reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny, u nas kupy sa, male, ale w kazdej pieluszce, zolte z bialymi grudkami, ale bakow nie slychac i nie odbija po jedzeniu, czesto pojawia sie takie jakby krztuszenie. Nie wiem jak jej pomoc, dzis w nocy kilka godzin placzu, prezenia sie. Macie jakies pomysly?
Takie charczenie jakby? My do naszej już mówimy ty stary dziadku a chłopcy dali jej ksywę purkacz. Charczy jak stary :)

Masaż brzuszka, podnoszenie nóżek, kropelki espumisan przed karmieniem a ostatecznie wiaterek. To jedyne sposoby jakie znam. Aha jeszcze termofor z pestek wisni ale to u nas to żadnych efektów wyraźnych nie daje. W nocy najbardziej pomaga trzymanie jej nóżek w gorze.

Powodzenia!

reklama
Czy Waszym dzieciaczkom też schodzi/łuszczy się skóra?
Helence łuszczy się prawie wszędzie i zastanawiam się co robić...
Tak to normalne. Minie ok 4 tygodnia. My dla uspokojenia dawaliśmy troszkę Oilatum do kąpieli choć wiem ze mówią ze nie trzeba. Nie wiem czy pomogło czy nie. Polozna mówiła ze zejdzie między 3-4 tygodniem i tak było.

Dziewczyny , które miały skierowanie na wywołanie porodu… mam pytanko! Niestety moje dziecko nie pcha się na świat, dzisiaj 40+5 i oprócz dzisiaj delikatnych skurczy od 4 rano i bólu plecow, nic nie zapowiada rychłego porodu. Jutro idę na wizytę do lekarza i dostanę skierowanie do szpitala na indukcję. Powiedzcie mi czy jak pojadę z tym skierowaniem do szpitala to przyjmują od razu na oddział czy trzeba się umówić na konkretny dzien ? Czy wywołują tego samego dnia czy czekają kolejna x dni ? Proszę napiszcie o swoich doświadczeniach… zdaje sobie sprawę , ze każdy szpital ma inny system działania , ale pytam z czystej ciekawości jak to wygladalo u Was :)

Dziewczyny, u nas kupy sa, male, ale w kazdej pieluszce, zolte z bialymi grudkami, ale bakow nie slychac i nie odbija po jedzeniu, czesto pojawia sie takie jakby krztuszenie. Nie wiem jak jej pomoc, dzis w nocy kilka godzin placzu, prezenia sie. Macie jakies pomysly?
Moja Ala też nie odbija. Zdarza się że własnie prezy się i płacze i okazuje się że jak ponosze ja na ramieniu to odbije naprawdę porządnie choć mogła minąć i godzina od karmienia.

U nas też. Z emolientem jest trochę lepiej, ale prawie wogole problemu nie ma odkąd myje w samej wodzie, a potem smaruje balsamem do ciała z lirene eco baby. No nie pachnie zbyt ładnie według mnie, ale jest napisane że bez kompozycji zapachowej i to kwestia składu, który jest super.

Tak to normalne. Minie ok 4 tygodnia. My dla uspokojenia dawaliśmy troszkę Oilatum do kąpieli choć wiem ze mówią ze nie trzeba. Nie wiem czy pomogło czy nie. Polozna mówiła ze zejdzie między 3-4 tygodniem i tak było.
Super, dzięki :)
Już zaczęłam się zastanawiać czy coś jej się nie dzieje :)

Tak, łuszczy sie czoło , nóżki, rączki, brzuszek. Pediatra mówiła żeby stosować Oilatum do kąpieli. Jak narazie bez efektu. Jedynie po kąpieli widać roznice. Ja smarowałam oliwka, ale ona powiedziała, że oliwka jeszcze bardziej wysusza skórę. Jak macie coś sprawdzonego to chętnie przetestuje 😊

Takie charczenie jakby? My do naszej już mówimy ty stary dziadku a chłopcy dali jej ksywę purkacz. Charczy jak stary :)

Masaż brzuszka, podnoszenie nóżek, kropelki espumisan przed karmieniem a ostatecznie wiaterek. To jedyne sposoby jakie znam. Aha jeszcze termofor z pestek wisni ale to u nas to żadnych efektów wyraźnych nie daje. W nocy najbardziej pomaga trzymanie jej nóżek w gorze.

Powodzenia!
Maz dzis kupil ten wiaterek i Ala chyba sie wystraszyla bo dzis juz dwa razy odbila 😉

reklama
Do góry