reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny,

Jestem po USG. Wszystko dobrze, dzidzia ma aż 0,5 cm, serduszko 125 uderzeń na minutę 😃 🥰 Wg USG 6t1d, a wg OM 7t2d, ale ja byłam pewna, że ciąża będzie młodsza. Następna wizyta za 3 tygodnie i wtedy doktor powiedział, że będzie w stanie dokadniej oszacować wiek i termin porodu. Na razie jest wszystko dobrze 😃

reklama
Dziewczyny,

Jestem po USG. Wszystko dobrze, dzidzia ma aż 0,5 cm, serduszko 125 uderzeń na minutę 😃 🥰 Wg USG 6t1d, a wg OM 7t2d, ale ja byłam pewna, że ciąża będzie młodsza. Następna wizyta za 3 tygodnie i wtedy doktor powiedział, że będzie w stanie dokadniej oszacować wiek i termin porodu. Na razie jest wszystko dobrze 😃
Super dobre wiadomości !!❤️

Wiesz ja mam tak samo ogromnie się ciesze ale nie wierze jeszcze dopóki nie pojde do lekarza i mi nie potwierdzi i powie ze wszystko ok. Ja się tylko boje ze nastawie się będę szczesliwa pochwale się mężowi a potem boje się ze okaże się ze stracę albo ze to biochemiczna lub coś ... i się załamie
Ja też tak mam, wczoraj się zastanawiałam, czy możliwe, że to ciąża urojona, tak już mam nasrane w głowie :( wizytę mam za 2 tyg dopiero więc chyba oszaleje.. ale mam takie mdłości, że nie mogę się na niczym skupić, więc może jednak ktoś tam rośnie 🥰 u mnie dzisiaj 6+3 :)

Dziewczyny musimy oczyścić nasze głowy, puste jajo, pozamaciczna itp itd czemu my to sobie robimy?? 😪 pozytywne myślenie: dobro przyciąga dobro, zło-zło. Nie chce Was pouczać, bo sama jestem pesymistką przodującą😁 Ale poćwiczmy pozytywne myślenie ❤❤❤
Wszystkim życzę miłego dnia 🥰

Wracam z pracy o 23 i zawsze przeglądałam fb insta i szlam spać a teraz w każdej wolnej chwili tylko wchodzę na to forum i czytam i co chwile zamiast sprzątać coś robić przed praca to ja na forum . W pracy przerwa a ja na forum wbijam czytać . Tez tak macie ?😀😀😀
Tak, też tak mamy 😂

Dziewczyny,

Super wiadomość 🤗🤗

Ja też tak mam, wczoraj się zastanawiałam, czy możliwe, że to ciąża urojona, tak już mam nasrane w głowie :( wizytę mam za 2 tyg dopiero więc chyba oszaleje.. ale mam takie mdłości, że nie mogę się na niczym skupić, więc może jednak ktoś tam rośnie 🥰 u mnie dzisiaj 6+3 :)
Ty już 6 t mdłości masz to już dobrze jest , ja dopiero 4 tydzień na mdłości za wcześniej . Tym bardziej się martwię . Ale macie racje trzeba być dobrej myśli tak samo jak mieliśmy nadzieje ze będzie kreseczka i była to
Teraz ze wszystko będzie dobrze

reklama
Dzień dobry nieśmiało się przywitam i ja. Obecnie 5+3, wczoraj wylądowałam u gina bo pojawiło sie brązowe brudzenie/plamienie, uspokoił mnie bo powiedział ze szyjka czysta nic nie krwawi, pecherzyk miał 0.65cm, jeszcze malutki, mam wrócić za 2 tygodnie. chciałam isc pozniej ale to plamienie... plus dwie CB( druga od początku na progesteronie ale nic nie pomógł) jutro wybieram się kontrolnie na betę, (pierwsza 15dpo była 85, druga 17dpo 294), ogólnie ciąża wysokiego ryzyka, ciagle boli mnie podbrzusze:( trzeba liczyć sie z każdym scenariuszem, od początku na duphastonie, od wczoraj zwiększona dawka do 3x1. Plus acard 150 (pai1) i od wczoraj zastrzyki z flexoperyny (czy jakoś tak to się pisze), niedoczynność i hashimoto... no to tyle u mnie. Od wczoraj sobie chliptam bo przykro mi że ze mną tak jest, ale nic nie mogę zrobić. Jedyne to mogę mieć nadzieję że będzie dobrze [emoji173]
Witam serdecznie przyszłe mamusie i 3mam mocno kciukasy za Wasze fasolki [emoji173]
Kochana niczym się nie przejmuj, będzie dobrze. Biochemiczna raczej już Ci nie grozi, bardzo ładna beta i duży przyrost.
Co do plamień-chyba każda z naszej grupy już to przeszła i nic złego się nie wydarzyło więc takie plamienia to norma, chociaż wiem, że powodują stres. Ale dzidzia już się rozgościla w Twoim brzuszku i tak zostanie na najbliższe 8-9 miesięcy więc nie ma co chlipać 😊😊

Do góry