reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Byłam u rodziców na kilka dni i w ciąg paru godzin spadło 80 litrów na m2. Mam nadzieję, że wszystkoubWas w porządku, niestety wiem jak to jest sprzątać dom po zalaniu....
Wczoraj przejechałam 300 km i dopadło mnie parę ulew po drodze więc było trochę niebezpiecznie na autostradzie.
Dziewczyny, jesli duzo jezździcie samochodem to polecam kupić apater do pasów, świetna rzecz :)
Dostała również furę ciążowych rzeczy i rogala do spania od siostry, chyba już nie muszę nic kupować bo ciuchy właściwie nie zniszczone, odeśle więc spodnie z zalando, pare zlotych w kieszeni :)
Milej niedzieli ;)

reklama
Kobitki, właśnie dziewczyny z drugiego forum ktore sledze daly radę co do kupna materacy do łóżeczka i przestrzegają zeby nie kupować absolutnie materacy z gryką, bo bardzo często w tych materacach pod wplywem wilgoci lęgną się robaki, które potem nocą buszują i podgryzają malucha. Ugryzienia wyglądają potem jak potówki lub swędzącą wysypka 😮. Ja trochę doznalam szoku, bo co prawda nie jestem dobrze ogarnięta w tych wszystkich kwestiach jeszcze bo do pierwsza ciąża, ale w życiu bym nie pomyślała ze takie numery mogą się dziać w produktach które są przecież przeznaczone dla niemowląt. Szok. Już na zawsze będę mieć zakodowane: NIGDY GRYKI! 😛😲
W kokosie też lubią być robale 🙄

Gryka to produkt pochodzenia naturalnego więc rybactwo może być. Moja dziecko miało w łóżeczku materac piankowy tylko trochę lepszy nie najtańszy i nic się nie działo. Poza tym zwracajcie uwage na to że zawsze może zdążyć się wtopa łóżeczko posikane ulanie wymioty czy masa innych rzeczy i pranie czy czyszczenie gryki czy kokosa jakoś mało mi się widzi.
Kobitki, właśnie dziewczyny z drugiego forum ktore sledze daly radę co do kupna materacy do łóżeczka i przestrzegają zeby nie kupować absolutnie materacy z gryką, bo bardzo często w tych materacach pod wplywem wilgoci lęgną się robaki, które potem nocą buszują i podgryzają malucha. Ugryzienia wyglądają potem jak potówki lub swędzącą wysypka [emoji50]. Ja trochę doznalam szoku, bo co prawda nie jestem dobrze ogarnięta w tych wszystkich kwestiach jeszcze bo do pierwsza ciąża, ale w życiu bym nie pomyślała ze takie numery mogą się dziać w produktach które są przecież przeznaczone dla niemowląt. Szok. Już na zawsze będę mieć zakodowane: NIGDY GRYKI! [emoji14][emoji44]

Gryka to produkt pochodzenia naturalnego więc rybactwo może być. Moja dziecko miało w łóżeczku materac piankowy tylko trochę lepszy nie najtańszy i nic się nie działo. Poza tym zwracajcie uwage na to że zawsze może zdążyć się wtopa łóżeczko posikane ulanie wymioty czy masa innych rzeczy i pranie czy czyszczenie gryki czy kokosa jakoś mało mi się widzi.
Dlatego u nas zawsze był nieprzemakalny podkład na materac.

Współczuje stresu...ja tez jestem raczej z tych co maja niskie ciśnienie, ale właśnie na ostatnich badaniach doznałam szoku jak usłyszałam 90/60 i wg lekarza ze jest ok. Muszę zakupić ciśnieniomierz i kontrolować to, bo często właśnie robi mi się słabo. Uważaj na siebie i nie wiem kiedy ostatnio krew badalas to może jak masz okazje tez ja zbadaj. Zdrówka życzę 😙
Miałam raz badaną w ciąży i mam objawy niedoboru żelaza. No i lekarz zapomniał mi wypisać recepty i jeszcze nie biorę, ale w środę mam wizytę, to poproszę o badanie krwi i ta receptę.

Miałam raz badaną w ciąży i mam objawy niedoboru żelaza. No i lekarz zapomniał mi wypisać recepty i jeszcze nie biorę, ale w środę mam wizytę, to poproszę o badanie krwi i ta receptę.

Ja niestety mam niskie żelazo od zawsze więc teraz biorę mega dawkę żelaza od początku II trymestru... nie cierpię brać żelaza...

Jejku... To ja pierwsza w kolejce do rozpakowaniu :p
Jak tam Wasza waga? U mnie 21 tc i w ostatnim tygodniu podskoczyło 1,5 kg... Nie wiem dlaczego, brzchu mam sporo większy ale nie jadłam wiecej i byłam bardzo aktywna... eh.. będzie odchudzanie :p

Ja niestety mam niskie żelazo od zawsze więc teraz biorę mega dawkę żelaza od początku II trymestru... nie cierpię brać żelaza...

Jejku... To ja pierwsza w kolejce do rozpakowaniu :p
Jak tam Wasza waga? U mnie 21 tc i w ostatnim tygodniu podskoczyło 1,5 kg... Nie wiem dlaczego, brzchu mam sporo większy ale nie jadłam wiecej i byłam bardzo aktywna... eh.. będzie odchudzanie :p
Dziecko Ci rośnie 😂🤪

A ja niby dużo nie przytyłam, najpierw waga mi spadła o 2 kg, w ostatnich 3 tygodniach przytyłam pół kg, a rozstępy mam takie ze nie mogę na siebie patrzeć. Ledwo się przyzwyczaiłam do tych na piersiach a się już pojawiły na udach 😣 w spodnie się nie mieszczę, czyli poszło w uda i tylek, brzuch też mam wrażenie że z każdym dniem coraz większy i mam wrażenie że przytyłam z 5 kg a nie 0,5 😂

reklama
Cześć ;) u mnie 18 tydzień ciąży i chcialabym zapytac o to czy niektore z Was również, tak jak ja nie odczuwają kompletnie żadnych objawów ciąży ? Delikatnie mnie to martwi, bo oprócz powiększonego brzuszka nie występują żadne dolegliwości, ani tez nie czuje jeszcze ruchów (zaliczając łaskotanie/przelewanie itp o których czytałam). Poprzednie USG miałam w 13 tygodniu i od tamtego czasu nie wiem tak naprawdę co się dzieje z dzidziusiem.

Do góry