reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

A jest na to jakis konkretny czas?
Mój lekarz sprawdzał mi w trakcie jednej ze standardowych wizyt.
Wyszła mi duże prawdopodobieństwo preklampsji i w zaleceniach jest żeby te badanie wykonać w 24 tygodniu.
W internecie wyczytałam ze najlepiej między 20 a 24 tygodniem
A lekarz prywatny który wykonuje w moim mieście te badanie ma urlop i napisał mi że może mnie przyjąć jak wróci będę wtedy w 26 tygodniu i według niego nie ma wyznaczonego czasu na te badanie oby po 24 tygodniu i już zgłupiałam
Moja lekarz na nfz nie wykonuje takiego badania jedynie 2 Lekarzy prywatnie je robi
I już w końcu nie wiem kiedy mam zrobić te badanie

reklama
Wyszła mi duże prawdopodobieństwo preklampsji i w zaleceniach jest żeby te badanie wykonać w 24 tygodniu.
W internecie wyczytałam ze najlepiej między 20 a 24 tygodniem
A lekarz prywatny który wykonuje w moim mieście te badanie ma urlop i napisał mi że może mnie przyjąć jak wróci będę wtedy w 26 tygodniu i według niego nie ma wyznaczonego czasu na te badanie oby po 24 tygodniu i już zgłupiałam
Moja lekarz na nfz nie wykonuje takiego badania jedynie 2 Lekarzy prywatnie je robi
I już w końcu nie wiem kiedy mam zrobić te badanie
może spytaj się tego drugiego lekarza ?

Ja chodzę do prywatnej kliniki, więc za wszystko płacę ale mam szczęście, że nie muszę latać po lekarzach, bo mój sam wszystko robi :)
Właśnie i ja dostałam informację że na nfz nie ma wgl tego badania, a że z badań prenatalnych wyszło ryzyko preklampsji 1:59 zalecają te badanie, a w którym tygodniu Ty miałaś te badanie? Kontrol czy tez coś nie tak ze musiał zbadać?

Właśnie i ja dostałam informację że na nfz nie ma wgl tego badania, a że z badań prenatalnych wyszło ryzyko preklampsji 1:59 zalecają te badanie, a w którym tygodniu Ty miałaś te badanie? Kontrol czy tez coś nie tak ze musiał zbadać?
U mnie nie musiał - sprawdził po prostu przy okazji czy wszystko jest Ok.
To było w jakimś 14 tygodniu mniej więcej...podejrzewam, że niedługo po połówkowych znowu będzie sprawdzał.

reklama
Do góry