reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja właśnie też się zastanawiałam kiedy się kończy pierwszy trymestr, ale z tego co mi już wiadomo to 13+6 to ostatni dzień pierwszego trymestru. W internecie piszą różnie - że zaczyna się 13+0 lub 13+4 lub 14+0.
A wy jakie macie info apropo tego tematu?
Mi dziś lekarz powiedział że od kilku dni jestem już w 2 trymestrze. A dziś mam 14+3
Więc pewnie po skończonym 13 tygodniu zaczyna się oficjalnie ten 2 trymestr :)

reklama
Ja już zglupialam z tymi trymestrami. Z tego co czytam w większości źródeł jest podany 14tc jako początek drugiego trymestru.. Nie ogarniam tego zupełnie 😂👍

Co do ciuszków ciążowych kupiłam na początku getry, niedawno spodnie ciążowe i dzisiaj sukienkę. Brzuszek ze względu też na moją nadwage nie jest malutki a poza tym nie chce czuć się opieta jak baleron z myślą, że mogę zaszkodzić bobasowi. Więc ciuchy ciążowe mam. Jak na badaniach bezzie wszystko dobrze to kupuje poduszkę ciążowa bo nie mogę wyrobić ze spaniem a w ciąży z córką mi ułatwiała życie.

Ja właśnie też się zastanawiałam kiedy się kończy pierwszy trymestr, ale z tego co mi już wiadomo to 13+6 to ostatni dzień pierwszego trymestru. W internecie piszą różnie - że zaczyna się 13+0 lub 13+4 lub 14+0.
A wy jakie macie info apropo tego tematu?
Kurcze, to ja już sama nie wiem... Ja mam dziś 12t2d. 15 maja miałam mieć szczepionkę na covid i jak pytałam lekarza, czy już mogę, to powiedział, że wtedy zacznę właśnie 2 trymestr, więc już można. A 15 maja będę miała skończone 13 tygodni. Podobnie pokazuje mi aplikacja - Ciąża+, ona, jako jedna z nielicznych, prawidłowo ogarnia tygodnie i dni ciąży i tam jest taki kalendarz i też pokazuje, że 15.05 zacznę drugi trymestr. Jak będę w środę, to dopytam lekarza :)

Ja już zglupialam z tymi trymestrami. Z tego co czytam w większości źródeł jest podany 14tc jako początek drugiego trymestru.. Nie ogarniam tego zupełnie 😂👍

Co do ciuszków ciążowych kupiłam na początku getry, niedawno spodnie ciążowe i dzisiaj sukienkę. Brzuszek ze względu też na moją nadwage nie jest malutki a poza tym nie chce czuć się opieta jak baleron z myślą, że mogę zaszkodzić bobasowi. Więc ciuchy ciążowe mam. Jak na badaniach bezzie wszystko dobrze to kupuje poduszkę ciążowa bo nie mogę wyrobić ze spaniem a w ciąży z córką mi ułatwiała życie.
Ja wczoraj zrobiłam przymiarkę moich letnich ciuchów, głównie sukienek, i generalnie się w nie mieszczę i mam jeszcze trochę luzu, oprócz jednej ;) Więc jedynie jakieś spodnie będę musiała ogarnąć i chciałabym też kupić pas ciążowy. On po pierwsze odciąża kręgosłup, a po drugie ładnie trzyma brzuszek, że wtedy też wydaje się bardziej okrągły :)

Ja też na polepszenie humoru, po nieudanej wizycie w punkcie pobrań (moje hormony tak szaleją, że prawie się tam poryczałam) zamówiłam 2 sukienki. Tylko nie ciążowe, ale ze zwykłej kolekcji. Jedną oversise, a druga z chyba wystarczającym miejscem na brzuszek.

A skąd zamawiałaś? Ja wczoraj rozmawiałam z małżem i doszliśmy do wniosku, że chyba ta w kształcie litery U będzie najlepsza bo wtedy właśnie będę odizolowana i będę mogła swobodnie się obracać. Mąż ma syndrom niespokojnych stop 😂 więc też nie będę się bała, że mnie kopnie przez przypadek
Przepraszam, gdzieś mi umknęło Twoje pytanie wcześniej! :) Zamawiałam z Omedika. Dziś wysłali, więc jutro będę testować :)

No to dziewczyny zazdroszczę chęci chodzenia kupowania.Ja czekam na mojego małża aż wróci to wtedy się wybiorę bo już troszkę ciasno 🙆😁😁 ogólnie nosiłam rozmiar M bo lubiłam luźniej przy wzroście 158 i wadze 56kg a teraz niby nie przytyłam ale bary szerokie i biodra się poszerzają a od jutra dopiero 11tc. Koszulki niby dobre ale za krótkie 😅😅 brzuch mi widać. Siorka jechała do butiku ostatnio i dzwoni do mnie chcesz coś ? A wiesz co jak by były welurowe komplety dresiki to weź mi dwa tylko l/xl to będę miała na potem....więc na to potem to może bluza zostanie 😁😁😁 bo dresy to na teraz,może przez to że muszę mieć luźno i tylko pod brzuchem,nic na brzuchu bo zaraz gorąco nie pasuje. 🤦Wgl wczoraj położyłam się z zamiarem że dzisiaj to się najem i koniec kropka. Jak narazie od rana wepchnelam arbuza , rabarbar i szprotki a wy jakie macie zachcianki ?

reklama
Do góry