reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

We wtorek mam wizytę i już się nie mogę doczekać.
Wkraczamy w 33 tydzien!
Ale denerwuje się.. Od dłuższego czasu budzę się na plecach.
To ile na ten temat naczytalam się w internecie to nie chcecie wiedzieć.
Najgorsze jest to, że robie to zupełnie nieświadomie. Poprostu najwyraźniej tak mi wygodnie i tak się układam.. Ale jak się przebudzę wpadam w panikę.. Naprawdę chce mi się płakać po przebudzeniu bo czytałam jakie to niebezpieczne dla dziecka i już sama niewiem co ze sobą zrobić.. Czy ktoś ma tak jak ja? Czy ktoś był uspokojony?

Największy problem to twz fakt że jak śpię na lewym boku z strasznie boli mnie kręgosłup wszystko promieniuje do biodra i lewej nogi.. Czasem jak wstaje i chodzę po takiej nocy to z bólem.. Już sama niewiem jak się ułożyć.. 😭
Przez długi czas tak się budziłam chociaż zasypiam na lewym boku bo prawa strona mnie boli od tygodnia. Rozmawiałam z położna mowi że skoro tak się budze nic nie poradzę ale nic się nie dzieje więc mam sie nie martwić. Ale na plecach jak się tylko położę to mnie dusi a podczas snu nic 🤷‍♀️ Do teraz tego nie rozumiem

reklama
Wczoraj przy wynikach wyszła mi anemia (pierwszy raz w życiu, zawsze miałam żelaza niemalże pod górną granice...), dostałam lek Tardyferon, brała któraś z Was? Najbardziej przeraża mnie, że mam brać 4 tabletki dziennie...:/

Wczoraj przy wynikach wyszła mi anemia (pierwszy raz w życiu, zawsze miałam żelaza niemalże pod górną granice...), dostałam lek Tardyferon, brała któraś z Was? Najbardziej przeraża mnie, że mam brać 4 tabletki dziennie...:/
A jakie masz wyniki, jeśli mogę wiedzieć? Ja bardzo źle znoszę suplementację żelazem. Zaparcia naprzeniennie z biegunką non stop. U mnie wyniki tylko lekko poniżej normy. Jeszcze nie biorę tego dziadostwa. Dzisiaj powtarzałem wyniki morfologii i nawet ździebko lepsze niż miesiąc temu. Objawów anemii nie odczuwam, więc na własną odpowiedzialność nie biorę.
Tylko jeżeli wynik mocno poniżej normy to warto suplementować, bo po porodzie anemia nie sprzyja w gojeniu.

Tak, biorę. Jedna tabletka ma 80 i mam brać 1-2 dziennie. Biorę ledwo jedna. I raz na kilka dni robię przerwę jak już żołądek nie daje rady i nie mogę spać. A pózniej wracam z powrotem i tak w kółko i nie wiem czy pomaga bo przed brałam inny lek i mi żelazo pomimo brania spadło

reklama
Do góry