reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Cześć dziewczyny, jestem i ja 😁 przewidywany termin porodu to 12listopad.
Wczoraj byłam u Pani ginekolog na razie jest wszystko ok, dzieciaczek ma 9mm ❤️
Tylko martwię się praca, pracuje fizycznie - jestem operatorem maszyny. Na 12 kwietnia mam następna wizytę i mam nadzieje, ze wtedy dostanę zwolnienie. Dlatego muszę coś w pracy wymyślić, ze nie mogę dźwigać dużo chodzic( na razie mówienie o ciąży nie wchodzi w grę)

Jeszcze miałam zaznaczone jakieś wasze starsze wypowiedzi do cytowania to odpisze teraz 🙈

Niestety nie wiem.
Daj znać co powiedział lekarz. Bo ja co prawda nie mam bakterii. Ale Ph powyżej normy, a ciężar właściwy moczu poniżej normy. Czyli tak samo jak u Ciebie. Ciekawe co to znaczy 🤔

I co robiłaś badanie anty xa?

Jedynym badaniem, które sprawdza czy dawka heparyny jest dobrze dobrana jest anty xa. To badanie APTT niestety nie wystarczy. Napiszesz mi gdzie dokładnie ten punkt jest? To jakaś sieciowka? bo co ja sprawdzam jakiś lab to badanie kosztuje 155, 185 zł. Takie ceny mniej więcej 🙊

Prawdopodobnie masz RH -. Czyli w razie porodu ryzyko konfliktu serologicznego.

A z czego się bierze ta zrotowana miednica? To normalne w ciąży? Brzmi strasznie 🤐

Tak. Cały czas 37.0-37.2
Zwykle miałam temperatury 36.5

Mi gastrolog napisała delikatne leki, które mam wdrożyć jakby się problemy zaczęły. Aż poleciałam poszukać zalecen. Już Ci pisze :
Na wzdecia Espumisan, można nawet 3 razy dziennie po 3 kapsułki
W razie zgagi - doraźnie syrop Gaviscon po wstrząśnieniu wypić 10 ml.
W razie nudności Imbifem krople wg załączonej ulotki.
zaszłam w pierwsza ciążę ważąc 39kg mój synek urodził się z waga 4050 był ulozony tylko po jednej stronie przez to lekko skręciła mi się miednica co powodowało w ciąży ucisk na nerw kulszowy po porodzie niestety tak mi zostało mam wysunięty kolec biodrowy czyli jakby jedna stronę bardziej w przód. To minimalne przesunięcie ale jednak odczuwa się coś mocno liczę że ta dzisiaj będzie w druga stronę ułożona;)

Hej hej, Ja po wizycie, karta ciazy założona, bombel ma 3,6mm, krwiak sie zmniejszył [emoji5] powiedział ze jest przepływ krwi przez zarodek i w karcie mam fhr+ to chyba znaczy że jest juz serduszko (gin to starszy gościu czasem mówi szyfrem) przez moment włączył nawet było słychać takie szu szu to chyba było to [emoji28] za 2 tyg do kontroli :)
Cudowne wieści! Niech dzidzia rośnie tak dalej [emoji4]
Dziewczyny ja się żegnam. Serduszko stanęło [emoji3525] Nic więcej nie potrafię napisać.
Trzymaj się kochana, tak bardzo mi przykro.. [emoji22][emoji20]

wizytę mam w czwartek, więc szybciutko, przetrzymam. Pewnie masz racje z tymi ukłuciami itd macica sie rozciąga może to tak musi być. Lekarz obstawiam powie to samo, tylko wiesz to uczucie parcia trochę skojarzyło mi się z porodem chociaż skala milion razy mniejsza. I tak sie bałam, że mój organizm chce się pozbyć... Mysle, że po 1 trymestrze się uspokoimy.
ustanie dolegliwosci tez jest stresujace, tez to przerabiałam w pierwszej ciązy z córką, a w sumie nic sie nie działo złego.
Powiem Ci ze tez tak myślę jak minie 1 trymestr będzie lepiej. Dla mnie dużym wsparciem jest właśnie to forum. Jak się wypowiadacie o dolegliwościach o bólach. Wiem że nie tylko ja jestem taka zeschizowan. Doczekamy się naszych fasolek ❤️ będę trzymała kciuki żeby w czwartek było wszystko u was dobrze na pewno będzie ❤️

reklama
Do góry