reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2021

Pobiłam dzisiaj rekord niskiego ciśnienia. Aż tak źle jeszcze nie było. Nie jestem pewna czy to jeszcze normalny wynik.
Mam standardowo 90/50 podczas wizyty u położnej. Jeśli to jest twoje normalne ciśnienie to nie ma się co martwić. Lepiej niż w druga stronę.

odnośnie karmienia piersią - trzeba sobie samemu przepracować temat ale historie o zachlystaniu się to nie jest dobre źródło informacji. W ogóle żadne prywatne historie bo każda kobieta inaczej przechodzi temat i jest on mocno drazliwNa szkole rodzenia na pewno powiedzą więcej i jest masa książek w temacie.

fajny profil mi wpadł w oko ostatnio na IG. Zaufaj położnej. Sprawdźcie sobie czy tez wam odpowiada przekaz. Wszystkie istotne tematy poruszone przez profesjonalistkę. Również karmienie piersią i mlekiem modyfikowanym. Dużo tez konkretnie o karmieniu piersią pisze Hafija.

Mam pytanie odnośnie skarpet uciskowych. Czy któraś z was może stosowała/stosuje? Przy moim trybie pracy i pomimo aktywności sportowej mam wrażenie ze nogi puchną mi okropnie. Wybieram się do sklepu medycznego po takie właśnie skarpety. Używała może któraś z was? Jakos poprzednie ciąże nie odnosiłam takiego wrażenia ale może dlatego ze rodziłam na wczesna wiosnę. Będę wdzięczna za odpowiedz.

reklama
Można z krwi, ale najtaniej wychodzi genetyczne, wymaz z policzka na stronie testdna.pl cały pakiet "trombofilia wrodzona ". Można zamówić zestaw pobraniowy do domu i kurier przywozi.
Wynik jest ważny całe życie.
Chociaż to nie jest powiedziane, że masz trombofilie ;) po prostu tak mi lekarz powiedział, że to mój "winowajca" krwiaków bo jednak wtedy jest krzepliwość zaburzona.
Chcialam
Zamowic z tej strony ale wyjaśnijcie zamawiam- przyjezdza kurier-robię wymaz z policzka a dalej ?

Chcialam
Zamowic z tej strony ale wyjaśnijcie zamawiam- przyjezdza kurier-robię wymaz z policzka a dalej ?
Ja robiłam ten test. Ja zamówiłam do paczkomatu . Odebrałam, zrobiłam wymaz z policzka, spakowałam i zaniosłam do sklepu, tam przyjechał kurier i zabrał.
Ja zamówiłam "pakiet badań po poronieniu".

Mam standardowo 90/50 podczas wizyty u położnej. Jeśli to jest twoje normalne ciśnienie to nie ma się co martwić. Lepiej niż w druga stronę.

odnośnie karmienia piersią - trzeba sobie samemu przepracować temat ale historie o zachlystaniu się to nie jest dobre źródło informacji. W ogóle żadne prywatne historie bo każda kobieta inaczej przechodzi temat i jest on mocno drazliwNa szkole rodzenia na pewno powiedzą więcej i jest masa książek w temacie.

fajny profil mi wpadł w oko ostatnio na IG. Zaufaj położnej. Sprawdźcie sobie czy tez wam odpowiada przekaz. Wszystkie istotne tematy poruszone przez profesjonalistkę. Również karmienie piersią i mlekiem modyfikowanym. Dużo tez konkretnie o karmieniu piersią pisze Hafija.

Mam pytanie odnośnie skarpet uciskowych. Czy któraś z was może stosowała/stosuje? Przy moim trybie pracy i pomimo aktywności sportowej mam wrażenie ze nogi puchną mi okropnie. Wybieram się do sklepu medycznego po takie właśnie skarpety. Używała może któraś z was? Jakos poprzednie ciąże nie odnosiłam takiego wrażenia ale może dlatego ze rodziłam na wczesna wiosnę. Będę wdzięczna za odpowiedz.
Ja nosze pończochy uciskowe od ok 3 tygodni ze względu na to ze wyszły mi żylaki. Pończochy są dużo gorsze niż skarpetki bo od pięty aż po koniec uda, na szczęście tylko na 1 nodze nosze. Mimo upałów da się to jakoś wytrzymać, może bardziej psychicznie, bo wiem ze muszę:)
Mi doradził chirurg naczyniowy i flebolog
Wiec może warto się wybrać przed do takiego lekarza. Doradzi rozmiar i sile ucisku takiego wyrobu medycznego (chociaż w sklepach medycznych tez powinni to wiedzieć).

Ja nosze pończochy uciskowe od ok 3 tygodni ze względu na to ze wyszły mi żylaki. Pończochy są dużo gorsze niż skarpetki bo od pięty aż po koniec uda, na szczęście tylko na 1 nodze nosze. Mimo upałów da się to jakoś wytrzymać, może bardziej psychicznie, bo wiem ze muszę:)
Wiec może warto się wybrać przed do takiego lekarza. Doradzi rozmiar i sile ucisku takiego wyrobu medycznego (chociaż w sklepach medycznych tez powinni to wiedzieć).
Bardzo dziękuje za odpowiedz. No właśnie tez widzę ze moje żyły już tez kiepsko to wytrzymują na tym etapie :/ zobaczę czy obsługa w sklepie da radę a jak nie będę mieć zaufania to umowie się do lekarza.

myslalyscie już o karmieniu piersią? O kwesti odbijania dziecka czy jeśli dziecko nie odbije a zaśnie to może się zachlusnac i zawsze trzeba zrobić żeby odbił? Znam przypadek gdzie dziecko się zachlusnelo co wy o tym myślicie? Może na szkole rodzenia coś więcej powiedzą
Moje dziecko rzadko odbijało, za to ulewało mocno. Dziecko może się zakrztusić jak łapczywie pije z butelki lub piersi. Szczerze to bardziej przerażały by mnie "sławne” kolki. Przy pierwszym dziecku przeżywałam wszystko od krostki na buzi, po luźną kupę 🙈 ale dopiero po porodzie. W pierwszej ciąży, bardziej skupiałam się na wyprawce, wyborze szpitala i porodzie.
Szkoła rodzenia przy twoich wątpliwościach będzie jak znalazł 😉

Dziekuje 👍💚

reklama
Moja znajoma kupowała specjalne mleko, bo małemu ciągle się ulewało. Lekarka jej takie mleko doradziła. To mleko jest dostępne nawet w Rossmannie, tylko droższe od zwykłego. Ona nie karmiła wogóle piersią, bo nie chciała. 🤷‍♀️

Do góry