reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
5+6 dziś wg OM, najgorsze jest to że po dwóch CB i wysokim obciążeniu wiem, że nigdy nie bedzie w moim przypadku spokojnych, szczęśliwych 9ciu miesięcy jak widze niektóre moje koleżanki, tylko będzie cała ciąża w stresie przed kolejną stratą, nie wiem czy psychicznie jestem w stanie to wytrzymać, znów mam jakis kryzys, odpisuje i becze.
A mam w pracy znajomą z innej zmiany która jest jakoś na początku 7go tygodnia, i jak widzę tę tryskającą bezstroske, wybieranie imienia, wózka etc to czuję takie ukłucie w sercu że nigdy tak nie będę miała bo ciągle będzie we mnie strach przed poronieniem.
Powiem Ci ze ja też tak mam. Teraz ustały mi trochę mdłości i już wariuje czy to oby na pewno dobrze. Macica się powiększa dzidzia rośnie i pewnie z tad te kłucia. Który masz tydzień?

Hej wszystkim ❤ od kilku dni czytałam Was, jesteście takie cudowne! Ponieważ jestem dość lękliwa, stałam obok ale myślę sobie że muszę do Was jawnie dołączyć :) mam na imię Marlena, Kraków i 30 lat jeszcze 😅 i to jest moja druga ciąża, pierwsza stracona ponad pół roku temu - puste jajo plodowe. Wg apki jest to 5 tyg i 3 d ☺ do lekarza idę 31.03 - jak większość z Was i myślę że wszystkie będziemy szczęśliwe! ❤ Bete badałam w dzień spodziewanej @ i po 48 h, najpierw mialam 131 a po 48h 375 😊 wiec postanowiłam więcej nie dręczyć się już betą. Moje objawy też dają popalić, w szczególności utrzymujący ból podbrzusza na zmianę z ukłuciami najczęściej po lewej stronie. Średnio co drugi dzień mam takie fatalne bóle i czuje się kiepsko .. lekarka mówi że (rozmawiałyśmy przez tel) to naturalne bo wszystko się musi ułożyć, rozciągnąć itd ale niekiedy też się boję bo ból przypomina jak na okres i mam stres że coś się wydarzy. Do tego ból piersi, na wieczór najbardziej a mdłości mialam okolo dwa razy do tej pory z tydzień temu. Jednak pamiętajmy pozytywne myślenie jest najważniejsze! Ściskam Was bardzo i życzę udanej niedzieli 😊
W

Dzieki, kurcze tylko czemu to jest takie stresujące [emoji55] mi pierwszy gin jak z plamieniami poszlam to powiedział ze nidobrze ze to za wcześnie, a widze że większości dziewczynom tutaj gin mowi ze to normalne [emoji55]
Z tą igłą to jest dokładnie w punkt !
Miałam tak w poprzedniej ciąży i teraz od czasu do czasu też tak mam
Ukłucia to jakby ktoś igłą bez orientu się bawił. Myślę że to normalne do póki nie ma krwawienia. W końcu nasze ciało się zmienia, rozciąga.

Dokładnie u mnie to samo, staram leżeć i odpoczywać, dobrze ze psiak padł bo nie dawała spokój z rana
Hej, mój dzień się zaczął ok, teraz sobie leżę i też czuje taki dziwny ból z lewej strony w okolicach jajnika. Ni to kłucie ni to ciągnięcie. Tak pulsuje czy jakoś tak :( Ale staram się myśleć, że puki nie ma plamień ani wielkiego bólu to musi być ok.

U mnie podobnie, apetyt powoli wraca ale mama ma mi przywieźć kfc na obiad które uwielbiam, a dziś ochoty chyba nie mam jakos mnie odrzuca
U mnie dziś 5+1. W zeszłym tygodniu mało jadłam. Kompletnie apetytu nie miałam. Dwa kilo spadłam z wagi. A od wczoraj mogłabym lodówkę opróżnić na raz [emoji1787]

@Mimi9065 w poprzedniej ciąży tak się cieszyłam. Należałam tu do Czerwcowych mam 2019.Gdy wszystkie szły i wracały z badań połówkowych ja leżałam w szpitalu i słyszałam jak serduszko przestało bić.
Tym razem jestem bardzo powściągliwa w radości, wrzucaniu zdjęć itp. Boję się tego czasu do połówkowych. Ale mam nadzieję że mi większość wybaczy jeśli nie wrzucę zdj usg albo wyników. Za to później na bank od robię z nawiazką[emoji846]

reklama
Witam sie w 5t5d. Witam wszystkie nowe dziewczyny. Ja juz od rana jesyem skonana.. cos okropnego. Taak sie wczoraj narobilam ze normalnie nie mam totalnie sily. Zasnelam jak osesek jakis .. spalam do piatej bo tak mi sie siku chcialo ze az bolalo.. wrocilam to mnie zaczal kuc bardzo boleśnie najpierw lewy, potem prawy jajnik. Pierwszy raz jakies takie skurcze mialam.. ale wylezalam sie bez ruchu i o 8 juz sladu po nich nie bylo..teraz czuje cucki i podbrzusze.. i to okropne zmęczenie... Matko.. dzis druga impreza syna.. musze sie jakoś ogarnąć.. bo dziś to juz naprawde hardcorowo jest.. a jak pomysle ze to dopiero poczatek to az sie boje później :(

Do góry