reklama
Unficzka
Fanka BB :)
No to już ładnie ugotowany bobas 3000 przekroczy spokojnie cierpliwości! Jedno jest pewne. Wszystkie urodzimy
Ja dziś spakowałam walizki - moja i małej osobno. Jeszcze męża muszę zmusić żeby swoje rzeczy przygotował bo pierwsza noc zostaje ze mną.
W tym tygodniu przygotuje jej kącik u nas w sypialni. Jeszcze 18 dni!
Powiedziałabym, że nawet mały pulpet . Moja lekarka szacuje, że dobije 3400g i 54cm, zobaczymy czy się sprawdzi . U Was mąż może zostać na noc?! Ale macie fajnie...
Mnie ostatnio na zapiekanki na mieście wzięło. Nie mogłam się powstrzymać. Cukier po godzinie 149. I język oparzony, tak się na tą zapiekankę rzuciłam . Mam już dość sałaty.Dziewczyny cukrzycowe,
Czy Wy cały czas pilnujecie się z tym jedzeniem?
Dziś byłam z mężem na wycieczce i zajechaliśmy zjeść do restauracji :/ po 2 h mam jeszcze 163 ...i do tego wielkie wyrzuty sumienia ...ale takie dobre było
Ja.mama
Mi się też chce już czegoś „normalnego” ...ale jak widać chyba jednak musimy jeszcze się powstrzymać :/Mnie ostatnio na zapiekanki na mieście wzięło. Nie mogłam się powstrzymać. Cukier po godzinie 149. I język oparzony, tak się na tą zapiekankę rzuciłam . Mam już dość sałaty.
Pocieszam się, że to jeszcze tylko kilka tygodni
MiśZielinka
Ja pakowałam dzisiaj same rzeczy kosmetyczne i śmiem stwierdzić, że to mojej małej walizki mogę się nie zmieścić.. Biorąc pod uwagę, że trzeba wziąć paczkę podkładów, wkładek laktacyjnych i tych do majtek, mam też 2 mini kosmetyczki z miniaturkami i rzeczami dla malucha - masc, butelka, smoczek.. Jeszcze pampersy.. A gdzie tu ubrania, woda..
W przyszłym tygodniu piorę ciuchy i zobaczę, bo jak się nie zmieszczę to czeka mnie zakup walizki
W przyszłym tygodniu piorę ciuchy i zobaczę, bo jak się nie zmieszczę to czeka mnie zakup walizki
Smaily
Jeżeli szpital ma długą listę, to i walizka musi być duża. Pewnie większość kobiet jest tak zaopatrzona. Do niektórych szpitali trzeba mieć nawet własny papier toaletowyDuże są tę Wasze torby do szpitala? Bo spakowałam dla siebie i synka i wydaję mi się, że się ośmieszę gdy z takimi wielkim torbami do szpitala pójdę, ale się w mniejsze nie zmieściłam...
To wg listy szpitala w którym chce rodzic to naprawdę mało potrzeba. Zapewniają rzeczy higieniczne nawet takie jak podkłady dla mam i ciuszki dla dzieci aż do wyjścia.Jeżeli szpital ma długą listę, to i walizka musi być duża. Pewnie większość kobiet jest tak zaopatrzona. Do niektórych szpitali trzeba mieć nawet własny papier toaletowy
MiśZielinka
Moja jest właśnie taką podręczną na kółkach i zdecydowanie jest za mała..Duże są tę Wasze torby do szpitala? Bo spakowałam dla siebie i synka i wydaję mi się, że się ośmieszę gdy z takimi wielkim torbami do szpitala pójdę, ale się w mniejsze nie zmieściłam...
U nas lista jest spora ale nie żałuję w sumie biorąc pod uwagę szpitalne ubranka sztywne itp wolę mieć swoje. Tyle że przeraża mnie to że jednak wszystko zajmuje sporo miejsc a
reklama
Smaily
W szpitalu w którym będę rodzic też tak jest jak piszesz. Juz tam rodziłam to wiem, że nawet koszulę nocną od biedy szpitalną się dostanie, podkłady i te rzeczy to są zapewnione.To wg listy szpitala w którym chce rodzic to naprawdę mało potrzeba. Zapewniają rzeczy higieniczne nawet takie jak podkłady dla mam i ciuszki dla dzieci aż do wyjścia.
Ale drugą ciążę miałam cięcie w Łodzi w ICZMP. Byłam tam też na patologii. To była tragedia. Brak ręczników papierowych, mydła i papieru toaletowego. Nawet talerz na zupę trzeba mieć swój Przywieziono mnie tam karetką, połowy rzeczy nie miałam. Dobrze ze tam w szpitalu są sklepy na parterze i na piętrze to się tam dokulałam i kupiłam.
A inne kobiety miały wielkie walizki i nikogo to nie dziwiło.