reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja w piątek idę na glukoze.
Ubranka piorę w październiku. Dla mnie poprostu bez sensu żeby leżały na półce i się kurzyły.
Torbę spakuje jakoś w 32tc.
Do 30tc chce wszystko kupić i zamówić więc mam 5 tygodni (obecnie 25 równe)
Mam wrażenie, że robię się coraz bardziej senna.
Co do szczepień na krztusiec - nie szczepiłam się w poprzedniej ciąży i w tej się też nie szczepie.
A czy dużo z was zaszczepiło się na już na covid? - tylko proszę bez dyskusji za i przeciw 🙈 bo mi pęka głowa od info na temat szczepienia się w ciąży na covid
My drugiego imienia nie nadajemy. Też mam jakieś wrażenie, że jednak to trochę utrudnienie w życiu. Swoją drogą - my na żadne męskie imię nie możemy się zdecydować a co dopiero na drugie 😂👍
Ale zauważyłam, że e sporo jest Ignasiow i Szymonów przynajmniej w moim otoczeniu ciężarnych.

Nie pamiętam czy podawałam czego ile ale moja lista była na #listawyprawkowa jak wpiszecie sobie w lupkę to chyba wyjdzie
Tak ja już jestem po pierwszej dawcę w przyszłym tyg druga bez żadnych objawow :)

reklama
Ja w piątek idę na glukoze.
Ubranka piorę w październiku. Dla mnie poprostu bez sensu żeby leżały na półce i się kurzyły.
Torbę spakuje jakoś w 32tc.
Do 30tc chce wszystko kupić i zamówić więc mam 5 tygodni (obecnie 25 równe)
Mam wrażenie, że robię się coraz bardziej senna.
Co do szczepień na krztusiec - nie szczepiłam się w poprzedniej ciąży i w tej się też nie szczepie.
A czy dużo z was zaszczepiło się na już na covid? - tylko proszę bez dyskusji za i przeciw 🙈 bo mi pęka głowa od info na temat szczepienia się w ciąży na covid
My drugiego imienia nie nadajemy. Też mam jakieś wrażenie, że jednak to trochę utrudnienie w życiu. Swoją drogą - my na żadne męskie imię nie możemy się zdecydować a co dopiero na drugie 😂👍
Ale zauważyłam, że e sporo jest Ignasiow i Szymonów przynajmniej w moim otoczeniu ciężarnych.

Nie pamiętam czy podawałam czego ile ale moja lista była na #listawyprawkowa jak wpiszecie sobie w lupkę to chyba wyjdzie
Ja jestem po 2 dawkach. Po obu poza bólem ręki żadnych dolegliwości.

Ja jestem po 2 dawkach. Po obu poza bólem ręki żadnych dolegliwości.
Też jestem po dwóch dawkach i wszystko w porządku[emoji4].

Ostatnio mało się tu udzielam bo właściwie nie dzieje się nic istotnego. Czuję się dobrze, nic mi nie dolega, na krzywą idę w sobotę, kolejna wizyta za dwa tygodnie. Praca, dom i tak minie czas do porodu [emoji3]

Witam:) czy jest tu jakaś mama która będzie miała cc planowane w Krakowie na Ujastku?
Ja na Ujastku a czy ostatecznie cc to się okaże przy kwalifikacji.

Powiem wam DRAMAT. Moja szyjka znów się skrocila i jak po większej dawce leków się nie podniesie to czeka mnie szpital. Co najlepsze możliwe że będzie to przejazd ze szpitala do szpitala, bo mój syn polknal w sobotę 5gr i do tej pory nie wróciło. Co gorsza dziś przy wypróżnianiu strasznie płakał i narzekał na brzuch. Koniec końców w pewnym momencie przestał krzyczeć i stwierdził że już okej. Izby przyjęć w szpitalach każą jeszcze czekać bo nie mają miejsc. No i jutro umówiłam go na usg brzuszka by zobaczyć co się z tym pieniazkiem dzieje.

Dziewczyny,
Czy któraś z Was miała styczność z tym wózkiem lub jakimś z tej firmy? To jest Wiejar Molokai.
Baaaaardzo mi się spodobał ale nie mogę nigdzie znaleźć opinii na jego temat ;)

06FC3D27-E358-4A68-B1EE-125953DC3496.jpeg

Cześć dziewczyny :)) od wczoraj jakoś mniej czuje ruchy mojego małego, właśnie weszliśmy w 27 tydzień, czy to jest normalne czy mam się martwić? Ogolnie czuje tylko jakieś przelewanie od wczoraj a nie kopniaki.

reklama
Wynik na czczo za duży. Nie jest mocno podwyższone ale jednak i niestety to cukrzyca ciazowa.
Glukometr nie jest aż tak dokładny jak wynik z krwi więc nie ma co się tym sugerować w 100%.
U mnie czasami różnica w dwóch glukometrach jest ok 10-15 jednostek.
Na pewno insuliny nie dostaniesz przy takiej krzywej ale dietkę na pewno i będziesz musiała mierzyć cukier :)
Daj znać po wizycie jak tam
Jestem w szoku bo nie dostałam skierowania do diabetologa ani zalecenia by mierzyć.. jedynie ograniczyć węgle proste, a akurat w ciąży słodycze i białe bułki mi najlepiej wchodziły [emoji23] No ale czas wrócić na dobre tory.. A jeszcze mam pytanie czy wiecie coś na temat usuwania pieprzyków w ciąży? Jak pępek zaczął mi się wywijać to wyszło, że w środku miałam pieprzyk o którym nie wiedziałam [emoji33] no i teraz się tak zastanawiam czy nie lepiej byłoby go usunąć bo potem może być ciężko go monitorować :/

Do góry