reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Część Dziewczyny 😁
Wiem, że są tu dziewczyny z Krakowa i wiem też że ten temat już się przewijał ale nie zaglądam tu przez dłuższy czas i tych postów jest naprawdę sporo i chyba nie uda mi się przeczytać ich wszystkich.... 😕
Gdzie planujecie rodzic i czy Wasz lekarz jest lekarzem z tego szpitala ?
Jestem aktualnie w 21 TC. Mialam plan rodzic w Żeromskim albo Rydygierze i tam też szukałam położnej. Lekarz do którego chodzę prywatnie nie pracuje w żadnym ze szpitali. Wczoraj miałam bardzo ważną rozmowę z Panią Doktor w Enel med (jej też nie ma w żadnym ze szpitali) że z uwagi na moją historię choroby (mając 18 lat miał wylew podpajęczynówkowy) powinnam rozważyć Kopernika . Chodzę również po poradni patologii ciąży ale mam wrażenie że tam jest bardzo anonimowo i bezdusznie.
Czy Waszym zdaniem lekarz ze szpitala w którym chcecie rodzic rzeczywiście jest tak istotny i czy coś to zmienia ? Już tyle opinii słyszałam że wariuje....

Czy możecie polecić lekarza który zaopiekowałby się mną tak abym była spokojna. Wszyscy mówią że położna jest najważniejsza ale w moim przypadku lekarz okazuje się ważniejszy.

Z góry dziękuję 😁

reklama
Ja dzisiaj mam lekarza w końcu! Bo się denerwuje chce zobaczyć co u małego czy wszystko okej. A od kilku dni mam wrażenie, ze mniej kopie jakoś nie wiem czemu:/ macie tez tak czasami? Ze wam się wydaje ze mniej?? No i jestem przygotowana przed wizyta jem pół tabliczki czekolady gorzkiej jakaś dziewczyna tutaj na grupie pisała ze najlepiej zjeść 😅 żeby się pokazał zobaczymy czy to zadziała !❤️❤️
Ja tez teraz zauwazylam ze malutka mniej kopie ...wsumie to wcześniej czułam bicie serduszka a teraz wydaje mi sie ze brzuch mi się powiększył (wkoncu zaczyna coś byc widać 😊) i się podniósł i maleństwo juz w innym miejscu jest i jest mniej wyczuwalna...ale pewnie teraz ma więcej miejsca 😊😊 ale i tak mam na uwadze to ze te nasze słodzinki malutkie dużo duzo sobie śpią bo niby aż 20h wiec można zrozumieć ze maja mało czasu na figle 😊😊

Ja tez teraz zauwazylam ze malutka mniej kopie ...wsumie to wcześniej czułam bicie serduszka a teraz wydaje mi sie ze brzuch mi się powiększył (wkoncu zaczyna coś byc widać 😊) i się podniósł i maleństwo juz w innym miejscu jest i jest mniej wyczuwalna...ale pewnie teraz ma więcej miejsca 😊😊 ale i tak mam na uwadze to ze te nasze słodzinki malutkie dużo duzo sobie śpią bo niby aż 20h wiec można zrozumieć ze maja mało czasu na figle 😊😊
dokładnie tak , zresztą te ruchy nie są jeszcze takie regularne i to normalne że dzieciątka czas nie czuć dwa dni a potem czuć taki okres , mój zauważyłam że coraz częściej kopie o różnych porach dnia :)

Jeeej właśnie się ogarnęłam, ze co najmniej od miesiąca biorę 2 razy za dużo ciążowych witamin i DHA 🤦‍♀️
mam nadzieję, że nie wpłynęło to jakoś niekorzystnie na Helenkę :/

Hej dziewczyny 🙂
My po wizycie. Z maluchem wszystko wporzadku. Ułożony pupcią w dół. No i stu procentowy chłopak 💙 następna wizyta za 5 tygodni 🤯
No to super, ze wszystko w porządku :)
Ja też mam teraz przerwę 5 tygodni między wizytami...jestem 2,5 tyg po wizycie i już zaczynam świrować 😕 dla komfortu mamy nie powinni robić tak długich odstępów ...

