reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Za mną chodzą krewetki... Tak bardzo mam na nie ochotę, a nie wolno bo owoce morza i nie wiadomo jakie poziomy rtęci tam mają. W ramach urodzin moja mama zamówiła mnóstwo sushi, które też uwielbiam (nie wiedziała jeszcze że będzie babcią i że nie będę mogła zjeść), aż mi się przykro zrobiło jak zobaczyłam 150 kawałków sushi na stole i nie mogłam zjeść ani jednego [emoji24]
najpierw przeczytałam Twój post i zalała mnie czarna rozpacz [emoji24] ale potem przeczytałam ten niżej...
Właśnie dziś kupiłam sobie bezalkoholowe, będę testować. Często gotuję przepisy, gdzie jest wino więc musiałam się zaopatrzyć [emoji56]

Możesz jeść krewetki! Rtęć magazynuje się w rybach które są wysoko w łańcuchu pokarmowym. Krewetki są w grupie owoców morza i ryb z najniższym poziomem rtęci. Szkoda z nich rezygnować, bo to dobre źródło białka, kwasów omega i wapnia.

Sushi wegetariańskie, z gotowaną krewetką/pieczoną rybą albo w tempurze też jest ok.
.. I też odetchnęłam z ulgą [emoji18] na to wychodzi że można, ale z umiarem. Mąż obiecał mi krewetki na weekend i czekam niecierpliwie [emoji39]

Właśnie dziś kupiłam sobie bezalkoholowe, będę testować. Często gotuję przepisy, gdzie jest wino więc musiałam się zaopatrzyć 😇

Możesz jeść krewetki! Rtęć magazynuje się w rybach które są wysoko w łańcuchu pokarmowym. Krewetki są w grupie owoców morza i ryb z najniższym poziomem rtęci. Szkoda z nich rezygnować, bo to dobre źródło białka, kwasów omega i wapnia.

Sushi wegetariańskie, z gotowaną krewetką/pieczoną rybą albo w tempurze też jest ok.
Za mną chodzi sushi, mam okazje zjesc jutro pyszne 🤔 zastanawiam sie czy ten losos wedzony to tez zaszkodzi?

Ja to piłam hurtowo. Także ograniczam.
A o kąpielach czylalam żeby nie we wrzątku. I chyba bym zasłabła jakbym teraz weszła do wanny z wodą taka jaka lałam przed ciąża. Mój nie był w stanie zamoczyć w niej stopy [emoji1787]Moja pierwsza [emoji123]
moj tak samo, ja zawsze musze miec wrzatek zeby mnie rozgrzalo do kosci, az kiedys chcialam zmierzyc

podpinam się pod brak energii 🙈😅
przed chwilą musiałam uciąć sobie drzemkę. Pracuję w domu i sama ustalam sobie godziny pracy (nie za fajnie, bo się obijalam parę dni i muszę teraz nadrabiać) i zaczęłam przysypiać. Poszłam do sypialni, po drodze zwinelam kawałek bułki, bo byłam też głodna i tak zasnęłam z tą bułka. 🙈 Budzę się za pół godziny, co to takie mięciutkie w ręku, o bułka. Zjem. 🤣

reklama
Do góry