reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

No z tymi ubrankami to jest cyrk :))

My po szczepieniu dziś i ważeniu. Ten mój kurczak to przybiera jak ślimak. Piec miesięcy kończy w poniedziałek i nawet nie ma 6 kilo 🤦🏻‍♀ Brakło 15 gram. 15 centyl. Ale tym razem Pani pediatra odpuściła pogadankę bo rozwojowo super :) ja miałam 8 kilo na 10 miesięcy i coś czuje ze tak będzie z zosia. Mój kręgosłup mówi „dziękuje” 💜
Oj Zosie to chyba są takie drobinki ...juz kolejna 😊😊😊 wczoraj mieliśmy właśnie odwiedzinki Zosi i było i karmienie i slabiutko a Zosia dość długa ale drobna

A nasza Helenka 16 tydzień wiec prawie cztery miesiące i 6400 😀😀..ale wygląda dość normalnie buzkę ma taką pełniejsze (po jedzeniu najbardziej ...tzw chomiczki się naszej Helence robia) ...dla mnie to nie ważne czy dzuecko ma 5kg czy 7kg ważne żeby bo zdrowe i się prawidłowo rozwijało a teraz to jakiegoś większego wpływu nie mamy na to ile dziecko waży bo jak jext głodne i płacze to grzechotka dziecka nie uspokoi 😆😆a jak jest niejadek to na głowie można stanąć i tez nic na siłę. ..każde dziecko jest inne i ma inne zapotrzebowanie. ...zresztą tacy sami jesteśmy my dorośli każdy jest inny 😊😊😊

reklama
Kolejne szczepienie bez żadnych przygód. Noc może nie przespana ale nie najgorsza. Dziś jedziemy na weekend w góry. Jutro koncze czterdzieści lat 🙊 ciężko mi uwierzyć.
Próbuje właśnie się spakować ale zosia postanowiła ze chce się zdrzemnąć na mnie wiec siedze i pakuje się w głowie 😇
Miłego weekendu!

Kolejne szczepienie bez żadnych przygód. Noc może nie przespana ale nie najgorsza. Dziś jedziemy na weekend w góry. Jutro koncze czterdzieści lat 🙊 ciężko mi uwierzyć.
Próbuje właśnie się spakować ale zosia postanowiła ze chce się zdrzemnąć na mnie wiec siedze i pakuje się w głowie 😇
Miłego weekendu!
To udanego urodzinowego weekendu! Trzymam kciuki żeby Zosia dała po świętować :)
My na razie tylko 3 razy byliśmy u teściów, jakieś 120km. Ale już obmyślam jakiś wyjazd we troje żeby spróbować :)

A mój malutki chory 😪 w nocy z środy na czwartek zaczal pokaslywac ale to tak jakby mu coś spływało do gardełka..
Okazało się że to katarek.. Nie wypływa na zewnątrz tylko spływa po gardełku..

Byłam z dzieckiem u lekarza ale chciałam was też zapytać co waszym maluchom najlepiej pomaga?? I czy przy katarku miały też kaszelek??

Miłego weekendu!
Wszystkiego Najlepszego ❤️. Miłego weekendu 😊

A mój malutki chory 😪 w nocy z środy na czwartek zaczal pokaslywac ale to tak jakby mu coś spływało do gardełka..

Byłam z dzieckiem u lekarza ale chciałam was też zapytać co waszym maluchom najlepiej pomaga?? I czy przy katarku miały też kaszelek??
Teraz z poniedziałku na wtorek. Alicja miała stan podgorączkowy 37,6, dużo kichała i od czasu do czasu kaszlała. Robiłam jej inhalacje z soli, dałam sporo witaminy C, nasivin do nosa i często dawałam pierś. Właściwie we wtorek to caly dzień spała. Jak po nocnym marudzeniu zasnela o 2 to spała z dwoma przerwami na karmienie do 17. Temperatura jej zeszła, poszło kilka kup i już czuła się lepiej, a dziś już okej. Nawet nie szłam z nią do pediatry, bo i tak zalecilaby to samo i kazała pilnie zgłosić się jakby było gorzej.

Teraz z poniedziałku na wtorek. Alicja miała stan podgorączkowy 37,6, dużo kichała i od czasu do czasu kaszlała. Robiłam jej inhalacje z soli, dałam sporo witaminy C, nasivin do nosa i często dawałam pierś. Właściwie we wtorek to caly dzień spała. Jak po nocnym marudzeniu zasnela o 2 to spała z dwoma przerwami na karmienie do 17. Temperatura jej zeszła, poszło kilka kup i już czuła się lepiej, a dziś już okej. Nawet nie szłam z nią do pediatry, bo i tak zalecilaby to samo i kazała pilnie zgłosić się jakby było gorzej.
Mam też nasivin ale pediatra kazała dać dopiero jak nosek będzie ewidentnie zatkany.. Póki co zakrapiam i odciągam.. Inhalacje również robie... Witaminkę C też dostaliśmy.. Ale malutki spać zabardzo w dzień nie chce.. Brakuje mu ewidentnie wyjścia na dwór.. Bo zawsze spał na spacerze.

@Juana19 udanego weekendu i wszystkiego najlepszego 💐 😊
@marruk dużo zdrowka dla maluszka 😘 nic nie poradzę, bo nie mam doświadczenia z katarem, ale wierzę, że to co robisz będzie działało.
A co do wyjazdów, ja byłam już 2x w moim domu rodzinnym, do którego mam 200km, 3h jazdy. Sama tylko z synkiem. Daliśmy radę! ☺️ Stres przed każdym wyjazdem jest, że będzie płakał na trasie i nie będę miała gdzie się zatrzymać, ale zawsze niepotrzebnie, bo on jest taki grzeczny 🥰 Śpi około godziny, a potem się bawi, śpiewam mu i tak podróż upływa 😊 U dziadków pierwszy dzień zawsze niepewny i przestraszony, ale na drugi dzień już jakby był u siebie 😊 pewnie wychodzi z założenia, że nie ważne gdzie, ważne że mama jest 😄

U nas tez katar tylko wczoraj wieczorem kaslala, teraz juz nie, wlasnie wrocilysmy od lekarza. Osluchowo czysto, u starszego syna najlepiej dzialaly nebulizacje wiec i tu probujemy no i plasterki aromactiv.

reklama
A jak u Was z telewizją? Oglądacie przy dziecku? Ja ostatnio nie oglądam, bo mój mały cały czas gapił by się w TV. Czy to rzeczywiście szkodliwe?

Do góry