reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

Ja Ci niestety nie pomogę bo póki co trochę przerabiam mieszkanie, zmieniam meble a dziś kupiliśmy suszarkę do ubrań więc u mnie wicie gniazda na potęgę. O łóżeczku myślę ciągle ale na razie nie ma jeszcze na nie miejsca.
Łóżeczko to ja już kupiłam. Używane za 80zl ale w stanie jak nowe. I pasuje mi do mebli w kolorze czarnobrąz 🤪 ale póki co czeka w garażu.
O suszarce do ubrań myślałam ale trochę się obawiam jak słyszę że one niszczą ubrania...

reklama
Ja łóżeczko też mam po córce. Nie mam tylko gdzie go postawić [emoji3][emoji3]
A jeśli o suszarkę chodzi to moja siostra i rodzice mają i jakiś strasznych zniszczeń nie ma. A komfort jest nieporównywalne biorąc pod uwagę ilość wykonywanych pran.[emoji3] poza tym ja mieszkam w mieszkaniu i pranie muszę suszyć w salonie i tak oto suszarka stała się tan dodatkowym niezbyt atrakcyjnym meblem na którym wiszą np majtki[emoji1787][emoji1787]
Łóżeczko to ja już kupiłam. Używane za 80zl ale w stanie jak nowe. I pasuje mi do mebli w kolorze czarnobrąz [emoji2957] ale póki co czeka w garażu.
O suszarce do ubrań myślałam ale trochę się obawiam jak słyszę że one niszczą ubrania...

Ja łóżeczko też mam po córce. Nie mam tylko gdzie go postawić [emoji3][emoji3]
A jeśli o suszarkę chodzi to moja siostra i rodzice mają i jakiś strasznych zniszczeń nie ma. A komfort jest nieporównywalne biorąc pod uwagę ilość wykonywanych pran.[emoji3] poza tym ja mieszkam w mieszkaniu i pranie muszę suszyć w salonie i tak oto suszarka stała się tan dodatkowym niezbyt atrakcyjnym meblem na którym wiszą np majtki[emoji1787][emoji1787]
U nas to samo suszarka jako dodatkowy mebel w salonie [emoji28] a jak bd dziecko to będą stały pewnie ze dwie [emoji2356]

Mam suszarkę od 2 lat i nie wyobrażam sobie jej nie mieć , co prawda ubrania się kurczą za którymś razem po suszeniu przez ciepłe powietrze suszarki ale tak pachnącego i mięciutkiego prania nigdy nie udało mi się zrobić bez użycia tego sprzętu nie mówiąc już o ręcznikach które po wyjęciu są puszyste jak pluszaki 🙈 moja jest wyposażona w filtr i ściąga wszystkie kłaczki i śmietki z ubrań do specjalnego filtra (?) nawet sobie nie wyobrażałam ile tego jest na ciuchach które susze normalnie :) teraz właśnie jestem w trakcie przeprowadzki na druga stronę domu ale jednak przeprowadzka remont itp muszę gdzieś dla niej znaleźć miejsce . Wiec narazie muszę zadowolić się prankiem suszonym na podwórku :) w poprzednim mieszkaniu stała w kuchni. I zajmowała wiele mniej miejsca niż typowa rozkładana suszarka która musiała stać ze 2 dni żeby było suche gdy np latem padało a kaloryfery zimne 🤦🏼‍♀️

Mnie przekonuje przede wszystkim wizja suszenia ręczników pościeli prześcieradła czy kocy ktore normalnie wiszą 2 dni a zajmują masę miejsca. Poza tym ja raczej nie noszę na codzień odzieży bardzo eleganckiej czy drogiej więc wydaje mi się że wielkich strat nie poniose [emoji3][emoji3]
Mam suszarkę od 2 lat i nie wyobrażam sobie jej nie mieć , co prawda ubrania się kurczą za którymś razem po suszeniu przez ciepłe powietrze suszarki ale tak pachnącego i mięciutkiego prania nigdy nie udało mi się zrobić bez użycia tego sprzętu nie mówiąc już o ręcznikach które po wyjęciu są puszyste jak pluszaki [emoji85] moja jest wyposażona w filtr i ściąga wszystkie kłaczki i śmietki z ubrań do specjalnego filtra (?) nawet sobie nie wyobrażałam ile tego jest na ciuchach które susze normalnie :) teraz właśnie jestem w trakcie przeprowadzki na druga stronę domu ale jednak przeprowadzka remont itp muszę gdzieś dla niej znaleźć miejsce . Wiec narazie muszę zadowolić się prankiem suszonym na podwórku :) w poprzednim mieszkaniu stała w kuchni. I zajmowała wiele mniej miejsca niż typowa rozkładana suszarka która musiała stać ze 2 dni żeby było suche gdy np latem padało a kaloryfery zimne [emoji2360]

Mnie przekonuje przede wszystkim wizja suszenia ręczników pościeli prześcieradła czy kocy ktore normalnie wiszą 2 dni a zajmują masę miejsca. Poza tym ja raczej nie noszę na codzień odzieży bardzo eleganckiej czy drogiej więc wydaje mi się że wielkich strat nie poniose [emoji3][emoji3]
No to czekam na podpowiedzi która suszarka jest warta uwagi :) i jak jej używać żeby nie poniszczyc ciuchów.

Mam suszarkę od 2 lat i nie wyobrażam sobie jej nie mieć , co prawda ubrania się kurczą za którymś razem po suszeniu przez ciepłe powietrze suszarki ale tak pachnącego i mięciutkiego prania nigdy nie udało mi się zrobić bez użycia tego sprzętu nie mówiąc już o ręcznikach które po wyjęciu są puszyste jak pluszaki [emoji85] moja jest wyposażona w filtr i ściąga wszystkie kłaczki i śmietki z ubrań do specjalnego filtra (?) nawet sobie nie wyobrażałam ile tego jest na ciuchach które susze normalnie :) teraz właśnie jestem w trakcie przeprowadzki na druga stronę domu ale jednak przeprowadzka remont itp muszę gdzieś dla niej znaleźć miejsce . Wiec narazie muszę zadowolić się prankiem suszonym na podwórku :) w poprzednim mieszkaniu stała w kuchni. I zajmowała wiele mniej miejsca niż typowa rozkładana suszarka która musiała stać ze 2 dni żeby było suche gdy np latem padało a kaloryfery zimne [emoji2360]
Chyba trzeba bedzie zainwestować w suszarkę i ja postawić w kuchni, tak jak pralkę mam w kuchni pod zabudowa [emoji51]

reklama
Do góry