reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Grunt, że już po wszystkim. Jaki on maleńki, mój też taki będzie, jaki rozmiar masz dla niego?
3 tygodnie za wcześnie się urodził, hipotrofik :( Waży ledwo 2500g Zakładam mu rozmiar 52 i jest mu wszystko duże, mam nadzieję, że szybko urośnie bo martwi mnie ta jego waga :( Ale jest super grzeczny, cały czas prawie śpi, nie płakał jeszcze ani razu :O

O jeja, jakie maleństwo 🤗 jak ma na imię ten okruszek? Gratulacje mamusiu!! Super, że wszystko dobrze się skończyło. Napisz w wolnej chwili z czym się zmagaliscie... fajnie że już razem w domq, odpoczywajcie 🤗
Syriusz :) Ja mam bardzo silną nerwicę lękową i miałam wskazania psychiatryczne do CC. Ciężko bardzo przeżyłam całą wizytę w szpitalu przez to, musieli mnie uśpić do cięcia bo dostałam ataku paniki a jak się wypisywałam ze szpitala to nie chcieli mi wydać dziecka przez to. Nie zrobiliśmy z chłopakiem przed porodem uznania ojcostwa ( myśleliśmy, że mamy jeszcze trzy tygodnie czasu i chcieliśmy jechać do urzędu w piątek no a w piątek rodziłam :D ) więc wypisali tylko mnie i musieliśmy na szybko robić to uznanie bo uznali, że wydadzą chłopca tylko ojcu....mega stres i latanie po urzędach w momencie kiedy jestem cała obolała po CC i w połogu....

Syriusz :) Ja mam bardzo silną nerwicę lękową i miałam wskazania psychiatryczne do CC. Ciężko bardzo przeżyłam całą wizytę w szpitalu przez to, musieli mnie uśpić do cięcia bo dostałam ataku paniki a jak się wypisywałam ze szpitala to nie chcieli mi wydać dziecka przez to. Nie zrobiliśmy z chłopakiem przed porodem uznania ojcostwa ( myśleliśmy, że mamy jeszcze trzy tygodnie czasu i chcieliśmy jechać do urzędu w piątek no a w piątek rodziłam :D ) więc wypisali tylko mnie i musieliśmy na szybko robić to uznanie bo uznali, że wydadzą chłopca tylko ojcu....mega stres i latanie po urzędach w momencie kiedy jestem cała obolała po CC i w połogu....
2500 w 37 tygodniu, to tylko lekka hipotrofia. Silna nerwica mogła się przyczynić do tego, że maluszek troszkę za wolno rósł. Ale nie przejmuj się, nie takie maluch sie rodziły i wszystkie szybko nadgoniły. Może to lepiej, że już jesteś po, bo sytuacja wygląda coraz gorzej i tylko by Cię to dodatkowo niepotrzebnie denerwowało. Zdrówka dla Ciebie i malusza 😘

Ojjjj to mieliście pod gor
To mieliście pod górkę na początku... teraz też potrzebujesz dużo wsparcia, połóg nie łatwa sprawa, niektórzy twierdzą że ten czas jest szczególnym sprawdzianem dla naszych partnerów, tatuśków. Syriusz (bardzo oryginalne imię 😁) szybko nadgoni, a Ty kochana dbaj o siebie, swoje zdrowie i wszystko pięknie się poukłada, tego Wam życzę!

Dziewczyny w czwartek odszedł czop, dziś nad ranem jednorazowo wypłynęło bardzo niewiele wód płodowych. Jestem po konsultacji telefonicznej z lekarzem prowadzącym- jeśli znów pojawią się wody od razu mam jechać do szpitala, jeśli nic się nie będzie działo dziś mam wizytę i zobaczymy co się dzieje. Pytanie czy któraś z Was też była w takiej sytuacji? Czy lekarz skieruje do szpitala na wywołanie czy każe czekać aż się rozkręci akcja? I ile to może potrwać? Dodam, że bóle podbrzusza się pojawiają, ale rzadko- raz, dwa na godzinę.
Jeśli to wody odeszły to lekarz musi sprawdzić czy zostało ich na tyle żeby maluszek czuł się dobrze w brzuszku, jeśli jest ich za mało, a akcja się sama nie rozkręca, to muszą wywołać poród i monitorować na KTG dobrostan dziecka. Daj znać po wizycie... Powodzenia w razie w😀

Super imię :)

Nie wyobrażam sobie jak mogli ci dziecka nie dać, jakby cię ktoś praw pozbawił a przecież jesteś matka... nie znam się, ale nieźle by mnie to wkurzylo. Jeszcze po cc i w tej pandemii latać po urzędach, współczuję stresu. Dobrze, ze juz szczęśliwie jesteście w domu i zazdroszczę też już bym chciała być po tym wszystkim :)

reklama
A jeszcze zapytam synka mogłaś mieć czy czas przy sobie?

Do góry