reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
@monika1708 jak tam mała się miewa? Dalej daje popalić?

Ja się szczepilam podczas karmienia piersią i nic się stało.

Gratuluję tak szybkiej ciąży. Moja córka taki wymagający przypadek, że najprawdopodobniej rodzeństwa mieć nie będzie :)

@monika1708 jak tam mała się miewa? Dalej daje popalić?

Ja się szczepilam podczas karmienia piersią i nic się stało.

Gratuluję tak szybkiej ciąży. Moja córka taki wymagający przypadek, że najprawdopodobniej rodzeństwa mieć nie będzie :)
Ostatnio jest masakra ze spaniem w nocy , budzi się co chwilę z płaczem.. na jedzenie się odwraca i zaciska usta [emoji51]
Cycus najlepszy.. próbuje nauczyć butelki ale lipa totalna...

Tak tak, Jula też będzie jedynaczką [emoji14][emoji87][emoji85]

Ostatnio jest masakra ze spaniem w nocy , budzi się co chwilę z płaczem.. na jedzenie się odwraca i zaciska usta [emoji51]
Cycus najlepszy.. próbuje nauczyć butelki ale lipa totalna...

Tak tak, Jula też będzie jedynaczką [emoji14][emoji87][emoji85]

U nas też problemy ze spaniem, a raczej z zasypianiem. Zawsze krzyki i tylko cyc. W dzień tylko trzy drzemki po pół h (w wózku lub przy piersi) chyba, że akurat jedziemy autem to może pospać godzinę. Ostatnio dwie noce lepsze tylko dwie pobudki ale muszę być blisko ale to pewnie tylko jednorazowy przypadek. Tak to standardowo co 1-2h się budzi.
Boję się pójścia do żłobka...
Butelki też nie tyka. Byliśmy nawet u neurologopedy.

U nas identycznie problemy ze spaniem.. z tym że od dwóch nocy to już jest jakiś armagedon. Przy usypianiu jest taki płacz że aż się zanosi. W nocy pobudki co 1-2 godziny ale też z płaczem.. Próbowaliśmy już wszystkiego żeby polepszyć ten jej sen ale nic się nie sprawdza..
Moja córcia to prawdziwy hnb [emoji85][emoji32]

I też się odgrażam że będzie jedynaczką! [emoji1787] Ale tak naprawdę zawsze chciałam mieć więcej dzieci, zobaczymy jak to będzie..
U nas też problemy ze spaniem, a raczej z zasypianiem. Zawsze krzyki i tylko cyc. W dzień tylko trzy drzemki po pół h (w wózku lub przy piersi) chyba, że akurat jedziemy autem to może pospać godzinę. Ostatnio dwie noce lepsze tylko dwie pobudki ale muszę być blisko ale to pewnie tylko jednorazowy przypadek. Tak to standardowo co 1-2h się budzi.
Boję się pójścia do żłobka...
Butelki też nie tyka. Byliśmy nawet u neurologopedy.

U nas identycznie problemy ze spaniem.. z tym że od dwóch nocy to już jest jakiś armagedon. Przy usypianiu jest taki płacz że aż się zanosi. W nocy pobudki co 1-2 godziny ale też z płaczem.. Próbowaliśmy już wszystkiego żeby polepszyć ten jej sen ale nic się nie sprawdza..

I też się odgrażam że będzie jedynaczką! [emoji1787] Ale tak naprawdę zawsze chciałam mieć więcej dzieci, zobaczymy jak to będzie..

Witaj w klubie. U mnie tez hnb :) wszystko płaczem. Teraz już jest na tyle rozumna, że wie jak zapłacze to wszystkich poustawia pod siebie.

Ja też chciałam mieć dwójkę dzieci ale nie wiem po tym moim przypadku to będę musiała odpocząć. Jedna myśl mnie ciekawi tylko czy drugie było by "normalne" czy też takie "ciężkie" w obyciu. Chyba, że ja coś źle robię.

Ja też próbowałam wszystkiego. Od szkolenia o higienie snu i sposobach usypianis po osteopate. Najgorsze jest to, że po całym dniu wrażeń i śmiesznych drzemkach pół godzinnych ona popołudniami jest taka marudna, że szok. Tylko płacz i lament. Trafia to akurat na czas jak tata wraca z pracy 😁 wszystko w biegu i placzu obiad, kąpiel itp. i usypianie na noc. Czasami pada już o 18 i śpi do rana z pobudkami a czasami traktuje to jako drzemkę po której też jest niewyspana i dalej marudzi.

Też byliśmy już wszędzie, łącznie z osteopatą.. Trudno mi było zaakceptować że ten typ tak po prostu ma. Tak jak mówisz, wszystko z płaczem i ciągłym marudzeniem. Nic nie pasuje, zabawki nie interesują. Na fb jest grupa dla mam hajnidów
Polecam, daje wsparcie [emoji846][emoji123] Ostatnio też były rozważania czy kolejne dziecko też będzie hnb, więc jeśli jeszcze tam nie zaglądałaś to polecam [emoji6]
Ja też próbowałam wszystkiego. Od szkolenia o higienie snu i sposobach usypianis po osteopate. Najgorsze jest to, że po całym dniu wrażeń i śmiesznych drzemkach pół godzinnych ona popołudniami jest taka marudna, że szok. Tylko płacz i lament. Trafia to akurat na czas jak tata wraca z pracy [emoji16] wszystko w biegu i placzu obiad, kąpiel itp. i usypianie na noc. Czasami pada już o 18 i śpi do rana z pobudkami a czasami traktuje to jako drzemkę po której też jest niewyspana i dalej marudzi.

Też byliśmy już wszędzie, łącznie z osteopatą.. Trudno mi było zaakceptować że ten typ tak po prostu ma. Tak jak mówisz, wszystko z płaczem i ciągłym marudzeniem. Nic nie pasuje, zabawki nie interesują. Na fb jest grupa dla mam hajnidów
Polecam, daje wsparcie [emoji846][emoji123] Ostatnio też były rozważania czy kolejne dziecko też będzie hnb, więc jeśli jeszcze tam nie zaglądałaś to polecam [emoji6]
U nas też zabawki ja nie interesuja. Jak jest nowa to dwie minuty i w kąt. Najlepsze są kable, sznurki i wszystko co nie dla dzieci ale tylko na maks 5 min i już się nudzi i marudzi. Pełza po całym domu, przechodzi przez poduszki, wspina się na kolana i podciąga. Cały czas ja muszę mieć na oku i pilnowac. Boję się pomyśleć co będzie dalej i jak pójdzie do żłobka...
A możesz podesłać link do grupy?

reklama
Ja myślałam że jak zacznie być bardziej mobilna to będzie lepiej.. Ale się myliłam. Taaak kable, sznurki i wszystko czym da się stukać

U nas też zabawki ja nie interesuja. Jak jest nowa to dwie minuty i w kąt. Najlepsze są kable, sznurki i wszystko co nie dla dzieci ale tylko na maks 5 min i już się nudzi i marudzi. Pełza po całym domu, przechodzi przez poduszki, wspina się na kolana i podciąga. Cały czas ja muszę mieć na oku i pilnowac. Boję się pomyśleć co będzie dalej i jak pójdzie do żłobka...
A możesz podesłać link do grupy?

Do góry