reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Hej dziewczyny, ale dużo piszecie . Nie nadrobiłam wszystkiego. Dziś odebrałam wynik z kolejnej bety :
17.03 - 93,93
19.03 - 243,05
23.03 - 1065,44
Jak myślicie, czy te przyrosty są dobre ?
Jak w normie ci się mieści to tak ja się nie znam ale najlepiej nie robić tyle tych badań . Mi lekarz powiedział żebym już nie robiła badań beta

reklama
Wiem ze super niezdrowe, ale spróbuj coś McDonalds jesli masz mozliwosc- frytki albo kurczak burger ;) Na mnie i męża zawsze ich frytki działały przeciwymiotnie :d Na najgorszym kacu pomagały jak złoto ;)
O A fryteczki z maka są niezłe, przemyśle to 😃
To mnie uspokoiłas @

to mnie uspokoilas 🥰
Martwiłaś się że duży pęcherzyk a nic nie widać? Mi to nie dało spokoju i poszłam jeszcze raz na usg, a internet to chyba cały przeczytałam...
Każda ciąża inna, a jest jeszcze wcześnie, jeszcze trochę i na pewno też zobaczysz dzieciątko 😍

Ja bym też w życiu nie zamieniła dr Janosz 🤐 miałam też problemy z zajściem w ciążę i uważam, że Pani Dr jest wybitnym specjalistą. Bez niej mogłabym się starać do śmierci. Też do niej chodziłam przed ciąża. Zna się też na trombofilii jako jedyny z lekarzy przez których przeszłam, a przeszłam przez wielu. Dlatego na pewno jej nie zmienię.

Chodziło mi, że jesli dr by było obojętne to miałam plan jechać na prenatalne do gyncentrum. Bo tam koleżanka robiła prenatalne i była zachwycona.

Ale w takim wypadku jeśli dr kieruje swoich pacjentów gdzie indziej to zrobię tak jak ona mówi. Nic nie mam zamiaru robić inaczej niż ona powie 😃
Również jestem bardzo zadowolona ☺️ Nawet nie chce zacząć kombinować bo większa szkodę mogę wyrządzić ... zamierzam grzecznie słuchać Pani Doktor ☺️ Wiem, ze pomogła wielu kobieta ( Co chwile ktoś do niej z kwiatami przychodzi 😅) wiec musi być godna zaufania.

A nie masz kogokolwiek żeby Cie zawiózł?
Z kartkami może być ciężko bo covidowe czasy, a wiem niestety jak to wyglada od strony karetek i w konsekwencji możesz czekać dłużej dużo dłużej niż jakbyś sama jechała. Taksowka ?
Problem w tym ze nie mam jeszcze swojego lekarza. wczesniej mialam przykre wspomnienia z ginekologami i nie mam kogoś konkretnego.. A z racji ciąży wizytę mialam miec dopiero za 2 tyg bo wtedy byłoby cos wiadomo dopiero...i mieliśmy z partnerem wybrać jakiegoś prywatnie.

