reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

Dziewczyny, mam pytanie. Czy będąc na L4 muszę coś wypełniać do ZUSu? Dostałam wypłatę od pracodawcy za te 30pare dni zwolnienia A dalej z zusu cisza

Pracodawca w Twoim imieniu składa do ZUS-u wniosek. ZUS ma 30 dni na rozpatrzenie sprawy od momentu otrzymania wniosku od pracodawcy. Warto zapytać pracodawcy czy taki wniosek złożyli i czy podali również numer konta to wypłaty zasiłku z ZUS-u.

reklama
Dziewczyny macie coś takiego jak takie sączenie wody z pochwy? Ja mam tak bardzo często .Byłam u ginekologa i mówi że wszystko jest w porządku więc z tej radości zapomniałam mu powiedzieć o tej wodnistej wydzielinie.Nie wiem co to jest.
To chyba nie jest nic strasznego, też mam takie sączenia, wydaje sie ze mam mokrą bieliznę, czasami ta wydzielona jest bialawa. Moja gin powiedziala, że póki nie boli, nie swędzi i brzydko nie pachnie to wszystko jest ok.

Ja wogole nie zauważymy, żebym miała jakies upławy i dużo więcej śluzu a cały czas jestem na luteinie. Chociaż ostatnio przy cytologia lekarz musiał najpierw usunąć trochę śluzu żeby przeprowadzić badanie.

Wczoraj miałam prenatalne i wszystko wyszło ok. Czekam jeszcze tylko na wyniki testu pappa i potem jakąś teleinformację od doktora dotyczące ryzyka wad genetycznych. W ogóle się zdziwiłam, bo był 13t1dz. i lekarz powiedział, że będzie dziewczynka. Czy to w ogóle możliwe, żeby na tak wczesnym etapie określić płeć. Bo mój syn był dziewczynką w 21 tygodniu na połówkowym, więc się zastanawiam. Z kolei moje koleżanki wiedziały na genetycznych, czy spodziewają się chłopców, czy dziewczynek. Jedna ma 3 córki, druga 3 synów, i wszystko się sprawdziło.

Wczoraj miałam prenatalne i wszystko wyszło ok. Czekam jeszcze tylko na wyniki testu pappa i potem jakąś teleinformację od doktora dotyczące ryzyka wad genetycznych. W ogóle się zdziwiłam, bo był 13t1dz. i lekarz powiedział, że będzie dziewczynka. Czy to w ogóle możliwe, żeby na tak wczesnym etapie określić płeć. Bo mój syn był dziewczynką w 21 tygodniu na połówkowym, więc się zastanawiam. Z kolei moje koleżanki wiedziały na genetycznych, czy spodziewają się chłopców, czy dziewczynek. Jedna ma 3 córki, druga 3 synów, i wszystko się sprawdziło.

U mnie wyszedł chlopak na genetycznym ale lekarz powiedzial, żeby nie przywiązywać się do tego bo on nie jest na 100% pewien ale mocno zdziwiłby się gdyby byla jednak dziewczyna. Myślę, że to zależy od aparatu USG. Moja mam ma cichą nadzieje, że jeszcze będzie dziewczynka bo ja to ona teraz mówi, że jest jedynie żoną dziadka A nie babcią :p sami chlopcy u moich sióstr :p

reklama
U mnie wyszedł chlopak na genetycznym ale lekarz powiedzial, żeby nie przywiązywać się do tego bo on nie jest na 100% pewien ale mocno zdziwiłby się gdyby byla jednak dziewczyna. Myślę, że to zależy od aparatu USG. Moja mam ma cichą nadzieje, że jeszcze będzie dziewczynka bo ja to ona teraz mówi, że jest jedynie żoną dziadka A nie babcią :p sami chlopcy u moich sióstr :p
Aparat miał dobry wg mnie, nawet bardzo dobry. W ogóle jakiś taki sprytny był przy tym badaniu. Moja mama zgadła, że powiedział, że dziewczynka. No zobaczymy, czy nie wyjdzie jak w poprzedniej ciąży z synem, wtedy była w szoku kiedy nagle w 28 tygodniu okazało się, że chłopak. Moi rodzice teraz mają 2 wnuczki i 2 wnuków, więc pewnie im wszystko jedno, co teraz będzie. Ja mam syna, więc wiadomo, że wolałabym dziewczynkę dla równowagi, ale przede wszystkim cieszę się, że wszystko wychodzi dobrze :-)

Do góry