzieję, że pojadę tam dopiero jak zacznę rodzić :)

Witam, jestem Karolina mam termin na 10 listopada. W środę miałam wizytę u ginekologa i stwierdził, że będzie synek.

Załączniki

• IMG_20210526_165716.jpg
    IMG_20210526_165716.jpg
    768,2 KB · Wyświetleń: 109
reklama
Mieszkasz w UK? :) Trzymam kciuki, żeby dotarł :) U mnie to była szybka akcja. Już od jakiegoś czasu mówiłam mojemu, że chcę zamówić, ale jakoś nie mogłam się zebrać. No i on mi wczoraj mówi, żebym posprawdzała w jakichś sklepach medycznych stacjonarnie, to on po prostu podjedzie i kupi od razu. W żadnym sklepie nie było, więc na szybko znalazłam na Allegro i była oferta, że jak zamówię do 14.00, to wysyłka jeszcze tego samego dnia (a była 13.20). Ale to nie był model, który chciałam [emoji14] I znalazłam w końcu ten, co chcę, zadzwoniłam do sklepu z pytaniem, czy byłaby jakakolwiek szansa na wysyłkę jeszcez tego samego dnia, bo sklep czynny do 14.00. A pani mi mówi, że niestety nie, bo kurier już był i odebrał i że wyślą następnego dnia. Po czym 3 minuty później oddzwoniła, że skontaktowała się z magazynem i kurier będzie za ok 30 min :D Więc mega szybka akcja, zamówienie, płatność, a dziś po 9.00 przyjechał kurier z paczką :)
Tak mieszkam w Uk [emoji6] Kurcze to naprawdę fajnie Ci sie udało z tym zamówieniem, dobrze że też ta kobitka pomyślała ze Ci zależy i cofnęła kuriera [emoji1787] no nieźle, nieźle [emoji16] a ile razy w tyg planujesz sprawdzać? Bo w sumie ja zamowilam ale bez takiego parcia ze musze koniecznie raz w tyg bo to wiadomo czasami coś źle pokaże a my już bedziemy spanikowane [emoji1787][emoji51]

Do góry