reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

A jak u Was z telewizją? Oglądacie przy dziecku? Ja ostatnio nie oglądam, bo mój mały cały czas gapił by się w TV. Czy to rzeczywiście szkodliwe?

Czasami sobie cichutko włączę gdy mały siedzi tyłem do ekranu, włączam opcje maksymalnej oszczędzenia energii ekranu i wtedy ledwo co widać na ekranie. A jak się już zorientuje, że telewizor gra i zaczyna się patrzeć to wyłączam 😉

reklama
U nas tez katar tylko wczoraj wieczorem kaslala, teraz juz nie, wlasnie wrocilysmy od lekarza. Osluchowo czysto, u starszego syna najlepiej dzialaly nebulizacje wiec i tu probujemy no i plasterki aromactiv.
A gdzie naklejasz te plasterki? Sprawdzają się? Katarek cieknący czy zatkany nosek? Oczyszczasz nosek? Jak często?
My mamy robić inhalacje z nebu dose hialutronic

A gdzie naklejasz te plasterki? Sprawdzają się? Katarek cieknący czy zatkany nosek? Oczyszczasz nosek? Jak często?
Na ubranko, tak na wysokosci klatki piersiowej, nosek zatkany. Robimy 3 razy inhalacje i po tym zawsze odciagamy i moze z 3 razy (jak juz jest na prawde potrzeba) bez inhalacji, zbyt czeste odciaganie moze podraznic sluzowke. My robimy tylko sola fizjologiczna. Podalam jeszcze paracetamol, jakas taka nieswoja jest, malo spala w dzien, wieczorem nawet nie usmiechala sie, a to na co dzien smieszka, widac, ze cos ja meczy.

Na ubranko, tak na wysokosci klatki piersiowej, nosek zatkany. Robimy 3 razy inhalacje i po tym zawsze odciagamy i moze z 3 razy (jak juz jest na prawde potrzeba) bez inhalacji, zbyt czeste odciaganie moze podraznic sluzowke. My robimy tylko sola fizjologiczna. Podalam jeszcze paracetamol, jakas taka nieswoja jest, malo spala w dzien, wieczorem nawet nie usmiechala sie, a to na co dzien smieszka, widac, ze cos ja meczy

ja mysle, ze plasterki to swietne rozwiazanie, masc moze uczulic i nie pachnie tak dlugo jak plasterek, cora spi z nami to i my wdychamy 😉

Na ubranko, tak na wysokosci klatki piersiowej, nosek zatkany. Robimy 3 razy inhalacje i po tym zawsze odciagamy i moze z 3 razy (jak juz jest na prawde potrzeba) bez inhalacji, zbyt czeste odciaganie moze podraznic sluzowke. My robimy tylko sola fizjologiczna. Podalam jeszcze paracetamol, jakas taka nieswoja jest, malo spala w dzien, wieczorem nawet nie usmiechala sie, a to na co dzien smieszka, widac, ze cos ja meczy
Ale gorączkuje Ci? Nasz też bardzo taki marudny.. I płaczliwy.. Paracetamol w sensie pedicetamolu? Myślę że takie maluszki może główką boli od katarku...

Ale gorączkuje Ci? Nasz też bardzo taki marudny.. I płaczliwy.. Paracetamol w sensie pedicetamolu? Myślę że takie maluszki może główką boli od katarku...
Goraczki nie ma, bylo 36.9 ale mierzymy w uchu i pediatra mowila, ze w uchu moze byc wyzsza, tez jest placzliwa, tak, pedicetamol, wczesniej po szczepieniu dawalam paracetamol w czopku ale co czopek to kupa, wiec teraz kropelki

reklama
A jaki macie inhalator? Ja nie mam żadnego, a wypadałoby kupić.
Musisz zwrócić uwagę przy zakupie czy można wszystkie leki w nim stosować. Bo ja chciałam kupić bezprzewodowy (bo są fajne można na leżąco inhalować itd) a okazuje się że nie mogłabym tam użyć obecnej soli bo ma dodatek kwasu hialuronowego. Dlatego wstrzymałam się z zakupem i używam tego co mam w domu.
Mam już z dwa lata czasu microlife Neb200.

Do góry