reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Dziewczyny czy wy też tak czekacie już na wiosnę? Ja mam już dosyć zimna , ciemności wiatru i deszczu. Chce moc wózkiem jeździć po dworze nakarmić mała na ławce i napawac sie sloncem.[emoji255][emoji255][emoji255][emoji3508][emoji3508][emoji3508]
Macie może do polecenia jakieś bluzki do karmienia nie za miliony monet?
A jak wasze pociazowe brzuszki? Mój nie wrócił na razie do równowagi. Mam rozstępy mięśnia prostego i będę ćwiczyć. Zostały mi 4 do 5 kg i waga stoi jem normalnie ani mało ani dużo no i cały czas karmię. Zastanawiam się czy wrócę do przedciazowej figury. Póki co nie mieszczą się komfortowo w swoje dżinsy (poród był 3,5 miesiąca temu)

reklama
Polepszyło się o tyle że już się tak nie awanturuje przed drzemką i zasypia lulana w wózku a nie tylko na rękach [emoji16] zajmuje jej to 10 min więc jest duuużo lepiej. Ale za to sen nocny jej się pogorszył. Do niedawna przesypiała pięknie całe nocki a teraz mamy częste pobudki. Ale mam nadzieję że może wróci to do normy [emoji6]
I jak tam u Ciebie? Polepszyło się coś?

Dobrze wiedzieć że nie tylko mój 'egzemplarz ' jest taki wymagający [emoji1787] potrzebuje bardzo dużo uwagi więc poświęcam jej praktycznie cały swój czas.. Samodzielna zabawa zajmuje jej dosłownie chwilę, wszystko szybko się nudzi. I tak chodzimy od pokoju do pokoju i zwiedzamy bo to najciekawsze [emoji6]

Dziewczyny czy wasze maluszki już się przekręcają na brzuszek? U nas dziś 4 miesiące i widzę że niewiele brakuje do obrotów ale sama jeszcze nie potrafi [emoji849]

Moja się przekreca sama przez prawe ramię nabyła ta umiejętność z dni na dzień więc u Ciebie też pewnie lada dzień się to stanie[emoji3]
Dobrze wiedzieć że nie tylko mój 'egzemplarz ' jest taki wymagający [emoji1787] potrzebuje bardzo dużo uwagi więc poświęcam jej praktycznie cały swój czas.. Samodzielna zabawa zajmuje jej dosłownie chwilę, wszystko szybko się nudzi. I tak chodzimy od pokoju do pokoju i zwiedzamy bo to najciekawsze [emoji6]

Dziewczyny czy wasze maluszki już się przekręcają na brzuszek? U nas dziś 4 miesiące i widzę że niewiele brakuje do obrotów ale sama jeszcze nie potrafi [emoji849]

A jakie macie zaplanowane dalsze postępowanie u Jasia w sprawie jego jelit. Ta stomia jest dlatego że miał operowany końcowy odcinek? Będzie miał odtwarzana ciągłość przewodu pokarmowego?
Może za jakiś czas będzie mógł normalnie ćwiczyć.
Biedy Jaś ta stomia pewnie mu przeszkadza.
A te herbatki podajesz z powodu takiego zalecenia czy uważasz że on potrzebuje przepajania? Bo Jasiu jest na piersi(wiem że je z butelki ale Twoje mleko) więc w sumie nie potrzebuje dopajania.
Gdy Jaś będzie miał conajmniej 10kg i około roku będzie operowany. Usuną mu chore jelito, zlikwidują stomie i połączą zdrowe jelito z odbytem. Mały będzie się musiał na nowo uczyć robić kupkę. Mam nadzieję, że operacja się powiedzie i wszystko będzie dobrze działać.
Czytałam ostatnio na bloku Świat kangurka że dziewczynka ma przywrócona znowu stomie bo jelita nie podjęły swoich funkcji i tego sie najbardziej obawiam
Podaje mu herbate, bo często czegoś chce a nie jest to mleko. Do herbaty sie przysysa 😀

Też chcę już wiosny 😀
W ciąży przybrałam 6kg, spadło mi 12. Ciastki wpieprzam jak głupia 🤦, a ciuchy mimo to pasują lub nawet lekkie luzy w nich mam....stres robi swoje....

Poslałam dziś wniosek o stwierdzenie niepełnosprawności u Jasia.
Z doświadczenia koleżanki, ktora urodzila synka z roszczepem podniebienia to takie orzeczenie ulatwia życie. Masz dodatkowe świadczenia, może to nie są wielkie pieniądze ale zawsze coś. Wiadomo, że każdy wolalby zeby dzieciątko bylo zdrowe ale miejmy nadzieję, że operacja powiedzie się:)

Dziewczyny czy wy też tak czekacie już na wiosnę? [emoji255][emoji255][emoji255][emoji3508][emoji3508][emoji3508]
A jak wasze pociazowe brzuszki? Mój nie wrócił na razie do równowagi. Mam rozstępy mięśnia prostego i będę ćwiczyć. Zostały mi 4 do 5 kg i waga stoi jem normalnie ani mało ani dużo no i cały czas karmię. Zastanawiam się czy wrócę do przedciazowej figury. Póki co nie mieszczą się komfortowo w swoje dżinsy (poród był 3,5 miesiąca temu)
Z jednej strony chce wiosny ale dla mnie to powrót do nauki... mam egzaminy we wrześniu i jak się teraz nie ogarnę to nie ma co liczyć na pozytywny wynik. Jedyna nadzieja, że to juz moj ostatni egazmin w związku z zawodem... ehhh zachciało mi się uczyć...

Przytyłam 20kg, w chwili obecnej zostalo 1,5kg. Mieszczę się w większość rzeczy, chociaż brzuszek troche odstaje. Niestety tez mam rozstęp mięśni prostych brzucha ale juz jest o wiele lepiej. Startowałam od 3,5 cm.
U mnie waga idzie powoli w dól i jem dosyc sporo, zwłaszcza jak nie mam czasu bo mlody daje popalić to wrzucam cokolwiek.
Niestety wróciły problemy z krwotokami z nosa. Przy każdym osłabieniu tak mam. No i włosy lecą garściami.

Dzisiaj kończymy 4 miesiace i obotu brak...
Pytałam pediatry to Pani dr stwierdzila, ze spokojnie bo Olek ma czas do 6 miesiąca.

Też chcę już wiosny 😀
W ciąży przybrałam 6kg, spadło mi 12. Ciastki wpieprzam jak głupia 🤦,
Jeszcze snikersy, orzechy, lody i czekolady wchodzą aż miło :p musze się jakoś ogarnąć :p

Dziewczyny mój Emil tak ręce daje , wydaje mi się ze powinien łączyć ?

Załączniki

• D413695A-5FFD-4A1D-87BD-DA0D47A71E6F.jpeg
    D413695A-5FFD-4A1D-87BD-DA0D47A71E6F.jpeg
    67,3 KB · Wyświetleń: 124
  • 54681355-195D-47DA-ACC9-E335DCF77655.jpeg
    54681355-195D-47DA-ACC9-E335DCF77655.jpeg
    78,1 KB · Wyświetleń: 128
reklama
Do góry