reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

Jak fajnie, że jest tu jeszcze tyle mamusiek :)
Ja mam termin na koło 28.11 a genetyczne 18.05.
Dziś idę na wizytę kontrolną, bo również mam od ponad tygodnia dziwne bóle podbrzusza po jednej stronie i się boje czy jest coś nie tak... Jestem po poronieniu więc podwójnie się denerwuje czy wszystko jest w porządku. Mam jakieś zle przeczucia.

reklama
No rozumiem Cię bardzo dobrze.[emoji3] daj znać co tam po wizycie. Może te pobolewania to tylko efekt rozciągania się macicy. Ja jestem już po 1 ciąży ale 6 lat temu i zdążyłam już wszystko zapomnieć więc przeżywam ta też jak pierwszą [emoji3] też miałam po drodze różne niepowodzenia i nerwy mam ogromne.
Dziś idę na wizytę kontrolną, bo również mam od ponad tygodnia dziwne bóle podbrzusza po jednej stronie i się boje czy jest coś nie tak... Jestem po poronieniu więc podwójnie się denerwuje czy wszystko jest w porządku. Mam jakieś zle przeczucia.

Tez mam termin na 28.11 a prenatalne mam na 20.05. Tez miałam bóle z jednej strony a teraz mam po przeciwnej. Napewno jest wszystko w porządku musisz pozytywnie myśleć bo dzidziuś tez się zamartwia

Cześć dziewczyny☺
Kłucja są normalne, macica się przecież rozrasta i stres jest zbedny i sobie i maluszkowi 😊... ja dokładne badanie usg miałam 27.04 robione i z badania wszystko ok wyszlo i pobrali mi na test pappa, ale dopiero wyniki za 2 tygodnie więc na kolejnej wizycie dokładniej dowiem się co więcej 😊 miłego dnia🤗

Czyli jesteś już po genetycznym? To który teraz tydzień? Ja mam na 19.05
Cześć dziewczyny[emoji5]
Kłucja są normalne, macica się przecież rozrasta i stres jest zbedny i sobie i maluszkowi [emoji4]... ja dokładne badanie usg miałam 27.04 robione i z badania wszystko ok wyszlo i pobrali mi na test pappa, ale dopiero wyniki za 2 tygodnie więc na kolejnej wizycie dokładniej dowiem się co więcej [emoji4] miłego dnia[emoji847]

Dziewczyny ja już jestem po wizycie. Wszystko dobrze♥ maluch ma już 51 mm i trochę przyspieszył ze wzrostem. Dziś z USG wychodzi 11+6 a powinno być 11+2 ale to nie jest wg lekarza powód do zmartwien. Na tym etapie już dużo zależy od predyspozycji rodziców. Wszystko dokładnie się okaże na genetycznych za tydzień. Mały był bardzo ruchliwy, cały czas się obracał i fikal. Ciężko go było dobrze zmierzyć. Ale widziałam stopki, rączki, nawet głowa została zmierzona i było widać mózg. Widok był niesamowity ♥
Tymi bólami mam się nie przyjmować. To macica i trochę bardziej się rozciąga na prawo. Jak bardzo będzie boleć to m wziąć nospe rozpuszcza w wodzie.

reklama
Super że wszystko ok. Niech maluszek rośnie. Ja coś dzisiaj jestem strasznie bez sił. Nie wiem czy to pogoda bo cały dzień jest ciemno i leje czy ciążowe dolegliwości. Musiałam się na godzinę położyć bo już nie mogłam na nogach ustac ale wcale ta drzemka mnie nie wzmocnila
Dziewczyny ja już jestem po wizycie. Wszystko dobrze[emoji813] maluch ma już 51 mm i trochę przyspieszył ze wzrostem. Dziś z USG wychodzi 11+6 a powinno być 11+2 ale to nie jest wg lekarza powód do zmartwien. Na tym etapie już dużo zależy od predyspozycji rodziców. Wszystko dokładnie się okaże na genetycznych za tydzień. Mały był bardzo ruchliwy, cały czas się obracał i fikal. Ciężko go było dobrze zmierzyć. Ale widziałam stopki, rączki, nawet głowa została zmierzona i było widać mózg. Widok był niesamowity [emoji813]
Tymi bólami mam się nie przyjmować. To macica i trochę bardziej się rozciąga na prawo. Jak bardzo będzie boleć to m wziąć nospe rozpuszcza w wodzie.

Do góry