MiśZielinka
Fanka BB :)
Właśnie zrobiłam sobie test z tego kalendarza tutaj na baby boom i wyszła mi dziewczynka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dzięki badaniu Nifty ja juz od 2 tygodni wiem ze będę miała synkaCo do dreszczy i poczucia chłodu to twz tak mam. Gorąca ze mnie babka zazwyczaj a wczoraj spałam pod dwoma kocykami.. Temperatura w normie. Może to zmiany w organizmie, hormony tak na Nas działają.. W tych tygodniach przecież zachodzą w naszym ciele największe zmiany i dzidziuś jest już dzidziusiem a nie zarodkiem.
Zmieńmy stresujące tematy.
Będziecie robić sobie 3d.czy tam 4d?
Macie jakieś typy czy chłopak czy dziewczynka? Bo ja się objadam słodkim jak na dziewczynkę podobno?
Sprawdzała któraś chiński kalendarz płci?
Wieloródki czy wróżył wam ktoś z obrączki?
No! Dalej dziewczyny! Tematy są. Odrywamy się od stresów i zaczynamy dyskusje trochę o pierdołach na rozluźnienie
Zawsze marzyla mi sie dziewczynka i mam nadzieję ze tak sie tez stanie [emoji16] Co do 3d lub 4d to jeszcze nie myślałam i nie czytalam różnic moze któraś sie wypowie które lepsze? Chyba tez czas pomyśleć o tym bo tu sie czeka 1,5 miesiąca [emoji86]Co do dreszczy i poczucia chłodu to twz tak mam. Gorąca ze mnie babka zazwyczaj a wczoraj spałam pod dwoma kocykami.. Temperatura w normie. Może to zmiany w organizmie, hormony tak na Nas działają.. W tych tygodniach przecież zachodzą w naszym ciele największe zmiany i dzidziuś jest już dzidziusiem a nie zarodkiem.
Zmieńmy stresujące tematy.
Będziecie robić sobie 3d.czy tam 4d?
Macie jakieś typy czy chłopak czy dziewczynka? Bo ja się objadam słodkim jak na dziewczynkę podobno?
Sprawdzała któraś chiński kalendarz płci?
Wieloródki czy wróżył wam ktoś z obrączki? [emoji23][emoji106]
No! Dalej dziewczyny! Tematy są. Odrywamy się od stresów i zaczynamy dyskusje trochę o pierdołach [emoji8] na rozluźnienie
Ja również dostałam l4 do końca listopada. Byłam zdziwionaDo listopada?????jak to tak? Ja mam od wizyty do wizyty wystawiane
Ja właśnie mam 10 maja prenatalne w HiGen. Mam skierowanie na NFZ. Ale zastanawiam się czy nie zrobic jeszcze jedno badanie gdzieś indziej.Zrobiłam test z chińskiego kalendarza i na dziewczynkę robiłam tez z moim drugim synkiem i tez na dziewczynkę )) ja po nifty tez już wiem na 100% zreszta na usg prenatalnym przypuszczenia tez były duże. ale na razie nie dotarło do mnie #nieumiemwcorki ... a zawsze marzyłam o dziewczynce wiec chyba niedługo dotrze ))
dziewczyny sprawdźcie dobrze miejsca gdzie robicie prenatalne. Ja robiłam trzy plus to trzecia ciaza wiec sporo widziałam. Różnice są potężne. Jestem z Krakowa. Luxmed - standard odhaczone wszystko profesjonalnie 15 minut ale bez poczucia super pewności. DobreUsg - rewelacja podejście sprzęt, empatia, dokładność badania, cierpliwość no naprawdę cudowne doświadczenie. Test pappa z usg robiłam w HiGen i koszt dokładnie taki sam jak w dobreusg (miałam za darmo ze wzgl na wiek ale usłyszałam ile płaciła pacjentka) a sprzet ciut lepsze niż w luxmed, kilka takich dziwnych komentarzy plus pani mi żadnej gwarancji nie dała ze zdrowe. A mam pewność po poprzednich badaniach plus nifty. Szanujmy swoje pieniądze i sprawdźmy dobrze gdzie idziemy. Dobre usg top w Krakowie
Boze dziewczyny ja pije tylko wodę i herbatę czasem łyczek coli nic innego mi nie smakuje to jak zyc ? Ananasy lubie ale zjadłam raz obiad odchorowałam wiec juz nie ruszam. Od słodkiego i słonego mnie odrzucą malo rzeczy mi smakuje ale jak już znajdę coś co mj smakuje i nie choruje to jem.Spokojnie, myślę, że od takiej ilości nic nie będzie ani Tobie, ani maleństwu. Ja też z tym jedzeniem mam czasami schizy, ale czym mniej czytam, tym jestem spokojniejsza. Uwielbiam ananasy i na samym początku piłam dużo soku ananasowego - nic się nie działo. Teraz też kupiłam ananasa i mam zamiar go zjeść. Od jakiegoś czasu mam też ochotę na zapiekanki z pieczarkami - w Lidlu odkryliśmy takie zwykłe, niemrożone, mają całkiem spoko skład - i wczoraj zjadłam taką zapiekankę, bo na nic innego nie miałam ochoty. Przedwczoraj zjadłam sałatkę z tuńczykiem w sosie własnym, a też czytałam, że się nie powinno. W takiej sytuacji nie powinniśmy jeść niczego - ewentualnie chleb z wodą, bo herbata przecież też niezdrowa, a chleb koniecznie razowy Ja nie jem surowego mięsa i ryb, sera pleśniowego, niemytych owoców i warzyw i wątróbki I jeszcze uważam z ziołami. Wiadomo, że nie jem codziennie jakichś syfów - zresztą odrzuca mnie od nich trochę. Kiedyś uwielbiałam paluszki słone i inne słone przekąski, teraz mogłyby nie istnieć. Napiłam się łyczka coli, to smakowała dla mnie jak słodka woda i mnie odrzuciło Za to mam fazę na arbuza i jego jem praktycznie codziennie. Ale kończą mi się też pomysły na obiady Najchętniej to bym cały czas jadła naleśniki albo pierogi - ale muszę zaplanować coś z większą ilością warzyw. Także @Mada Pomada , spokojnie, obserwuj siebie, na pewno wszystko będzie ok
Ja nadal mam bóle głowy zawroty omdlenia i nic się nie zmienia a kończę wlasnie 11 tydzień. Dwa dni życia pozniej nie mogę się podnieść z łóżka Dzis to jakis koszmar nie dosc ze do 2 spac nie mogłam to ten bol głowy .Hej, to już było miesiąc temu nie pamiętam czasem takie mam. Już jest ok