Część Dziewczyny 😁
Wiem, że są tu dziewczyny z Krakowa i wiem też że ten temat już się przewijał ale nie zaglądam tu przez dłuższy czas i tych postów jest naprawdę sporo i chyba nie uda mi się przeczytać ich wszystkich.... 😕
Gdzie planujecie rodzic i czy Wasz lekarz jest lekarzem z tego szpitala ?
Jestem aktualnie w 21 TC. Mialam plan rodzic w Żeromskim albo Rydygierze i tam też szukałam położnej. Lekarz do którego chodzę prywatnie nie pracuje w żadnym ze szpitali. Wczoraj miałam bardzo ważną rozmowę z Panią Doktor w Enel med (jej też nie ma w żadnym ze szpitali) że z uwagi na moją historię choroby (mając 18 lat miał wylew podpajęczynówkowy) powinnam rozważyć Kopernika . Chodzę również po poradni patologii ciąży ale mam wrażenie że tam jest bardzo anonimowo i bezdusznie.
Czy Waszym zdaniem lekarz ze szpitala w którym chcecie rodzic rzeczywiście jest tak istotny i czy coś to zmienia ? Już tyle opinii słyszałam że wariuje....

Czy możecie polecić lekarza który zaopiekowałby się mną tak abym była spokojna. Wszyscy mówią że położna jest najważniejsza ale w moim przypadku lekarz okazuje się ważniejszy.

Z góry dziękuję 😁
Hej. Jestem z Krakowa po dwóch porodach u Narutowicza a teraz planuje Ujastek. Myśle ze każda historia jest inna. Jeśli masz tak specyficzna sytuacje to zaufałaby opinii lekarza i rodziła tam gdzie wskaże. Może atmosfera w Koperniku zostawia dużo do życzenia ale dają radę z naprawdę ciężkimi przypadkami a to tylko kilka dni które i tak z założenia nie będą wizyta u fryzjera. Znam kilka osób z cięższymi przypadkami których dzieci jak i one same wyszły bez szwanku z porodu mimo trudnych historii. Moja zapłakana znajoma przewożona z kilkudniowym synkiem z Żeromskiego do Kopernika usłyszała - proszę Pani my tu nie płaczemy tylko ratujemy dzieci. Może to bezduszne ale Ci lekarze wiele widzieli. Ona tez się momentalnie w garść wzięła dzięki takiemu racjonalnemu podejściu. Twoja decyzja. Gdybym miała historie choroby poszłabym tam. Powodzenia i trzymam kciuki

w żadnym ze szpitalu gdzie rodziłam i będę rodzic nie mam ani lekarza ani położnej. Wychodzę z założenia ze dogadam się z każdym i jakos opatrzność czuwa nade mną.

Hej dziewczyny ja już po wizycie czekolada chyba pomogła zdjęcie jest prawe oczko przysłania rączka 😅 mały wazy 870g i zaczynamy zaraz 27tydzien. Wszystko w porządku szyjka długa wyniki super, kolejna wizyta normalnie za 3 tyg. Mówiłam mu ze po stosunku twardnieje mi brzuch czasem i mówił ze mam uważać ze wytrysk nie może być w środku bo powoduje u mnie skurcze i może szybciej wywołać poród. Tym się zmartwialam trochę bo jeśli to nie da rady a po stosunku dalej będzie twardy to będzie zakaz współżycia:/ wam tez twardnieje brzuch po stosunku?? Co myślicie martwić się tym??

Załączniki

• 2610D1E4-0DCE-4193-BB8B-C22FD34DE079.jpeg
    2610D1E4-0DCE-4193-BB8B-C22FD34DE079.jpeg
    1,8 MB · Wyświetleń: 96
  • F4264C62-EE0A-42E0-83BB-67C6928229E8.jpeg
    F4264C62-EE0A-42E0-83BB-67C6928229E8.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 99
  • D44C82DB-1760-4654-8478-E800D94194BA.jpeg
    D44C82DB-1760-4654-8478-E800D94194BA.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 94
reklama
Do góry