reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Tak mieszkam w Uk [emoji6] Kurcze to naprawdę fajnie Ci sie udało z tym zamówieniem, dobrze że też ta kobitka pomyślała ze Ci zależy i cofnęła kuriera [emoji1787] no nieźle, nieźle [emoji16] a ile razy w tyg planujesz sprawdzać? Bo w sumie ja zamowilam ale bez takiego parcia ze musze koniecznie raz w tyg bo to wiadomo czasami coś źle pokaże a my już bedziemy spanikowane [emoji1787][emoji51]
Ja też takiego parcia nie mam, ale nie ukrywam, że jak już jest - to trochę kusi :) Spróbuję jutro po przebudzeniu, na spokojnie. Jak znajdę i chwilę posłucham, to na pewno się uspokoję. Dziś tak nie miałam 100% pewności, czy to na pewno było serduszko, ale to też były emocje. A podobno po obudzeniu się jest łatwiej :) A później to raczej raz na jakiś czas. Dla mnie po prostu przerwy między wizytami wydają się być trochę za długie. Niby to tylko miesiąc, ale przez ten miesiąc tyle może się wydarzyć. Poprzednią wizytę miałam 12 maja, a teraz mam 9 czerwca, więc też jeszcze chwilę. A poza tym chyba zdecydowałam się na szczepionkę, więc tym bardziej taki detektor trochę mnie uspokoi.

Ja też takiego parcia nie mam, ale nie ukrywam, że jak już jest - to trochę kusi :) Spróbuję jutro po przebudzeniu, na spokojnie. Jak znajdę i chwilę posłucham, to na pewno się uspokoję. Dziś tak nie miałam 100% pewności, czy to na pewno było serduszko, ale to też były emocje. A podobno po obudzeniu się jest łatwiej :) A później to raczej raz na jakiś czas. Dla mnie po prostu przerwy między wizytami wydają się być trochę za długie. Niby to tylko miesiąc, ale przez ten miesiąc tyle może się wydarzyć. Poprzednią wizytę miałam 12 maja, a teraz mam 9 czerwca, więc też jeszcze chwilę. A poza tym chyba zdecydowałam się na szczepionkę, więc tym bardziej taki detektor trochę mnie uspokoi.
No tak czasami lepiej sprawdzić niż myśleć ze do wizyty jeszcze 3 tyg a Ty cos czujesz ze cos nie tak. U mnie to juz wogole wizyty takie ze szkoda słów nawet w sumie jeszcze nie slyszalam bicia serduszka tylko na widzialam na monitorku [emoji51] też mam wizytę 9 czerwca i to bedzie 16 tyg potem w 20 połówkowe i później dopiero w 25 tygodniu troche mnie to przeraża ale planuje jechać do Polski na wakacje to pewnie tam w miedzy czasie też pójdę [emoji16] bo tu tylko przedemną jeszcze jedno usg [emoji86] dlatego też skusiłam sie na zakup detektora

A kiedy zaczęłaś przykładać? ja mam dziś 14t6d. Też przykładałam nisko, i jak udało się chwilę posłuchać (było ok 140), to za chwilę uciekało i już było 30 :) Więc chyba dzieciątko szalało, a też nie chciałam dłużej męczyć :)
Jak często przykładasz detektor?
Mam ten detektor dopiero od kilku dni. Dziś mam tyg. 15+1. Używałam codziennie, ale tylko na kilka sekund. Dziś miałam tego nie robić, ale kurcze nie mogłam się powstrzymać! Od jutra zrobię przerwę na kilka dni. W instrukcji jest napisane, że można używać 3 razy dziennie po max 10 minut. Ostatnia ciąża obumarła w 12 tygodniu. Dowiedziałam się na wizycie, że serduszko nie bije i ten detektor mnie teraz uspokaja.

Mam ten detektor dopiero od kilku dni. Dziś mam tyg. 15+1. Używałam codziennie, ale tylko na kilka sekund. Dziś miałam tego nie robić, ale kurcze nie mogłam się powstrzymać! Od jutra zrobię przerwę na kilka dni. W instrukcji jest napisane, że można używać 3 razy dziennie po max 10 minut. Ostatnia ciąża obumarła w 12 tygodniu. Dowiedziałam się na wizycie, że serduszko nie bije i ten detektor mnie teraz uspokaja.
wcale się nie dziwię , jak zaczęłyscie mówić o tym detektorze to sama o nim pomyślałam że to fajna sprawa i dla mnie i dla partnera :) i człowiek jakiś taki spokojniejszy by był :)

A czujecie już może jakieś ruchy?
Nie, ja jakiś tydzień temu przez 2 dni czułam wieczorem jak się kładłam coś takiego, jakby pływało mi w brzuchu. Ale później przestało. A teraz czasami mam takie uczucie inne, niż zwykle, jakby coś się przelewało, ale obawiam się, że to raczej jelita albo coś, co się dzieje w brzuchu, bo o ile wieczorem jest jeszcze dość płaski, o tyle wieczorem to już go wysadza.

reklama
Ja po wizycie. Wszystko wporzadku 🙂
Zapisałam się też do lekarza chorób zakaźnych żeby skonsultować ten "krztusiec". Teleporada w poniedziałek.
Ja się wstrzymuje, chociaż mam Detektor.
Zaczekam sobie do 16 czy 18tc
Obecnie 14+3
Lekarz wspomniał też o szczepieniu na covid po 20 tygodniu ciąży i powiem szczerze, że niewiem co robić bo byłam przekonana żeby szczepić się po porodzie..

Ostatnia edycja:
Do góry