reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

U mnie było podobnie, z tym, że merdala paluszkiem koło nosa :D
Ja też dzisiaj miałam połówkowe. Byłam z partnerem oraz synkiem, bo nie mieliśmy gdzie go zostawić (dobre usg). Wszystko w porządku, kolejny już raz potwierdzona córka[emoji846] Tylko uparciuch na 3d i 4d zasłaniała się rękami, a potem grzebała w uchu[emoji28][emoji23] no i też mam potwierdzone, że te silne kopniaki przez ułożenie macicy.

reklama
Ja też dzisiaj miałam połówkowe. Byłam z partnerem oraz synkiem, bo nie mieliśmy gdzie go zostawić (dobre usg). Wszystko w porządku, kolejny już raz potwierdzona córka🙂 Tylko uparciuch na 3d i 4d zasłaniała się rękami, a potem grzebała w uchu😅😂 no i też mam potwierdzone, że te silne kopniaki przez ułożenie macicy.
To badanie jest tylko przez brzuch czy dopochwowo tez?

Mi w zasadzie lekarz mówił że przy prenatalnych będę miała sprawdzana szyjkę macicy w sumie pierwszy raz i nie wiem jak to wygląda :D to już spore te wasze maluszki :) znaczy normalne ale z takiej małej kropeczki powstaje człowiek :)

Odebrałam dziś wyniki NIFTY. Myślałam, że serce mi wyskoczy z nerwów. Na szczęście wszystko ok, ryzyko niskie. Będzie chłopak, choć już dwóch ginekologów mi powiedziało wcześniej płeć . Jutro połówkowe. W środę wizyta u gina. Za tydzień kolejne połówkowe. Chyba muszę melisę zacząć pić. Ale jestem szczęśliwa!!!!
To cudowne wieści. Gratuluję [emoji846][emoji846]
Ja też dzisiaj miałam połówkowe. Byłam z partnerem oraz synkiem, bo nie mieliśmy gdzie go zostawić (dobre usg w krk). Wszystko w porządku, kolejny już raz potwierdzona córka[emoji846] Tylko uparciuch na 3d i 4d zasłaniała się rękami, a potem grzebała w uchu[emoji28][emoji23] no i też mam potwierdzone, że te silne kopniaki przez ułożenie macicy.
Nie chciał zapozować do zdjęcia. Mój robił identycznie [emoji23][emoji23]

reklama
Wróciłam z usg połówkowego. Mały ułożył się tyłem i głową do dołu. Pomimo spacerów, przysiadów, pukania, nie zmienił pozycji. Większości rzeczy nie dało się sprawdzić, więc będę musiała pojechać jeszcze raz... A myślałam, że już dzisiaj będę miała spokojną głowę i pewność, że wszystko w porządku
emoji853.png
. Wam też się zdarzały powtórne badania z powodu ułożenia dziecka?

A dziewczyny które są już po połówkowych , ile ważą wasze maleństwa ?
Ja jeszcze nie miałam połówkowych ale w 19 tyg mój synek ważył 250g I miał 19 cm :)

Do góry