reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Pierwsze słyszę, ale bardzo mi by to odpowiadało bo ja ze Śląska, muszę doczytać co i jak
Nie trzeba.
Program bezpłatne prenatalne po 35 rz jest na całą Polskę i jest finansowany przez nfz.
A program bezpłatne prenatalne do 35 rz jest tylko dla kobiet ze Śląska ponoć i jest finansowany przez Unię Europejską. Tam nie ma limitu wieku i nawet 20 latka może sobie zrobić badania prenatalne jak będzie chciała za darmo ;)

reklama
Dziewczyny ja się żegnam. Serduszko stanęło ☹️ Nic więcej nie potrafię napisać.
Boże tak mi przykro. Nawet przed chwilą Ci odpisałam na jakiś Twój post. Przepraszam nie odpisuj.

Wiem co czujesz, bo sama przez to przechodziłam. Przytulam Cię bardzo, bardzo mocno. Mam nadzieję, że dasz radę przejść jakoś przez ten trudny moment 😪

Mam tak samo :/ nawet bąki bolą [emoji15] ale pofolgowałam z białym pieczywem ostatnio i planuje wrócić na właściwy tor jedzeniowy mi liczę ze będzie lepiej
tak ja tak mam.
Do tego mialam właśnie Was pytać czy też boli Was tak brzuch przed dwojeczka? Masakra ja mam takie skurcze i bóle w pachwinach jak mi to wszystko przez jelita przechodzi że zanim pójdę do kibelka to zwijam się z bolu. Ja nie wiem jak ja będę rodzic jak mnie na gó.no tak boli... Sorry za moja bezpośredniość

Dziewczyny ja się żegnam. Serduszko stanęło ☹️ Nic więcej nie potrafię napisać.
Bardzo mi przykro, to takie niesprawiedliwe. Mam nadzieję, że masz wsparcie w bliskich. Jakbyś potrzebowała z kimś porozmawiać to daj znać.

Dziewczyny piszemy dużo o objawach fizycznych. A jak psychicznie się czujecie/trzymacie?

Ja Wam powiem, że na razie jest mi jakoś smutno od kilku dni. Wiadomo hormony swoje robią ale myślę, że dużo się zmieni nawet teraz w następnych kilku tygodniach. Juz się zmieniło bo poszłam na kilka dni na L4 na którym i tak muszę zrobić kilka rzeczy do pracy...
Cieszę się z ciąży bo staraliśmy się 7 miesięcy i po drodze ciąża biochemiczna ale na razie tyle niewiadomych... Mam plan spędzić wieczór z mężem. Jutro angielski. Trzeba sobie jakoś ten czas zapełnić.
Czuję się dziś tragicznie, jestem sfrustrowana bo nie nadążam w pracy. Jestem cały czas śpiąca, zaraz muszę sobie zrobić drzemkę, a praca się tylko nawarstwia. Czuję, że mój mózg nie pracuje już na takich obrotach, a mam dość wymagającą pracę. Jutro mam wizytę i może uda mi się poprosić o zwolenienie chociaż tymczasowo. Ale tutaj, w Norwegii jest z tym trudno, przynajmniej ja mam takie doświadczenia. Podczas poronienia musiałam prosić lekarza o zwolenienie i dostałam ledwie 3 dni, i to tak z łaską.

Dziewczyny co wy jecie przy mdłościach? Ja już nie mam pomysłów, wszystko mnie obrzydza, po wszystkim mi niedobrze ☹️ a jestem tak głodna...
Robię sobie koktajle owocowe lub warzywno-owocowe, czasem na wodzie albo na jogurcie/kefirze. Kwaśne, owocowe rzeczy łatwiej mi przełknąć, a jak już wypiję szklankę koktajlu to mdłości słabną i mogę zjeść normalny posiłek.

Mi też dziś mówił, że macica się rozciąga i może pobolewać
wizytę mam w czwartek, więc szybciutko, przetrzymam. Pewnie masz racje z tymi ukłuciami itd macica sie rozciąga może to tak musi być. Lekarz obstawiam powie to samo, tylko wiesz to uczucie parcia trochę skojarzyło mi się z porodem chociaż skala milion razy mniejsza. I tak sie bałam, że mój organizm chce się pozbyć... Mysle, że po 1 trymestrze się uspokoimy.
ustanie dolegliwosci tez jest stresujace, tez to przerabiałam w pierwszej ciązy z córką, a w sumie nic sie nie działo złego.

Dziewczyny ja znów wróciłam od lekarza. Ciaza potwierdzona jest pęcherzyk . Za dwa tygodnie znów wizyta. Przepisał mi acard . Do pracy przez dwa tygodnie polecił mi chodzić bo mi nie zaszkodzi .

Załączniki

• B0FF444E-9686-4477-AE80-B15AD08C446E.jpeg
    B0FF444E-9686-4477-AE80-B15AD08C446E.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 83
reklama
Do góry