reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Że ma być zimno, bo brak węgla itd to wiem, ale z tymi wekami to o co chodzi? Jedzenia ma braknąć czy taka drożyzna ma być?

reklama
Dziewczyny. Triche odbiegnę od twmatu dzieci, ale powiedzcie mi czy jakoś sie szykujecie na ta nieszczesna zime? Taka panikę sieją w tv, radiu, internecie, że sama daje się w tą panikę wplatać. Co o tyn sądzicie? Robicie weki na trudne czasy?

U nas standardowo zrobiłam zaprawy, ogórki, papryka, buraki itp., mam pełen zamrażalnik mięsa, ale to też mam zawsze, bo uwielbiam 😅. Mamy dwa farelki, dużo grubych ubrań, jakoś przeżyjemy. U nas jeszcze nie grzeją (mamy ogrzewanie z miasta) i właśnie teraz w sypialni na poddaszu mam już tylko 18,7 stopnia...

Że ma być zimno, bo brak węgla itd to wiem, ale z tymi wekami to o co chodzi? Jedzenia ma braknąć czy taka drożyzna ma być?
Ah.. Jak nie ogladalam wiadomości czy nie czytalam w internecie to nie wiedziałam, ale prąd ma tez duzo wzrosnac i mniejsze sklepy mogą tego nie przetrwać, sieja tez panike na temat cen i dostępności zywnosci ze względu na nowe taryfikatory mandatowe - wielu kierowców zawodowych zastanawia sie nad zmianą profesji..
Ja to dopiero weszlam w ten swiat paniki 🙈 dlatego bylam ciekawa co wy wiecie albo co sadzicie 😮

W telewizji nie powiedzą najważniejszego, że wszystkie państwa unijne maja w przygotowaniu ustawę zabierającą wolność cielesną, zakazującą własnej działalności gospodarczej i zabierającą jakiekolwiek prawa własności. Od dawna w dokumentach europejskich była o tym mowa tylko nikt tego nie czyta tylko ludzie się fascynują jakimiś idiotycznymi przepychankami co lepsze czy PiS czy Po. Przecież to jedno i to samo. W obecnym świecie nie ma niezależnych partii i nie ma czegoś takiego jak rząd polski. Ceny wszystkiego idą do góry, drastycznie spada jakość życia, a ludzie nadal siedzą w domach co już wogole pokazuje że tego państwa już nie ma.

Kobietki 2 pierwsze zdj są gdy maluszek mial z 4 miesiące i wysypka była wokół ust a było to podrażnienie od sliny wyleczone pudrem czy 3 zdj jest według was podobne? Mój mały strasznie się slini az kapie trze policzki i oto wysypka wydaje mi się że wysypka jest podrażnieniem od sliny ale spójrzcie na to swoim okiem... pytluje pudrem obserwuje

Załączniki

• Screenshot_20220923-204902_Gallery.jpg
    Screenshot_20220923-204902_Gallery.jpg
    307,6 KB · Wyświetleń: 48
  • received_611282500439899.jpeg
    received_611282500439899.jpeg
    168,3 KB · Wyświetleń: 43
  • 20220923_201816.jpg
    20220923_201816.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 48
Kobietki 2 pierwsze zdj są gdy maluszek mial z 4 miesiące i wysypka była wokół ust a było to podrażnienie od sliny wyleczone pudrem czy 3 zdj jest według was podobne? Mój mały strasznie się slini az kapie trze policzki i oto wysypka wydaje mi się że wysypka jest podrażnieniem od sliny ale spójrzcie na to swoim okiem... pytluje pudrem obserwuje

Wiesz co, mój miał bardzo podobne jak u Ciebie na trzecim zdjęciu i lekarz stwierdził, że to trądzik, smarowałam Bepanthen Sensiderm i pomogło, ale może lepiej skonsultować z lekarzem?

Wiesz co, mój miał bardzo podobne jak u Ciebie na trzecim zdjęciu i lekarz stwierdził, że to trądzik, smarowałam Bepanthen Sensiderm i pomogło, ale może lepiej skonsultować z lekarzem?
U nas bepanthen sensiderm strasznie zaognia to czerwone wykwity się robią. U nas rodzinna przepisuje na wszystko sterydy.. jak będzie się powiększać ilość krostek to pójdę prywatnie do alergolog lub dermatolog

U nas bepanthen sensiderm strasznie zaognia to czerwone wykwity się robią. U nas rodzinna przepisuje na wszystko sterydy.. jak będzie się powiększać ilość krostek to pójdę prywatnie do alergolog lub dermatolog

A może jakbyś niczym nie smarowała tylko przemywała wodą przegotowaną? Nasz jak był noworodkiem też miał dziwne krosty, położna podpowiedziała, żeby najpierw spróbować samą wodą po kilka razy dziennie. Ale jaka była przyczyna tych krost do dziś nie wiem...

A malec ząbkuje? Bo niektóre dzieci przy zabkowaniu mają wszystkie plagi egipskie. Potrafią mieć nawet ropny katar, gotączki, wysypki itp. Jak dla mnie wysypka od śliny, od wkładania wszystkiego do buzi, ale jezeli będzie się zaogniać w przeciagu 2-3 dni to ja bym tak jak piszesz szukaka pomocy u lekarza. Słodki ten twój maluch🥰

reklama
A malec ząbkuje? Bo niektóre dzieci przy zabkowaniu mają wszystkie plagi egipskie. Potrafią mieć nawet ropny katar, gotączki, wysypki itp. Jak dla mnie wysypka od śliny, od wkładania wszystkiego do buzi, ale jezeli będzie się zaogniać w przeciagu 2-3 dni to ja bym tak jak piszesz szukaka pomocy u lekarza. Słodki ten twój maluch🥰
Zabkuje, chyba idzie mu z 4 zęby napewno przebija się już druga 2
Będę obserwowała na noc wysmarowalam go pudrem rano się obudzil z blada buzka przybledlo wszystko a teraz znowu czerwone ale slina leci po brodzie ciurkotkiem
🥰🥰🥰

Do góry