reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Super podejście [emoji1787]A w rodzinie macie bliźniaków czy to pierwszy przypadek?
Napisałaś ,ze może parka ...słyszałaś już gdzieś, ze tak wysoki progesteron oznaczał bliźnięta ? Trochę się martwię , a testu to wogole się boje , już przez 9 miesięcy to tyle ich było 😓

reklama
Hej hej. Jestem po pierwszej wizycie. Wszystko ok , był już zarodek i serduszko [emoji7] według om 4t5d a według wymiarów 6tc i termin na 28 października [emoji85] takze lecę na październikowe [emoji16] ale z Wami też zostanę [emoji16] kolejna wizyta za 2 tyg
IMG_20210304_182220.jpeg

Moja koleżanka tak miała. 6 lat temu urodziła bliźniaki parkę. I też chudy szkieletor z niej był i jest.Potrafi zeżreć wszystko co się nawinie i nie tyje[emoji22]Nigdy jej nie wypytywałam od strony farmakologicznej jak to było. Wiem tylko ze długo się starali.
Napisałaś ,ze może parka ...słyszałaś już gdzieś, ze tak wysoki progesteron oznaczał bliźnięta ? Trochę się martwię , a testu to wogole się boje , już przez 9 miesięcy to tyle ich było [emoji29]

Zazwyczaj na początku te terminy szaleją raz w jedną stronę, raz w drugą. Granica tolerancji to nawet 2 tyg.
Gratuluję dobrych wiadomości [emoji846]
Hej hej. Jestem po pierwszej wizycie. Wszystko ok , był już zarodek i serduszko [emoji7] według om 4t5d a według wymiarów 6tc i termin na 28 października [emoji85] takze lecę na październikowe [emoji16] ale z Wami też zostanę [emoji16] kolejna wizyta za 2 tygZobacz załącznik 1244787

Moja koleżanka tak miała. 6 lat temu urodziła bliźniaki parkę. I też chudy szkieletor z niej był i jest.Potrafi zeżreć wszystko co się nawinie i nie tyje[emoji22]Nigdy jej nie wypytywałam od strony farmakologicznej jak to było. Wiem tylko ze długo się starali.
Czyli jest taka możliwość , ze wreszcie zaszłam :) to drugi cykl stymulowany clo , Może się udało , ten progesteron z niczego się nie bierze a miałam usg i wiem ze nie mam żadnych torbieli i PCOS tez nie mam co mogłam to wykluczyłam . To koleżanka tak jak ja , ja tez mogę jeść ile chce co chve i nie tyle chociaż ja nie jem słodyczy nie pije gazowanych słodkich napojów :)

E to ona wszystko jak śmietnik. Pamiętam do dziś, jak z 4 lata temu zjadła 3 zestawy bić mac. A na koniec mówi "chyba jeszcze sobie ciastko zamówię"Do dziś nie wiem gdzie jej się to mieści. Zawsze jej zazdrościłam takiej przemiany materii.
Trzymam kciuki żeby u Ciebie zaskoczyło [emoji110][emoji3590]
Czyli jest taka możliwość , ze wreszcie zaszłam :) to drugi cykl stymulowany clo , Może się udało , ten progesteron z niczego się nie bierze a miałam usg i wiem ze nie mam żadnych torbieli i PCOS tez nie mam co mogłam to wykluczyłam . To koleżanka tak jak ja , ja tez mogę jeść ile chce co chve i nie tyle chociaż ja nie jem słodyczy nie pije gazowanych słodkich napojów :)

Hej gratuluję ciąży ☺️

Czy udało się poznać powód tak wczesnego porodu? Niewydolność szyjki? Trombofilia?
Bardzo to smutne, strasznie szybko 😔

Mam nadzieję, że upłynie Ci bajkowo, spokojnie te 9 miesięcy i tego Ci życzę ;)
Zresztą wszystkim nam ☺️
No trombofilia, gdybym dostała heparynę acard myśle ze dzieciątko moje było by ze mną w domciu :/

E to ona wszystko jak śmietnik. Pamiętam do dziś, jak z 4 lata temu zjadła 3 zestawy bić mac. A na koniec mówi "chyba jeszcze sobie ciastko zamówię"Do dziś nie wiem gdzie jej się to mieści. Zawsze jej zazdrościłam takiej przemiany materii.
Trzymam kciuki żeby u Ciebie zaskoczyło [emoji110][emoji3590]
No ja mam ide tycznie 😁 Nie wiem już dzisiaj się czuje jak co miesiąc na okres , tylko piersi mnie bardziej bolą Eh pewnie znowu nic . Nastawie się lepiej ze nie będzie

reklama
Jak u Was w ten cudowny piatkowy poranek? U nas za oknem biało i cały czas sypie.
Ja znowu nie przespałam nocy, więc zaraz się zbieram i jade do lekarza, wyssam ten pakiet luxmed do czysta ;)

Do góry