reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

A jak u Was z telewizją? Oglądacie przy dziecku? Ja ostatnio nie oglądam, bo mój mały cały czas gapił by się w TV. Czy to rzeczywiście szkodliwe?

Czasami sobie cichutko włączę gdy mały siedzi tyłem do ekranu, włączam opcje maksymalnej oszczędzenia energii ekranu i wtedy ledwo co widać na ekranie. A jak się już zorientuje, że telewizor gra i zaczyna się patrzeć to wyłączam 😉

reklama
U nas tez katar tylko wczoraj wieczorem kaslala, teraz juz nie, wlasnie wrocilysmy od lekarza. Osluchowo czysto, u starszego syna najlepiej dzialaly nebulizacje wiec i tu probujemy no i plasterki aromactiv.
A gdzie naklejasz te plasterki? Sprawdzają się? Katarek cieknący czy zatkany nosek? Oczyszczasz nosek? Jak często?
My mamy robić inhalacje z nebu dose hialutronic

A gdzie naklejasz te plasterki? Sprawdzają się? Katarek cieknący czy zatkany nosek? Oczyszczasz nosek? Jak często?
Na ubranko, tak na wysokosci klatki piersiowej, nosek zatkany. Robimy 3 razy inhalacje i po tym zawsze odciagamy i moze z 3 razy (jak juz jest na prawde potrzeba) bez inhalacji, zbyt czeste odciaganie moze podraznic sluzowke. My robimy tylko sola fizjologiczna. Podalam jeszcze paracetamol, jakas taka nieswoja jest, malo spala w dzien, wieczorem nawet nie usmiechala sie, a to na co dzien smieszka, widac, ze cos ja meczy.

Na ubranko, tak na wysokosci klatki piersiowej, nosek zatkany. Robimy 3 razy inhalacje i po tym zawsze odciagamy i moze z 3 razy (jak juz jest na prawde potrzeba) bez inhalacji, zbyt czeste odciaganie moze podraznic sluzowke. My robimy tylko sola fizjologiczna. Podalam jeszcze paracetamol, jakas taka nieswoja jest, malo spala w dzien, wieczorem nawet nie usmiechala sie, a to na co dzien smieszka, widac, ze cos ja meczy

ja mysle, ze plasterki to swietne rozwiazanie, masc moze uczulic i nie pachnie tak dlugo jak plasterek, cora spi z nami to i my wdychamy 😉

Na ubranko, tak na wysokosci klatki piersiowej, nosek zatkany. Robimy 3 razy inhalacje i po tym zawsze odciagamy i moze z 3 razy (jak juz jest na prawde potrzeba) bez inhalacji, zbyt czeste odciaganie moze podraznic sluzowke. My robimy tylko sola fizjologiczna. Podalam jeszcze paracetamol, jakas taka nieswoja jest, malo spala w dzien, wieczorem nawet nie usmiechala sie, a to na co dzien smieszka, widac, ze cos ja meczy
Ale gorączkuje Ci? Nasz też bardzo taki marudny.. I płaczliwy.. Paracetamol w sensie pedicetamolu? Myślę że takie maluszki może główką boli od katarku...

Ale gorączkuje Ci? Nasz też bardzo taki marudny.. I płaczliwy.. Paracetamol w sensie pedicetamolu? Myślę że takie maluszki może główką boli od katarku...
Goraczki nie ma, bylo 36.9 ale mierzymy w uchu i pediatra mowila, ze w uchu moze byc wyzsza, tez jest placzliwa, tak, pedicetamol, wczesniej po szczepieniu dawalam paracetamol w czopku ale co czopek to kupa, wiec teraz kropelki

reklama
A jaki macie inhalator? Ja nie mam żadnego, a wypadałoby kupić.
Musisz zwrócić uwagę przy zakupie czy można wszystkie leki w nim stosować. Bo ja chciałam kupić bezprzewodowy (bo są fajne można na leżąco inhalować itd) a okazuje się że nie mogłabym tam użyć obecnej soli bo ma dodatek kwasu hialuronowego. Dlatego wstrzymałam się z zakupem i używam tego co mam w domu.
Mam już z dwa lata czasu microlife Neb200.

Do góry