zaszłam w pierwsza ciążę ważąc 39kg mój synek urodził się z waga 4050 był ulozony tylko po jednej stronie przez to lekko skręciła mi się miednica co powodowało w ciąży ucisk na nerw kulszowy po porodzie niestety tak mi zostało mam wysunięty kolec biodrowy czyli jakby jedna stronę bardziej w przód. To minimalne przesunięcie ale jednak odczuwa się coś mocno liczę że ta dzisiaj będzie w druga stronę
Rozumiem. Masakra, to oby poszło na drugą stronę ;)
Nie chcę wrzucać żeby nie zapeszać [emoji28] może to głupie ale jakoś tak mam [emoji28]moze po 10tym tygodniu przestanę się bać [emoji55]
Oki! Jasne ;)
Próbuj jeść cokolwiek, naprawdę. Pytałam o to lekarza, po prostu polecił jeść cokolwiek I próbować utrzymać to w żołądku, małe porcje, dużo wody. Może pół płynne rzeczy by ci podeszły? Miałam taki etap że nie byłam w stanie zjeść nic stałego, jedynie jogurty, twarogi, zupy kremy, sok, woda. Na mdłości polecono mi też herbatę mietowo-imbirowa I gumy Pregna Vomi. Herbata mnie jeszcze bardziej podrażniała, a po gumach nie zauważyłam różnicy... Wiem ze to nie brzmi zachęcająco, ale po prostu próbuj zjeść cokolwiek. Płatki z mlekiem. Sucharki, woda. A już znajdziesz jakiś przysmak 😊
Ile można pić tej herbaty miętowo-imbirowej dziennie? Ona ma w sobie kofeinę, że jest jakiś limit?
Właśnie czytałam że w gyncentrum sa ale trzeba wymogi spełniać, ale w Sosnowcu też chyba można zrobić. Muszę tam zadzwonić popytać
Jak się zadzwoni to mówią, że nie trzeba żadnych warunków spełniać tylko pokazać jakiś dokument, że się mieszka na Śląsku ;)
Ja znam z kolei historię dziewczyny, która ogólnie przy kości była (wspominam o tym bo podobno przez to nie było brzucha widać a myślała ze przytyła poprostu) była z mężem na imprezie i nagle zaczął ją brzuch boleć , taksówką pojechali do szpitala i lekarz jej mówi ze rodzi [emoji28]
Podobno miała całkowicie normalny okres, normalne życie prowadziła także towarzyskie, chłopczyk urodził sie zdrowy :D
Jestem w szoku, że takie historie dzieją się naprawdę 😱 oglądam "ciąża z zaskoczenia" i zawsze mi się wydawało, że ten program jest podkoloryzowany 😁😅🙈
Dzieki, nie wiedziałam 😉
To ja takie dostałam:
Zobacz załącznik 1251515
Dostałam identyczne. Kropka w kropkę ;)

Dziewczyny boli mnie podbrzusze dziś pół dnia.. [emoji20] Od rana sporo nosiłam swojego 12kg rozrabiake i boję się czy nie zaszkodziłam tym maleństwu bo naprawdę boli jak jestem długo w pozycji stojącej albo jak znów go biorę na ręce. Robię to w ostateczności ale jestem sama w domu i czasem muszę.. Wzięłam nospe i leże jak mały usypia, mam nadzieję że jutro będzie ok:(

Czy któraś z was ma starsze dziecko i odczuwa coś po noszeniu go?

Nie wyrobię do wizyty [emoji85]

A wracając do prenatalnych, czy któraś z Was robiła kiedyś albo zastanawiała się nad NIFTy? Dzisiaj przy umawianiu się na USG i PAPPA, moja lekarka mi powiedziala ze jest coś takiego jak omawiała że mna statystyki.
Okropnie to drogie i tylko prywatnie, wiec zastanawiam się czy jednak warto żeby spać spokojniej

reklama
Hej, przepraszam, jesli wywolalam tyle emocji.
Z racji zawodu jaki wykonuje, ruchy mam raczej zdecydowane zwlaszcza, ze temat sie pojawial od wielu dni.
Generalnie zgloszenia wyslane przez wiadomosc prywatna traktuje jako deklaracje i te osoby dodane sa do listy. Na liscie mam juz teraz ponad 30 osob i kilka wiadomosci, ktore czekaja, az otworze kompa.
Jesli wyslalam odpowiedz to znaczy, ze wiadomosc zostala przeczytana i osoba jest na liscie.
W temacie tego co mowila @Ces osoby ktorych nie kojarze z tego watku zostana dodatkowo sprawdzone przez @Ces w temacie logowania i aktywnosci.

Takie osoby, ktore mniej kojarze, na chwile obecna mam 3-4. Bedzie dobrze.

Rezygnacje tez przyjmuje :)
Prosze nie sprzeczajmy sie. Mamy wspolny cel, to sie najbardziej liczy!
Dla mnie jesteś super organizatorem. I jestem Ci meeeeega wdzięczna, że nam pomagasz i koordynujesz cała imprezę 🙌

Do góry